Αναπαραγωγή Φροντίδα μωρού Κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Zenia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Zenia

PB New Member
Εγγραφή
9 Απρ 2009
Μηνύματα
9
Πόλη
Καλλιθέα
Μέσα στην βδομάδα η οικογένια μου θα αποκτήσει ένα φτερωτό μέλλος!
Είναι μωρό και τρέφεται με κρέμα. Τι θα πρέπει να προσέξω ειδικά τις πρώτες μέρες; Πως ξεχωρίζω ένα αρσενικό από ένα θυλικό κοκατίλ?
Ευχαριστώ πολυ! Ανυπομονώ να μπεί στο σπίτι μου το πλασματάκι!
 
Για το πώς το ξεχωρίζεiς νομίζω πως τα αρσενικά έχουν ποιό έντονο χρώμα στις βούλες του προσώπου...
Ελπίζω να βοήθησα...
 
Δεν έχει σημασία το χρώμα στα μάγουλα. Το φύλο του ίσως να αρχίσει να φαίνεται μετά την πρώτη πτερόρροια (4-5 μηνών) απο το κάτω μέρος της ουράς του. Αλλά για να είσαι σίγουρη καλύτερα είναι να κάνεις ένα τεστ DNA.
 
Επίσης πόσο μωρό είναι; Το τάισμα νεοσσών στο χέρι είναι μιά εξαιρετικά επικίνδυνη διαδικασία αν δεν το έχετε ξανακάνει. Καλύτερα είναι πρώτα να απογαλατιστεί πλήρως, να τρώει κανονικά μόνο του και μετά να το πάρετε. Εφόσον είναι ταϊσμένο στο χέρι θα δεθεί μιά χαρά μαζί σας και γρήγορα, ακόμα και αν δεν το ταΐζετε εσείς στο χέρι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
Καλά όλα αυτά αλλά πως θα ζητήσω σε ένα pet shop να κάνουν test dna στο πουλί και πως μπορώ να είμαι σίγουρη ότι είναι ταισμένο στο χέρι και ότι όντως έχει μόλις απογαλακτιστεί;
Ξέρετε κανέναν εκτροφέα που να μπορώ να εμπιστευτώ;
 
Μα, αφού ακόμα τρώει κρέμα δεν θα το ταΐζετε εσείς την κρέμα; Δεν νομίζω να είναι τόσο μωρό αφού είναι σε πετ σοπ. Το δαχτυλίδι γράφει επάνω το έτος γέννησης. Μπορείτε να ζητήσετε απο έναν υπάλληλο να σας πει τον αριθμό δαχτυλιδιού; Αν γεννήθηκε το 2009, αλλά έχει κανονικά όλα τα φτερά του τότε πράγματι είναι μωρό και μάλλον δεν χρειάζεται τάισμα με κρέμα. Αν όμως γράφει οτι γεννήθηκε το 2008, ή πιο πριν, τότε σίγουρα δεν είναι μωρό. Όμως ακόμα και ενήλικο να είναι δεν πειράζει. Στο Pet shop δεν κάνουν τεστ DNA. Γενικώς μην ακούσεις ΚΑΜΙΑ συμβουλή απο εκεί γιατί οι περισσότεροι πετσοπάδες είναι παντελώς ανίδεοι. Για τεστ DNA είτε θα απευθυνθείς σε πτηνίατρο, είτε με τις κατάλληλες οδηγίες απο τα έμπειρα μέλη του petbirds θα πάρετε μόνοι σας δείγμα και θα το στείλετε σε κατάλληλο εργαστήριο.

Επίσης τα πουλιά που είναι σε pet shop πολύ-πολύ σπανίως είναι ταΐσμένα στο χέρι.
 
Βρίκα 2 Pet Shop που έχουν και άυριο ίσως βρώ και 3ο.

Στο πρώτο τα ταίζουν ακόμα στο χέρι αλλά έχουν όλα τα φτερά τους. Μου το δώσανε και να το κρατήσω! (τι γλύκα!) και έκανε 150 ευρω.

Στο δευτερο ήταν φανερά πιό μικρά, σχεδόν το μισό του μεγέθους των άλλων και έκαναν 85 ευρω. Δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω το ρίσκο όμως γιατί παραείναι μικρά.

Όσο για το τρίτο δεν ξέρω ακόμα σίγουρα ηλικίες αλλά τα δίνει 45 ευρω.
Τι μου προτίνετε;





Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά για την βοήθεια... Δεν ξέρετε πόσο καιρό το ήθελα! Δεν θέλω να πάει τίποτα στραβά... ☹
 
Για να τα δίνει 150 ευρώ το πρώτο μάλλον πράγματι είναι ταϊσμένα στο χέρι. Όσο για το τρίτο αμφιβάλλω αν για 45 ευρώ δίνουν ταϊσμένο στο χέρ κοκατίλ. Πάντως εγώ θα έλεγα να μην διακινδυνεύσεις με το δεύτερο μαγαζί και να πάρεις απο το πρώτο. Επίσης μπορείς να ψάξεις καί σε αγγελίες απο τη Χρυσή Ευκαιρία π.χ. Ίσως να βρεις κοκατιλάκι ήμερο απο ιδιώτη σε καλή τιμή!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Zenia
Σε ευχαριστώ πολύ! Θα το κοιτάξω! 150 ευρώ όμως είναι πολλά για μένα... ☹
 
Ψάξε σε αγγελίες! Μπορει να βρεις κάποιο πουλί να πωλείται φτηνά ή να χαρίζεται.
Ρίξε μιά ματιά εδώ:
InterPet
http://
Στις αγγελίες τους.
 
Γιατί το zoofilia.gr μου το εμφανίζουν όλοι οι Browsers σαν malware? ☹ Δεν βρήκα τίποτα...Ας ελπίζουμε ότι θα βρώ κάτι στην Χρυσή Ευκαιρία...

Ευχαριστώ πολύ!
 
Ναί, και εμένα τώρα τελευταία δεν με αφήνει με τίποτα να μπω! Πάντως στο Interpet μπορεί να βρεις κάτι.
 
Καλησπερα!
Ειναι πολλα τα 150ευρω για ημερο κοκατιλ απο πετ σοπ😱
Το δικο μου το πηρα 100 κι αλλοι απο δω που εχουν παρει απο εκτροφεα κι αυτοι περιπου 100 το πηραν...
Το καταλαβαινω οτι ανυπομονεις αλλα μην βιαστεις...Ψαξτο πολυ καλα και προπαντων εκμεταλευσου το φορουμ και μελετησε ολα τα θεματα για κοκατιλ, για να μην σου δωσουν κανα αρρωστο 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
Η γνωμη μου ειναι να μην παρεις ενα παπαγαλακι τοσο μωρο. Ειναι μεγαλο ρισκο ειδικα οταν δεν εχεις ξαναμεγαλωσει μωρο.
Καλυτερα να παρεις ενα πιο μεγαλο σε ηλικια. Μετα τα κοκατιλ εξημερωνονται πολυ ευκολα.
 
Σίγουρα παιδιά; Τα θέλω όσο το δυνατόν πιό ήμερα γίνεται... Δεν θα πάρω όμως το ρίσκο με τα μωρά τελικά... Έχετε να προτείνετε εκτροφέα στην Αθήνα;
 
Το πήρα το πουλί προχθές αλλά έχω το εξή πρόβλημα... Πρώτα απ'ολα δεν νομιζω να είναι όντως 4ων μηνών που μου είπανε... Δευτερον το πουλί κάθετε σε μία θέση εκέι που θα το αφήσω, δεν κουνιέται, δεν τρώει, δεν πίνει νερό και δαγκώνει...
 
Μπορείς να βάλεις μιά φωτογραφία για να δουν και οι πιο έμπειροι εδώ μέσα την ηλικία του; Πάντως είναι λογικό τις πρώτες μέρες να είναι έτσι. Αν στο μαγαζί ζούσε με άλλα κοκατίλ σκέψου οτι ξαφνικά έμεινε μόνο του σε ένα μέρος που δεν γνωρίζει. Φτάνει κανονικά την ποτίστρα και την ταΐστρα;
 
Πως γινεται να μην εχει φαει απο προχτες και να στεκεται ακομη σε πατηθρα αφου λες οπτι ειναι μωρο; Δεν βρηκες καθολου τσφλια απο σπορια; Μπορει να φτασει ευκολα στην τροφη και στο νερο του; Μια φωτογραφια του πουλιου και του κλουβιου ισως βοηθουσε λιγο.
 
Φτανει κανονικα... Μπορει να καθεται πανω απο την τροφη για ωρες και να μην κανει τιποτα... Οπου την αφησω μενει εκει και δεν κουνιεται καν.
Εφαγε και ηπιε λιγο με το ζορι σχεδον εχοντας την τροφη διπλα της απο το χερι μου.

Καθεται κανονικα στο χερι μου και πανω μου χωρις να φευγει αλλα δαγκωνει. Αν θελετε αλλες φωτο πειτε μου...
 

Συνημμένα

  • tiel.webp
    tiel.webp
    33,9 KB · Προβολές: 72
Back
Top