Φροντίδα Φροντιδα και πραγματικη εκπαιδευση παπαγαλων

Greek yorkshire

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2008
Μηνύματα
1.443
Πόλη
Χαϊδάρι
οι περισσοτεροι απο μας προβληματιζονται για το αν θα σταματησει ο παπαγαλος μας να δαγκωνει, η να φωναζει πολυ δυνατα, η να μαδαει τα φτερα του, η να παψει να ειναι προσκολλημενος σε ενα ατομο και να επιτιθεται σε ολους τους υπολοιπους.
αγαπαμε τα πουλια μας και ειναι φυσιολογικο να ανησυχουμε γιατι ζηταμε μια ιδιαιτερη σχεση απο αυτα και οχι να εχουμε ενα διακοσμητικο πουλι σε ενα κλουβι. η συμβιωση μας με εναν παπαγαλο δεν ειναι καθολου ευκολη. Προκειται για ενα πουλι της ζουγκλας και των τροπικων δασων, που εχει μαθει να ζει ελευθερο, να επικοινωνει με κραυγες με το υπολοιπο κοπαδι, να ζευγαρωνει και φυσικα να επιτιθεται στους εισβολεις.
αφου λοιπον επιλεξαμε να παιξουμε εμεις τον ρολο του συντροφου του πρεπει να τον βοηθησουμε να καλυπτει οσες περισσοτερες αναγκες του γινεται.
στα καταστηματα υπαρχει μικρη ποικιλια παιχνιδιων για παπαγαλους. Καποιοι φιλοι μας τα φτιαχνουν μονοι τους απο ξυλο και σχοινι. Τι γινεται ομως με οσους δεν μπορουν οικονομικα να αγορασουν παιχνιδια και δεν... Πιανει το χερι τους για να φτιαξουν;
μπορουμε να κανουμε την εξευρεση τροφης τους παιχνιδι. Μπορουμε να παρουμε καρπους και να τους τυλιξουμε σε μια μπαλα απο χαρτι ωστε να αναγκαστει να ξετυλιξει το χαρτι για να φαει. καποια φρουτα η λαχανικα μπορουν να κρεμαστουν στο κλουβι με καποιο σχοινι και οχι να δοθουν ετοιμα σαν φρουτοσαλατα στο μπολ. Μπορουμε να καπακωσουμε την τροφη του με ενα χαρτινο ποτηρι και να πρεπει να το αναποδογυριζει για να παρει τον καρπο. Μπορουμε να βαλουμε πολλα μπολακια με ελαχιστη ποσοτητα καρπων ειτε το ενα μεσα στο αλλο ειτε απλωμενα ωστε να αναγκαστει να τα γυρισει ολα για να φαει. αυτες και πολλες αλλες ιδεες θα τις βρειτε σε αυτο το πολυ χρησιμο λινκ Teach Your Birds to Forage ! Εχει παρα πολλες πληροφοριες και αξιζει να το ψαξετε.
Υ. Γ. Δεν ειναι αδικια να μην εχω και εγω παπαγαλο (κλαψ, κλαψ)
 
πολυ ωραιο θεμα! Κ σχετικα με αυτο με το χαρτινο ποτηρι ο δικος μου αν απλα του δωσω ενα ποτηρι θα καθετε κ θα παιζει κ να το δαγκωνει με τις ωρες
 
αν ψαξεις το site αυτο θα βρεις παρα πολυ χρησιμα πραγματα. Πραγματικα αξιζει!
 
Δημήτρη ωραίο το post. Εγώ έχω παπαγάλο και πίστεψε με κάθε μέρα βρίσκουμε και κάτι διαφορετικό για να ασχολείται και ιδιαίτερα τις ώρες που λείπουμε στις δουλειές μας.
Παρόλα αυτά είναι αξιαγάπητα πουλιά, όπως βλέπεις στο forum υπάρχουν πάρα πολλοί παπαγαλομανείς:D, όπότε σε προτρέπω να πάρεις και εσύ έναν
 
το εχω αναβαλλει πανω απο 10 φορες (την μια δικηγοροι για διαζυγια, την αλλη γαμος και στο τελος γεννητουρια) πολυταραχη ζωη βλεπεις...
 
αξιζει τον κοπο (για οσους ξερουν αγγλικα) να διαβασουν μερικα απλα παιχνιδακια που μπορει να παιξει καποιος με τον παπαγαλο (στην συγκεκριμενη περιπτωση ζακο) για να τον κρατα σε εγρηγορση και να περνα δημιουργικο χρονο με το πουλι http://www.poc.gr/parrotgames.htm]Parrot Games !
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
αξιζει τον κοπο (για οσους ξερουν αγγλικα) να διαβασουν μερικα απλα παιχνιδακια που μπορει να παιξει καποιος με τον παπαγαλο (στην συγκεκριμενη περιπτωση ζακο) για να τον κρατα σε εγρηγορση και να περνα δημιουργικο χρονο με το πουλι http://www.kookycongos.ca/parrotgames.htm !


Να συμπληρώσω και εγώ.

https://community.petbirds.gr/threads/sites-για-παιχνίδι-και-εκπαίδευση-παπαγάλου.4223/[/dls]
 
foraging food

στην φυση των παπαγαλων ειναι να βρισκουν και να κερδιζουν την τροφη τους με την παρατηρητικοτητα και την εξυπναδα τους. Πηρα την αγαπημενη του λιχουδια (ηλιοσποροι) την καλυψα με ενα διαφανο πλαστικο ωστε να μπορει να την βλεπει και εβαλα ενα γαντζακι ωστε να μπορει να μετακινησει το πλαστικο. του πηρε μιση ωρα να ανακαλυψει οτι το καπακι δεν ειναι κατι τρομακτικο η επικινδυνο μιλαμε για πολυ...χεστη!) και 10 δευτερολεπτα για να σηκωσει το καπακι να παρει τα σπορακια!
 

Συνημμένα

  • for1.webp
    for1.webp
    15,5 KB · Προβολές: 95
  • for2.webp
    for2.webp
    21 KB · Προβολές: 87
  • for3.webp
    for3.webp
    17,7 KB · Προβολές: 93
Back
Top