Ασθένειες Φτάρνισμα σε αρσενικό καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kolinikos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kolinikos

PB New Member
Εγγραφή
6 Οκτ 2021
Μηνύματα
183
Πόλη
Ηράκλειο Κρήτης
Σήμερα το αρσενικό μου καναρίνι έχει κάνει δύο φταρνισματα. Χθες μπήκε στο ίδιο κλουβί με την θηλυκιά και τα έχω ακούσει να ζευγαρώνουν και σμρ τα είδα κιόλας έχουν φτιάξει και σχεδόν τελειοποίησει την φωλιά τους , το φταρνισμα υπάρχει πιθανότητα να οφείλεται στο νήμα τους; Είναι το μόνο καινούργιο πράγμα που ήρθε σε επαφή.
 
Γειά σου φίλε μου.
Το καναρινάκι κατά τα άλλα αναπνέι κανονικά;
Είναι κινητικό;
Είναι φουσκωμένο ή όχι;
Τρώει κανονικά;
Κελαιδάει κανονικά;
Είναι βραχνιασμένο;
Πίνει κανονικά νερό;
το φταρνισμα υπάρχει πιθανότητα να οφείλεται στο νήμα τους;
Τίποτα δεν αποκλύω! Τί νήμα είναι; Από τί υλικό είναι;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@CHRISV δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα το καναρίνι απλά έκανα δύο φταρνισματα και είπα καλύτερα ας το αναφέρω για να είμαι σίγουρος μην ξέρει κάποιος κάτι που δεν ξέρω εγώ και είναι σοβαρό. Το νήμα είναι αυτό το καφέ υλικό υποθέτω πως είναι κάποιου είδους ύφασμα δεν γνωρίζω το αγόρασα από πετ σοπ η φωλιά έχει και τσόχα εκτός του νήματος.
 
έχουν φτιάξει και σχεδόν τελειοποίησει την φωλιά τους
Το νήμα είναι αυτό το καφέ υλικό
Αν η φωλιά έχει σχεδόν ετοιμαστεί, καλό θα ήταν να δώσεις και μικρή ποσότητα βαμβακιού, ώστε αν το θηλυκό θέλει, να το στρώσει (συνήθως στο κέντρο της φωλιάς).
Καλή επιτυχία!
 
@ianos πρέπει να έχει μικρές ποσότητες βαμβακιού το υλικό αυτό γιατί είδε κάτι άσπρα μπαλάκια μέσα αν και πλέον δεν βλέπω να προσθέτουν άλλο υλικό.
Το υλικό αφότου γίνουν τα αυγά το παίρνουμε ή το αφήνουμε σε περίπτωση που θέλουν να προσθέσουν υλικό υπάρχει τέτοια πιθανότητα; Ή μόλις την φτιάξουν και κάνουν αυγά τέλος δεν ξαναγγιζουν το υλικό ;
 
Συνήθως αφού ολοκληρώσουν τη φωλιά και μέχρι την επόμενη, δεν το πειράζουν το υλικό. Παρόλα αυτά, ενίοτε κάποια πουλιά παίζουν με το υλικό, άλλα ξαφνικά παίρνουν κι άλλο υλικό και γεμίζουν παραπάνω τη φωλιά και την κάνουν κάστρο (εξέχουν δλδ τα υλικά του τοιχώματος της φωλιάς). Θα έλεγα όμως ότι αφού κάνουν το πρώτο αυγό να αφαιρέσεις το υλικό για τον πολύ απλό λόγο ότι μπορεί να κάνουν αυγά και να τα θάψουν μέσα (να τα σκεπάσουν δλδ), αν και αυτό είναι πιο συχνό φαινόμενο σε άλλα είδη πτηνών και όχι στα καναρίνια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
@ianos και εγώ αυτό έλεγα γιατί ακομα τους βλέπω και προσθέτουν που και που κομμάτια στην φωλιά αλλά μόλις γίνει το πρώτο θα βγάλω την θήκη με το υλικό γιατί θα τα κάνει χάλια ο αρσενικός είναι μια ολια παραωρος 😅
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Καλησπέρα. Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα για καναρίνια, οπότε διορθώστε αν είμαι λάθος. Βασισμένος στον τρόπο που γενικά δουλεύουν οι οργανισμοί, να πω το εξής. Τα πτηνά είναι σαν κι εμάς σε κάποιον βαθμό. Όταν εμείς φταρνιζόμαστε δεν σημαίνει πως είμαστε άρρωστοι, παρά ότι κάτι εισπνεύσαμε που πρέπει να φύγει (πχ σκόνη). Τα μικρά πτηνά λοιπόν, φυσικά πιο ευαίσθητα από εμάς, είναι λογικό να φταρνίζονται εφόσον πιθανότατα κάτι τα πείραξε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι άρρωστα, ειδικά αφού είπατε πως δεν είχε άλλα συμπτώματα. Εγώ σαν να ακούω καμια φορά το budgie μου να φταρνίζεται όταν ανοίγω το παράθυρο για να αεριστεί ο χώρος, κάτι που το παθαίνουμε και εμείς καμια φορά (ο εξωτερικός αέρας είναι διαφορετικός του εσωτερικού)
 
Back
Top