Φροντίδα Φροντιδα καρδερινας - κελαηδισμα

pafralis30

PB New Member
Εγγραφή
15 Φεβ 2014
Μηνύματα
2
Καλημερα στο φορουμ, με λενε Βασιλη μενω Θεσσαλονικη. Πριν 8 χρονια εως και περυσι ειχα παρει απο ενα πετσοπ ενα καναρινακι το οποιο εβγαζε 7 φωνες και μου κρατησε πολλα χρονια καλη συντροφια! Απεβιωσε το καημενο, οποτε με πριν απο 4 μηνες πηρα μια καρδερινα η οποια ηταν μηνων μου ειπε απο το πετσοπ ( ηταν οντως πολυ μικρη) δεν ειπε ποτε τιποτα ηταν παντα πολυ ηρεμη μεχρι που ενα βραδυ παρατηρησα πως ειχε οργστει η κοιλιτσα της οποτε και νωρις τα ξημερωματα εφυγε και αυτο το καημενο!
Το λοιπον ερχομαι στο σημερα! Μεσω ενος συνεργατη απο την δουλεια βρηκα μια πολυπαινεμενη καρδερινα η οποια (απο τα λεγομενα του ιδιου, θα ελεγε καλα!) προχθες λοιπον το απογευματακι πηγα με το κλουβι μου την πηρα, εχει ενα πρασινο δαχτυλιδη το οποια δεν ειδα τι γραφει γιατι το καημενο κοπανιετε μεσα στο κλουβι οποτε το πλησιαζω! Σημερα πρωι πρωι καθως εχθες δεν εβγαλε α χ ν α, αρχισε σιγα σιγα να κελαηδαει, τιποτα το ιδιαιτερο, ενα τονο επαναλαμβανει συνεχεια! Τωρα, το φτερωμα της ειναι ακαταστατο στα ακρα! Ειναι απο τα χρυπηματα της; Επισης ειναι πολυ φοβιτσιαρα κοπανιετε ανελεητα οταν την πλησιαζει καποιος! Την εχω μεσα στο σπιτι πανω στο ψυγειο! Να την βγαλω εξω; Μπορω να κανω κατι για να κελαηδισει παραπανω; Ειναι νωρις ακομα; Δεδομενου οτι την πηρα προχθες;

image.webp
 
Βασιλη η φωτογραφία είναι πολύ μικρή και δεν διακρίνονται εύκολα λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά, διακρίνεται η γενική κατάσταση του πουλιού που μπορεί να χαρακτηριστεί ως "κακά χάλια".

Το δαχτυλίδι που αναφέρεις είναι κατά πάσα πιθανότητα ανοιχτού τύπου. Η συμπεριφορά που περιγράφεις (ανησυχία, φόβος, χτυπήματα στο κλουβί) παραπέμπει σε άγριο πουλί πιασμένο από τη φύση. Η πιο συχνή κατάληξη σε αυτά τα πουλιά είναι η ίδια που είχε και το προηγούμενο σου και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα πάντα γίνονται έτσι ξαφνικά.

Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς και πάλι με τα καναρίνια και να πάρεις ένα πουλάκι όπως το πρώτο που είχες. Επίσης θα πρότεινα να μην αγοράζεις Ιθαγενή Πουλιά από Pet Shop διότι, (εκτός αν πρόκειται για πουλιά εισαγωγής) θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα πουλιά αυτά καταλήγουν εκεί μετά από παράνομη σύλληψή τους από τη φύση και πωλούνται επίσης παράνομα στο κατάστημα. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτό είναι να σταματήσουμε να αγοράζουμε από εκεί.
 
Back
Top