Φροντίδα Φοβαμαι οταν βγαζω το παπαγαλακι εξω απο το κλουβι

Spiros Papatheodorou

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2014
Μηνύματα
221
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Εχω ενα προβλημα, καθε φορα που βγαζω το παπαγαλακι εξω πρωτη φορα(οπως και το προηγουμενο) και φευγει απο το χερι μου νοιωθω τρομερη ανασφαλεια και αγχος, δεν ξερω γιατικαι θελω να επιστρεψει στο κλουβι...ωρες ωρες νοιωθω πως δεν θα τα παω ποτε καλα με τα πουλια ☹
 
Σπύρο δεν χρειάζεται για κάθε ερώτηση σχετική με το ήδη υπάρχον θέμα σου να ανοίγεις καινούργιο, θα συνεχίζεις εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Πήρα-ένα-παπαγαλάκι-budgie-και-του-έκοψαν-τα-φτερά.23790/. Τώρα για το προσωπικό σου άγχος, τι να σου πω, μήπως το βγάζεις έξω από το κλουβί ενώ κατά βάθος ξέρεις πως δεν είναι έτοιμο ακόμα για κάτι τέτοιο και σε πιάνει φόβος;
Σιγά που δεν θα τα πας καλά, γιατί οι άλλοι τι είμαστε πιο έξυπνοι από σένα; :)
 
Το βγαζω και επειδη αυτο φευγει και μετα δυσκολα επιστρεφεικαι οι εμπειριες που εχω απο το προηγουμενο δεν ειναι καλες, φοβαμαι πως δεν θα επιστρεψειπ.χ σημερα το εβγαλα πεταξε στο δωματιο και οταν το πλησιαζα με κεχρι ηταν σχετικα ηρεμο απλα δεν αναιβενεκαι μετα απο λιγο το επιασα και το εβαλα στο κλουβι.

Επισης σκαλωσε στην ουρα καπως στην πορτα του κλουβιουκαι επεσαν ☹
 
μετα απο λιγο το επιασα και το εβαλα στο κλουβι.
Όταν πιάνουμε τα πουλιά με τη βία.. καταστρέφουμε κάθε δυνατότητα επικοινωνίας γιατί αγριεύουν...
Το βγαζω και επειδη αυτο φευγει και μετα δυσκολα επιστρεφει,
Αυτό που βλέπουμε όλοι σε video στο internet με τα πουλιά απόλυτα εξοικειωμένα με τους ανθρώπους - φίλους τους. Όλα όσα τα ζώα προσφέρουν στους ανθρώπους είναι σχεδόν καθαρά θέματα διάθεσης και όχι εκπαίδευσης.
Αν λοιπόν θέλεις εξοικείωση με το φίλο σου δεν πρέπει να ακολουθείς αυτή την τακτική... αλλά να του δώσεις χρόνο να σε μάθει πολύ καλά, να σταματήσει να σε φοβάται και να έρχεται μόνο του κοντά σου.
Διαφορετικά με την πρώτη ευκαιρία θα φύγει ή στην καλύτερη δεν θα σε πλησιάζει.
Επισης σκαλωσε στην ουρα καπως στην πορτα του κλουβιουκαι επεσαν ☹
Δηλαδή πάει η ουρά... Βγήκε;
 
Ναι δυστυχως ☹ θα αργησει να ξαναβγει;
Όχι δεν θα αργήσει.
Απλά μην βιάζεσαι, σιγά σιγά, λίγα βηματάκι κάθε φορά. Γιατί σας πιάνει άγχος με την "εκπαίδευση" και κανείς δεν ρωτάει για την υγεία και την διατροφή; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Δεν γίνονται όλα με μιας. Φρόντισε το πουλάκι και θα στο ανταποδώσει.
 
Back
Top