Φροντίδα Φροντίδα-εκπαίδευση παπαγάλου plum headed parakeet

ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2014
Μηνύματα
240
Πόλη
Βούλα
Καλησπέρα στην παρέα μόλις απέκτησα τον γλύκα στην φώτο και θα ήθελα να ρωτήσαω εάν έχει κάποιος από εσάς να μου τι ιδιετερότητες έχει. Είναι plum headed parakeet ταισμένος με κρέμα πολύ ήμερος και κάθεται στο χέρι!
20884_10206766104292950_2266513916114850843_n.webp 17801_10200684116742815_2514517412758135815_n.webp
 
Ενοείτε για βίντεο. Είναι ενός έτους. Δεν ξέρω τον χρόνο που θα πάρει για να μιλήσει. Το ερώτημα μου είναι ότι μιλάει καθαρά όπως ένας μεγάλος παπαγάλος; Γιατί και τα κοκατίλ μπορούμε να πούμε ότι μιλάνε.
 
Ενοείτε για βίντεο. Είναι ενός έτους. Δεν ξέρω τον χρόνο που θα πάρει για να μιλήσει. Το ερώτημα μου είναι ότι μιλάει καθαρά όπως ένας μεγάλος παπαγάλος; Γιατί και τα κοκατίλ μπορούμε να πούμε ότι μιλάνε.
Καμιά φορά επιστρατεύουμε λίγο περισσότερο φαντασία και φυσικά αγάπη για να καταλάβουμε λέξεις και φράσεις που οι άλλοι δεν μπορούν και δεν δεν καταλαβαίνουν...
Εμείς όμως θα τα καταφέρουμε.
 
Ενοείτε για βίντεο. Είναι ενός έτους. Δεν ξέρω τον χρόνο που θα πάρει για να μιλήσει. Το ερώτημα μου είναι ότι μιλάει καθαρά όπως ένας μεγάλος παπαγάλος; Γιατί και τα κοκατίλ μπορούμε να πούμε ότι μιλάνε.
κι όμως κάποιοι λένε ότι τα κοκατίλ δε μιλάνε, εμείς στις καλοκαιρινές διακοπές σε ένα διάστημα 15 ημερών περίπου πέρυσι μάθαμε το κοκατίλ της γιαγιάς να λέει δύο λέξεις καθαρά: "Ζέτα'' και ''δύο'' πεντακάθαρα και το πιο ωραίο είναι ότι το συνέδεσε με τις κόρες μου και τα έλεγε μόνο όταν έβλεπε τις μικρές!
 
Είναι πολύ ήμερος και πολύ καλός χαρακτήρας! Να φανταστείτε τον έχω 5 ημέρες και κάθεται όχι μόνο σε μένα αλλά και στην κόρη μου που είναι 4 ετών και δεν καθόταν στην μικρούλα μου ούτε το λοβ εξημερομένο που είχα, και θεωρείτε κανονικά πιο άγριο από τα λόβ εάν δεν κάνω λάθος.

Το λόβ δυστηχώς μού έφυγε από το κλουβί του στις 19/04/2015 και δυστηχώς δεν έχει βρεθεί ακόμα. Είναι εξημερομένο και μάλλον θα έχει πάει σε κάποιο σπίτι. Έψαξα παντού τίποτα, δεν ξέρω εάν έχω ελπίδες ακόμα.
 
να σου ζηση φιλε μου δες μερικες πληροφοριες

ΓΕΝΙΚΑ

Oι παπαγάλοι Plum Headed (Psittacula Cyanocepha) Ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τους πλεόν γνωστούς σε όλους μας Παπαγάλους Ringneck! Eίναι ενδημικά στην Ινδική Χερσόνησο και ζουν σε αρκετά μεγάλα σμήνη πτηνών! Στα δύο Φύλα υπάρχει σεξουαλικος διμορφισμός ως προς τα χρώματα και για αυτό ξεχωρίζονται εύκολα από ιδιαίτερα μακρινή απόσταση. Το αρσενικό ( όπως και στην εικόνα) είναι "ντυμένο" με ένα ανοικτο ροζ-μωβ στο κεφάλι και γενικώς με φανταχτερά χρώματα, ενώ το θυληκό με ένα γρκι θαμπό κεφάλι. Έχουν χαρακτηρισθεί ως δεινοί "πιλότοι" με πολλούς ελιγμούς και αρκετή ταχύτητα!




ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ


Οι συγκεκριμένοι παπαγάλοι είναι κυρίως πράσινου χρώματος, με μήκος περίπου 33 cm και με μια τεράστια ουρά που μπορεί να ξεπερνάει σε ορισμένες περιπτώσεις τα 22cm. Τα αρσενικά (όπως προαναφέρθηκε) Έχουν ένα ροζο-μωβ χρώμα το οποίο όσο πλησιάζει στα μάτια και στο ράμφος τόσο "ροδίζει". Όπως και στα Ringneck, και εδώ έχουμε ενα μάυρο"κολάρο" στο λαιμό και από εκεί και μετά ξεκινάει ένα τιρκουάζ χρώμα (μόνο στα αρσενικά όμως ). Η μακριά ουρά τους είναι χρώματος μπλε με μαλωματα άσπρου στο τέλος. Στα Θυληκά το κολάρο δεν υπάρχει αλλά αντκαθίσταται από ένα κίτρινο, και το κεφάλι έχει μια γκριζο-μπλέ απόχρωση. Τα ανήλικα έχουν ένα πράσινο σε γενικές γραμμές κεφάλι. Συμπεριφορές (αναπαραγωγικες, και τα λοιπά...)



Οι παπαγάλοι Plum Headed θεωρούνται αρκετά φασαριόζικοι και κοινωνικοί γιαυτό άλλωστε ζούνε σε σμήνη. Το χαρακτηριστικό τους κάλεσμα είναι ένα "τουινκ" που χρησιμοποιείται ως ήχος πτήσης και επικοινωνιάς μεταξύ τους! Μεταναστεύουν, αλλά, σε μικρές περιοχές και τοπικές ανάλογα με την ποσότητα των μπουμπουκιών ορισμένων δέντρων και φρούτων από τα οποία αποτελείται η διατροφή τους! Τρέφονται λεπτομερώς με: 1) δημητριακά, 2) φρούτα, 3) και με τα σαρκώδη μέρη των πετάλων των φυτών του Γένους Butea. Η Αναπαραγωγική περίοδος για τα πτηνά αυτά, στην Ινδία ξεκινάει μεταξύ Δεκεμβρίου και Απρίλίου και στη Σρι Λάνκα από Ιούλιο μέχρι Αύγουστο.Κατά τη διάρκεια αυτή της διαδικασίας τρίβουν τα ράμφη τους και ταϊζει το ένα το άλλο! Φωλιάζουν σε κουφάλες και τρύπες δέντρων και η θυληκιά κάνει από 4-6 αυγά τα οποία κατα κύριο λόγο εκκολάπτει η ίδια, το αρσενικό δε πολυ συμμεμετέχει. Αλλά πολύ συχνά ανταλλάσουν τις θέσεις τους και μοιράζονται παρόλα αυτά το ζέσταμα των αυγών!

Στην Αιχμαλωσία δε μπορούν να μιμιθούν καθόλου καλά τηνν ανθρώπινη ομιλία (από ότι πιστεύεται) παρα μόνο μερικούς ήχους!

Ελπίζω να σας άρεσε...
 
Διαβασε τις πληροφοριες αυτες https://community.petbirds.gr/threads/%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CE%BD%CE%B5%CE%BA-indian-ringneck-psittacula-krameri.1611/

Αλεξανδρινός Παπαγάλος – Alexandrine Parakeet

Ειναι συγγενη ειδη με τα πλαμ χεντς και διασταυρωνονται και μεταξυ τους. Δυσκολο να μιλησει εφοσον περασε και το ενα ετος, καθως αυτα τα πουλια δεν φημιζονται για την ικανοτητα ομιλιας τους. Παρολα αυτα προσπαθησε και ποτε δεν ξερεις, το καθε πουλι ειναι διαφορετικο απο τα αλλα. :)
 
Moυ έχει κάνει εντύπωση που δεν τρώει καθόλου την τροφή που τρώνε τα λοβ, παρά μόνο σπόρια, φρούτα και λαχανικά. Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιο μείγμα τροφής για αυτο το είδος. Του έβαλα της VERSELE-LAGA για λοβ και κοκατίλ και δεν την τρώει.
 
Εκτός από τα φρούτα, τι άλλο μπορώ να του αγοράσω σε αποξηραμένη τροφή; Από άνθη τι μπορώ να του δώσω το φοβάμαι. Και από φρούτα ποια και πόση ποσότητα; Ευχαριστώ!
 
Όπως θα διαβάσεις στο παρακάτω link είναι πουλιά που αγαπούν την ποικιλία. Μπορείς να του δίνεις όλα τα ασφαλή φρούτα και λαχανικά, τα χόρτα πράσινου σκούρου φυλλώματος, πιπεριές επίσης και ιδιαιτέρως, σπόρια για μεσαίους παπαγάλους, κεχρί και ίσως και πέλετς αφού κάνεις μια δοκιμή αν του αρέσουν.
Plum-Headed Parakeets as Pets - Species Profile

Βλέπεις επιστημονική ονομασία ε; Υπάρχει λέξη μη ελληνική; :) Psittacula cyanocephala
 
Της VERSELE-LAGA για λοβ και κοκατίλ είναι για μεσαίους παπαγάλους, και τρώει μόνο τους ηλιοσπορους, δεν ξέρω τι άλλο να πάρω;
 
Back
Top