Ασθένειες Φουσκωμένη κοιλίτσα σε κανάρα, μήπως έρχεται αυγό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης patilas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

patilas

PB Member
Εγγραφή
23 Νοε 2014
Μηνύματα
1.406
Πόλη
Λευκάδα
Η χθεσινή μας επισκέπτρια είναι μια χαρά τρώει σφύριζε όλα οκ την έπιασα λοιπόν για ν δω κοιλιά και ορίστε αυγο δεν έχει μήπως όμως οδεύει;
2015-01-08_11.02.28.webp 2015-01-08_11.03.06.webp
 
Η ροζ κοιλια δεν ειναι προβλημα απ'οσο εχω καταλαβει απο τις συζητησεις εδω. Για το φουσκωμα ισως σωστα να φανταζεσαι. Ας δουμε ομως τι θα πουν οι ειδικοι.
 
Δεν νομίζω να έχω πρόβλημα δυστοκιας θα δείξει εγώ ήδη έβαλα σουπιά κόκαλο και τσόφλι από αυγο τριμενο μαζί με αυγοτροφη κ το ξάφανισε.
 
Ετοιμη είναι. Απο ασβέστιο είσαι Ο. Κ . Αν βοηθήσεις λίγο με έξτρα βιταμίνη Α , θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
 
Πώω θα την αφήσω να γεννήσει σε ταιστρα η στον πάτο του κλουβιού..χθες μπήκε στο κουμασι αυτή βιταμίνη Α;. Τώρα να την βάλω σε διαδικασία φωλιάς και ν ετοιμάσω έναν αρσενικό και άλλο ένα θυλικο που μου προέκυψαν έτσι και να τα έχω στο σπίτι μέσα με ένα πρόχειρο φωτισμό που θ φτιαξω τώρα; Γνώμες
 
Δε χρειάζεται πανικός. Το ο,τι ετοιμάζεται δε σημαίνει πως αύριο το πρωί θα έχεις αυγό.
Πρώτα αλλάξει το σχήμα της κοιλιάς των πτηνών και παίρνει το τελικό σχήμα όπως της φωτογραφίας για τα θηλυκά, γίνεται ορμονική προετοιμασία και ύστερα ακολουθεί η ωοτοκία.
Θεωρώ πως έχεις μερικές μέρες (ίσως και αρκετές) περιθώριο να ετοιμάσεις τις απαραίτητες συνθήκες για τη δημιουργία ζευγαριού.
Δεν κατάλαβα καλά στο που αναφέρεσαι εδώ
χθες μπήκε στο κουμάσι αυτή βιταμίνη Α;
Αν λοιπόν μπήκε χτες στο κουμάσι σου θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της καραντίνας, οπότε ναι θα γεννήσει σε μια φωλιά που θα βάλεις μόνο γι΄αυτό το σκοπό. Και ασφαλώς τα αυγά της θα είναι άσπορα.
Το γεγονός πως προετοιμάστηκε μόνη της αν φυσικά είναι καιρό στην εκτροφή σου σημαίνει πως έχει όλα όσα χρειάζεται για να ξεκινήσει τις γέννες. Οπότε να τη βάλεις με το αρσενικό που αρχικά σχεδίασες να κάνεις εκτροφή και να παρακαλάς να είναι έτοιμος. Αν δεν είναι πολύ φοβάμαι πως θα χάσεις την πρώτη γέννα αυγών της.
Ασφαλώς το φως και η καλή και πλούσια διατροφή είναι απαραίτητα.
 
Είναι η θυλικη που ήρθε χθες στην εκτροφη μου... Και την έχω σε καραντίνα μαζί με. Τον αρσενικό που είχε έρθει μ τον ίδιο τρόπο.. Βιταμινη Α; Ναι τι μπορώ να δώσω; Να τις βάλω φωλιά; Μάλλον ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την ειχε. Μια μέσα μια έξω..
 
Είναι η θυλικη που ήρθε χθες στην εκτροφη μου... Και την έχω σε καραντίνα μαζί με. Τον αρσενικό που είχε έρθει μ τον ίδιο τρόπο.. Βιταμινη Α; Ναι τι μπορώ να δώσω; Να τις βάλω φωλιά; Μάλλον ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την ειχε. Μια μέσα μια έξω..
Παναγιώτη να συνεχίσεις τη διαδικασία της καραντίνας με οποιοδήποτε κόστος σε χάσιμο αυγών...
Η καραντίνα προστατεύει και το πτηνό και το κοπάδι.
 
Βέβαια θ το συνεχίσω. Σκέφτηκα ένα ενδεχόμενο... Αν αυτός που του έφυγε το πουλάκι το είχε ήδη ζευγάρι κ τα αυγά είναι γονιμα τότε; Λέω ν της βάλω μια φωλιά απλά ν γεννήσει ν τα ελέγξω κ πότε δεν ξέρεις...
 
Ε ναι δεν έχω να χάσω κάτι έτσι κ αλλιώς αυτή πάει για το 2016..
 
Ίσως ναι οποτε. Θα ξεκινησω προετοιμασία στον αρσενικό που ήρθε και αυτός έτσι. Και ίσως τελος. Ιανουάριου τα βάλω...
 
Έχουν 10 μέρες σχεδόν.. Οπότε μ.λίγα λόγια αφήνω την καναρα γεννάει, ήδη έχω ξεκινήσει προετοιμασία στον αρσενικό... Την αφήνω μια εβδομάδα να καθίσει στα αυγά, μετά τις τα περνώ και μαζί και την φωλιακαι την βάζω με χώρισμα με τον αρσενικό την προετοιμάζω κανενα 10 ήμερο, δίνω φωλιά νήμακαι βάζω τον αρσενικό μετά μέσα και περιμένουμε...όλα αυτά μ την προϋπόθεση να υπάρχει σωστός φωτισμός κ θερμοκρασία... Σωστά;
 
Η πληροφόρηση στο φόρουμ βοηθάει απίστευτα... Παλιούς νέους κ μελλοντικούς εκτροφης... ΜΠΡΑΒΟ.
Νομίζω πως αυτός είναι και ο σκοπός της ύπαρξής του. Βοήθεια από όλους... Προς όλους.
 
Back
Top