Διατροφή Φρούτα και λαχανικά στα budgie

christost

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2018
Μηνύματα
58
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, πάνε 3, περίπου, μέρες που προσπαθώ να ταίσω στο budgie μου φρούτα και λαχανικά, όμως δεν τρώει τίποτα. Έχω δοκιμάσει μήλο, μπανάνα, μαρούλι, καρότο. Μόνο το μαρούλι είχε φάει, αλλά και αυτό πολύ λίγο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνω να το φάει, γιατί πρέπει να παίρνει τις βιταμίνες απο τα φρόυτα;
Ευχαριστώ!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μερικά είναι πολυ τζαναμπέτικα. Ο δικος μου ενω μικρος ξεκίνησε να τα τρώει, μεγαλώνοντας σταμάτησε να τρώει οτιδήποτε εκτος απο μπρόκολο.
Μία λύση είναι η κροκέτα για παπαγαλους που περιέχει "συμπυκνωμένες" τις βιταμίνες που πρέπει να παρουν απ' τα φρούτα, σε περίπτωση που δεν τα καταφέρεις.
Για την ώρα οσο είναι μικρά μόνο η επιμονή μπορεί να κάνει κάτι και βασίζεσαι στην φυσική τους περιέργεια ότι καποτε θα πλησιάσουν και θα φάνε τα φρουτα.
 
Από λαχανικά δοκίμασε και κολοκυθάκια που αρέσουν στα περισσότερα πουλάκια.
Και ο δικός μου (καναρίνι) δεν τρώει καθόλου φρούτα και σκέφτομαι να του τριψω λίγο μηλο μέσα στην αυγοτροφη που του φτιάχνω. Ας μας πει κάποιο πιο έμπειρο μέλος εάν αυτή η μέθοδος που σκέφτηκα είναι ασφαλής.
 
Όπως είπε και ο Διονύσης η καλύτερη μέθοδος για να τα μάθει είναι η επιμονή και η υπομονή. Τον δικό μου τον έχω ένα μήνα και κάτι μέρες και τώρα άρχισε να δοκιμάζει. Στην αρχή φοβόταν τα πάντα και τώρα ότι πράσινο βλέπει το ξεσκίζει. Θέμα ευαισθητοποίησης είναι πιστεύω.
 
Από λαχανικά δοκίμασε και κολοκυθάκια που αρέσουν στα περισσότερα πουλάκια.
Και ο δικός μου (καναρίνι) δεν τρώει καθόλου φρούτα και σκέφτομαι να του τριψω λίγο μηλο μέσα στην αυγοτροφη που του φτιάχνω. Ας μας πει κάποιο πιο έμπειρο μέλος εάν αυτή η μέθοδος που σκέφτηκα είναι ασφαλής.
Βάλε λίγο άνηθο σε πρώτη φάση ή κανένα αγριόχορτο όπως ζωχός ή γλιστρίδα και βλέπεις. Να τριψεις μήλο στην αυγοτροφή ΟΚ, αρκεί το παρασκεύασμα να μείνει λίγο μέσα στο κλουβί, διότι το μήλο αλλοιώνεται σύντομα και γενικά για όλα τα τρόφιμα, όσο πιο μεγάλη επιφάνεια έχουν τόσο πιο έντονη, σύντομη η αλλοίωση. Το τρίψιμο φυσικά αυξάνει την επιφάνεια για δεδομένη μάζα τροφίμου.
 
θέλει περισσότερη από τριών μερών προσπάθεια εάν το μικρό σου δεν τρώει χορταρικά, φρούτα και λαχανικά.
ο μεγάλος μου, ο Ρόμπυ, παρόλο που ήταν μαθημένος να τα τρώει σχεδόν όλα, εδώ μου έκανε σχεδιάκια και έτρωγε για πάάάάρα πολύ καιρό μόνο τους σπόρους του. Είχα δοκιμάσει να του δώσω τα πάντα και όλους τους τρόπους :κρεμασμένα, τριμμένα, κομματάκια σε μπωλάκι κλπ. Τίποτα... Μέχρι κάποια στιγμή που αποφάσισε ότι, τώρα θέλω να φάω απ'όλα.. Έπεσε με τα μούτρα σε ένα φυλλαράκι αντίδι, λες και ήταν νηστικός δέκα μέρες.
13131691_618671218287991_1193812189815312704_o.jpg


τώρα τρώνε κάθε μέρα μια ποικιλία (τα φρούτα δεν τα προτιμάνε. Θα τσιμπήσει λίγο μόνο ο μικρός)
21753337_929369297218180_5060133287619744243_o.jpg


όπως καταλαβαίνεις, κάθε μέρα θα του βάζεις κάτι και κάποια στιγμή θα δοκιμάσει.
δοκίμασε και όλων των χρωμάτων τις πιπερίτσες.
υπομονή και επιμονή θέλει. 🙂
 
Back
Top