Φροντίδα Φονικός κάυσωνας

Isidoros

PB Member
Εγγραφή
1 Απρ 2007
Μηνύματα
512
Πόλη
Αθήνα
Εξαιτίας αυτής της αφόρητης ζέστης θα ήθελα να αναφέρω μερικές συμβουλές για το πως να προστατέψουμε όσο μπορούμε περισσότερο και καλύτερα τα πουλάκια μας.
  1. Τα πουλιά αν είναι δυνατόν να βρίσκονται σε σκιερό μέρος.
  2. Αν αυτό είναι αδύνατον τότε σκεπάζουμε το πάνω μέρος του κλουβιού ώστε να σχηματίζεται σκιά.
  3. Ποτέ μην αφήνουμε το κλουβί να το χτυπάει ο καυτός ήλιος.
  4. Να προσέχουμε πάντα να είναι γεμάτα τα πότιστρα των πουλιών με δροσερό νερό.
  5. Να μην παραταίζουμε τα πουλιά.΄
  6. Τοποθετούμε μπανάκια μέσα στο κλουβί και βάζουμε δροσερό νερό.
  7. Βρέχουμε τα πουλιά κατά διαστήματα με δροσερό νερό. Προσοχή όχι με κρύο νερό γιατί θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα.
  8. Περιορίζουμε τις βόλτες μας μπροστά από τα κλουβιά.
  9. Αν κάποιο πουλί εκδηλώσει φαινόμενα θερμοπληξίας τότε το τοποθετούμε σε σκιερό μέρος το βρέχουμε με δροσερό νερό και το κρατάμε με κάποιο πανί βρεγμένο για κάποιο διάστημα μέχρι να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Τους χορηγούμε κατά διαστήματα και διάλυμα ζαχαρόνερου.
 
Ισιδωρε πραγματικα πολυ χρησιμες οι συμβουλες σου... Παρατηρω τα πουλακια μου αυτες τις δυσκολες μερες και ποναει η ψυχη μου βλεποντας ποσο ταλαιπωρουνται. Ειδικα την νυχτα τα καημενα δεν γινονται πια μπαλιτσες, αλλα κρεμανε το κεφαλακι τους μπροστα, καθονται με ανοιχτες φτεγουγες και βαριανασαινουν. Ο ανεμιστηρας που δυστυχως ανακατευει τον ηδη θερμο αερα δεν βοηθαει την κατασταση.. Σιγουρα το μπανιο και το συχνο δροσισμα ειναι ανακουφιστικο. Μηπως θα ηταν σωστο να διναμε σε ολα τα πουλακια προληπτικα ζαχαρονερο ή δεν θεωρειται απαραιτητο παρα μονο στην περιπτωση της θερμοπληξιας;

Ξερεις επισης ποσο σκεφτομαι εκεινα τα αλανιαρικα σπουργιτακια και ολα τα υπολοιπα πουλακια που πετουν μεσα στον κηπο μας; Μακαρι ολοι μας να φροντιζαμε εστω να βρισκουν εκτος απο λιγα σπορακια η τριματα και λιγο δροσερο νερακι καθ όλη τη διαρκεια της ημερας.
 
Georgina η θερμοπληξία είναι πολύ ύπουλη ας πούμε ασθένεια. Παθαίνοντας κάποιος θερμοπληξία τα πρώτα στάδια είναι τα εξής. Έντονη εμφίδρωση δυσκολία στην αναπνοή. Όσο ο χρόνος παιρνάει τα συμπτώματα γίνονται ακόμα πιο έντονα. Μαζί με την εμφύδρωση το θύμα παθαίνει αφιδάτωση απώλεια μνήμης και πολλές φορές οδηγείται στο θάνατο.Φανταστείται λοιπόν τους μικρούς μας φίλους με τα τόσα φτερά πάνω τους πόσο πολύ θποφέρουν. Και αν αναλογιστούμε ότι δεν ιδρώνουν κιόλας η θερμοπληξία είναι προ των πυλών. Στην κυριολεξία βράζουν.
Το ζαχαρόνερο το προσφέρουμε σε ένα πουλί που έχει πάθει θερμοπληξία αλλά σε αρχικό στάδιο. Και αυτό για να του ανεβάσουμε τους δείκτες ζακχάρου. Στα πουλιά που είναι καλά αν τους προσφέρουμε δροσερό νερό και τα έχουμε σε σκιερό μέρος ή σκεπασμένα ώστε να μην τα χτυπάει ο ήλιος δεν νομίζω ότι χρειάζεται το ζαχαρόνερο. Πάντως θέλει πολύ προσοχή γιατί η θερμοπληξία παραμονάυει.
 
Αγαπητέ μας φίλε
ίσως σήμερα πρέπει να πούμε για την αναμενόμενη κακοκαιρία.
Ιδιαίτερη προσοχή στούς φτερωτούς μας φίλους. Στην φύση ξέρουν προστατευτούν,όμως δεν συμβαίνει το ίδιο στο κλουβί. Προσοχή λοιπόν, έρχεται κρύο.
 
Το συγκεκριμένο θέμα άνοιξε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού (24-07-2007). :)

Όπως σωστά αναφέρεις όμως ΙΟΑ, θα πρέπει από σήμερα και για τις επόμενες δύο τρεις μέρες να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι έχουν πουλιά σε εξωτερικό χώρο. Προσοχή λοιπόν στο https://community.petbirds.gr/threads/πολικο-ψυχος.2093/ που έρχεται
 

Σχετικά θέματα

Back
Top