Φροντίδα Φοβισμένος παπαγάλος μετά την αλλαγή κλουβιού

Baios35

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουν 2018
Μηνύματα
14
Πόλη
Καρδίτσα
Άλλαξα τον παπαγάλο μου και τον έβαλα σε μεγάλο κλουβί σήμερα και είναι φοβησμενο γτ;
 
Γενικά όμως με φοβάται τον έχω μια εβδομάδα τώρα είναι ένα ριγκνεκ

Θέλει χρόνο, ασχολείσαι μαζί του και με ποιο τρόπο; Μια εβδομάδα είναι μικρό διάστημα πάντως. Τι ηλικία έχει το μικρό;
 
Είναι 4 μηνών αλλά ασχολούμαι περίπου 1:30 ώρα την ημέρα

Μικρούλης είναι ακόμα, θα δεις άμεσα αποτελέσματα αν συνεχίσεις να ασχολείσαι. Θέλει αρκετή υπομονή πάντως το λέω και σε εσένα ΜΗΝ απογοητευτείς. Να κάθεσαι κοντά στο κλουβί και να του μιλάς συνέχεια με χαμηλό τόνο στη φωνή σου και σύντομα θα αρχίσει να απολαμβάνει την παρέα σου και να την αναζητά. Τις υπόλοιπες ώρες είναι μόνο του στο χώρο; Βάλε καμιά φωτογραφία να τον δούμε και εμείς.
 
Είναι 4 μηνών αλλά ασχολούμαι περίπου 1:30 ώρα την ημέρα
Πώς ασχολείσαι; Δηλαδή, τι κάνεις την ώρα που ασχολείσαι... Π.χ. του μιλάς χαμηλόφωνα; βρίσκεσαι κοντά του; βάζεις το χέρι σου μέσα στο κλουβί; Πες μας, να σου πούμε κι εμείς τη γνώμη μας.
 
Είναι 4 μηνών αλλά ασχολούμαι περίπου 1:30 ώρα την ημέρα

Mένεις μόνος σου; Δηλαδή όταν δεν ασχολείσαι μαζί του εσύ ή λείπεις δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος στο σπίτι; Ρωτάω γιατί αν όλο κι όλο μπορείς αν προσφέρεις αυτή τη 1,5 ώρα στο πουλί την ημέρα θα σου πω ότι δεν ήταν καλή ιδέα να πάρεις παπαγάλο και μάλιστα έναν μόνο του καθότι είναι κοινωνικά πλάσματα που δεν ζουν μόνα τους. Είναι ήμερο το πουλάκι, ταϊσμένο στο χέρι;
 
Να ξέρεις οτι οι παπαγαλοι σε νέα πράγματα πρέπει να ακολουθούμε τη διαδικασία της γνωριμίας... Οι απότομες αλλαγές τους προκαλουν στρες και ανασφάλεια και αλλάζουν συμπεριφορά.
Θα έπρεπε να το έχεις τοποθετήσει κάπου κοντα και σιγά σιγα να το μαθαίνει και να το πλησιάζει.
 
Καλησπέρα παιδιά μέσα ένα μικρό χρονικό διάστημα είδα μεγαλη διαφορά στην αρχή και μόνο που με έβλεπε τρελενωταν τώρα κάθομαι δίπλα του του μιλάω και είναι πολύ ήρεμος... Είμαι σε καλό δρόμο τη λέτε και εσείς;
 
Ναι, καθώς φαίνεται είσαι σε πολυ καλό δρόμο. Συνέχισε έτσι, υπομονετικά και προσεκτικά σε όλα τα επόμενα βήματα που θα κανεις όταν έρθει ο καιρός.
 
Back
Top