Αναπαραγωγή Φταίει κάτι που δεν έκανε περισσότερα από αβγό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Pandal
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Pandal

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαρ 2018
Μηνύματα
38
Γεια σας. Έχω δύο καναρίνια. Ένα αρσενικό και ένα θηλυκό και μέσα Μαρτιου το θηλυκό έκανε ένα αβγό μόνο. Το κλωθει για έξι ημέρες. Έκανα ωοσκοπηση και ηταν άσπορο. Φταιει κάτι που δεν έκανε περισσότερα αβγά και που ήταν άσπορο το αβγό;
 
Φταιει κάτι που δεν έκανε περισσότερα αβγά και που ήταν άσπορο το αβγό
Κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.
Θα ρωτήσω πρώτα για την κατάσταση της υγείας των πουλιών και για το αν το αρσενικό κελαηδά... και ΄όσο θα περιμένω τις απαντήσεις σου θα σε συμβουλέψω για το τι κατά τη γνώμη μου πρέπει να κάνεις.
  1. Αρχικά να αφήσεις την κανάρα να κλωσά έστω και το ένα άσπορο για μια βδομάδα ακόμη ώστε να αυξήσει την αναπαραγωγική της διάθεση και να προλάβει να "χτίσει" σωστά την επόμενη γέννα αυγών.
  2. Πολύ καλή, πλούσια σε ποικιλία σπόρων διατροφή, με λίγο αυγό και καθαρό νεράκι στο κλουβί.
  3. Ησυχία και ηρεμία από σας με ελάχιστες επισκέψεις στο κλουβί (μόνο τις απολύτως απαραίτητες)
  4. Καμία μετακίνηση του κλουβιού παρά μόνο για την καθαριότητα ή τις εκτροφικές υποχρεώσεις σου.
  5. Μετά από μια βδομάδα περίπου.. Βγάζεις τη φωλιά, πετάς το αυγό.
  6. Μετά από 2-3 μέρες βάλε νέα φωλιά... και όταν με το καλό τελειώσει και κάνει το πρώτο αυγό να μην ξεχάσεις να της βάλεις 5-6 σταγόνες ασβέστιο καθημερινά στο νερό.
 
Τα καναρίνια είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Παρόλο που αυτό κελαηδαεί
τάιζε το θηλυκό στο στόμα και υπήρχαν και άλλα στοιχεία που έδειχναν ότι τα καναρίνια είναι έτοιμα, μήπως το θηλυκό δεν ήταν έτοιμο 100% για αναπαραγωγή.;
 
Παρόλο που αυτό κελαηδεί
τάιζε το θηλυκό στο στόμα και υπήρχαν και άλλα στοιχεία που έδειχναν ότι τα καναρίνια είναι έτοιμα, μήπως το θηλυκό δεν ήταν έτοιμο 100% για αναπαραγωγή.;
Είναι πολύ πιθανόν. Ειδικά αν είναι και νεαρή, πρωτάρα κανάρα, μπορεί να μην ήταν εντελώς έτοιμη.
 
Κι όμως είναι 2 χρόνων και μου είχαν πει πως έχει ξανακάνει γέννα πέρυσι. Και με την προηγούμενη ερώτηση εννοούσα μήπως είναι κάπως νωρίς ο Μαρτιος και δεν είναι έτοιμο ακόμα. Α και θα ήθελα να προσθέσω και το ότι τα καναρίνια είναι μαζί μέσα στο ιδιο κλουβί όλο τον καιρό που τα έχω (αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο )
 
https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/
Αν θέλεις διάβασε αυτό το άρθρο και δες τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις ώστε να έχεις μια επιτυχημένη αναπαραγωγή. Φυσικά για όποιες διευκρινίσεις είμαστε στη διάθεσή σου. Αλλά επί του θέματος, οι πληροφορίες που χρειάζονται για να απαντηθεί το ερώτημά σου είναι πάρα πολλές και ίσως και δεν μπορούν να αξιολογηθούν σωστά από εμάς, μια και αφενός δεν τις ξέρουμε και αφετέρου μόνο να υποθέσουμε μπορούμε. Οπότε θα σου προτείνω να διαβάσεις το άρθρο και έπειτα να συζητήσουμε εκ νέου ό,τι θεωρείς εσύ ότι μπορεί να μην έγινε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.
 
Να προσθέσω πως σημαντική είναι η διατροφή του θηλυκού αρκετούς μήνες πριν την αναπαραγωγική φάση..στην τελική φάση η παρουσία αυγού στήν δίάτρόφή έίνάί βάσίκή.
 
Back
Top