Γενικά Φταίνε τα πουλιά για την εμφάνιση ποντικιών στο σπίτι;

vasilispap

PB New Member
Εγγραφή
21 Νοε 2013
Μηνύματα
3
Καλησπερα σε ολους. Ειμαι καινουριος στην παρεα σας και θελω να ξεκινησω με μια ερωτηση και απορια. Εχω καναρια σε κλουβα στην αυλη μου. Εδω και καποιες μερες εχουμε κρουσματα ποντικου. Καποιοι μου ειπαν οτι φταινε τα πουλια και οι τροφες τους. Γνωριζει καποιος να μου πει τι μπορω να κανω;Ειναι αμαρτια να τα δωσω. Ευχαριστω.
 
Τι κλούβα έχεις; Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες της;
 
Τι κλούβα έχεις; Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες της;
Δεν ξερω ακομα πως να ανεβαζω. Η κλουβα ειναι μ2,50χπ1,50χυ2,00. Σιδερενιος σκελετος με κοτετσοσυρμα με μικρο ματι.
 
Αν τα ποντίκια χωράνε να περάσουν από το σύρμα μέσα στην κλούβα και να έχουν πρόσβαση στην τροφή των πουλιών, τότε ναι μπορεί να έρχονται γι αυτό το λόγο. Είναι άλλωστε ένα από τα πράγματα που προβλέπουμε κατά την κατασκευή της κλούβας.
 
Αν είναι το κοτετσόσυρμα με το μικρότερο μάτι δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Να ξέρεις ότι αν περνάει το κεφαλάκι του ποντικού από το πλέγμα τότε μπορεί άνετα να περάσει ολόκληρο μέσα. "έχω ακούσει ότι το κοτετσόσυρμα μπορεί άνετα να το κόψει ένα μεγάλο ποντίκι"...

Αλλά ας πούμε ότι πέρασε μέσα κάποιο "μικρό ποντίκι" δεν νομίζω ότι μπορεί να σου κάνει ζημιά στα πουλάκια, πέρα του ότι "οκ" δεν είναι και ότι καλύτερο να ξέρεις ότι έχεις μέσα στην κλούβα "τροκτικό" και ότι τα πουλάκια θα τρώνε τροφή βρομισμένη!

Θα σου πρότεινα να πάρεις σίτα αλουμινίου και να την τοποθετήσεις εξωτερικά της κλούβας σου! Αν.. και αν θυμηθώ δική μου περίπτωση... Ούτε η σύτα αλουμινίου μπορεί να σταματήσει τα κοφτερά δόντια ενός μεγάλου ποντικού !

Για κοιτάξτε εδώ... Τι μου έκανε ποντίκι! Κουτούλησε όμως στο δυνατό πλέγμα!

klouv1.webp
Βέβαια δεν έχω να φοβηθώ κανένα είδος αρπακτικού με το διπλό ανοξείδωτο κουνελόσυρμα με κενό 5 εκατοστά !

Η γάτα προσπαθεί (πριν σίτας), αλλά... μάταιος κόπος...

klouv2.webp
klouv3.webp
Ωστόσο... Φρόντιζε περιμετρικά του χώρου σου να είναι όλα καθαρά και μην φοβάσαι τίποτα Βασίλη!
 
Οι σπόροι της τροφής των πουλιών ειναι ενας λογος της εμφάνισης των μικρών αυτων τρωκτικών. Καποτε με επισκεφτηκαν και εντος σπιτιου... Εκαναν επιδρομή μεσα στα κλουβια και δαγκωσαν τα ποδια μερικών καναρινιων μου... Θυμαμαι σαν σημερα το σοκ που ειχα περάσει. Πρέπει να ειμαστε πολυ προσεχτικοι με την καθαριοτητα γιατι τα τρωκτικα μεταφερουν συχνα ασθενεις στα πουλιά μας, ή ακομα μπορει να τους προκαλεσουν τραυματισμούς... Σκεψου αν μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιο σύστημα υπερηχων που διωχνει τα τρωκτικά..



Μια απορια αν μου επιτρέπεις φίλε Αλεξανδρε: Τα πουλιά σου δεν επαθαν ανακοπή στην θεα την σκαρφαλωμενης γάτας στην κλουβα τους; Εγω προσωπικα ενα καρδιοχτύπι το ένιωσα...
 
Φυσικά και θα τρόμαξαν και είναι λογικό! Ευτυχώς δεν είχα κανένα δυσάρεστο αποτέλεσμα!

Και από γεράκι είχα επίθεση ακριβώς δίπλα μου την ώρα που καθάριζα ένα κλουβί ! Σε απόσταση λιγότερο του μέτρου, άπλωσα το χέρι μου και κυριολεκτικά το ακούμπησα ρίχνοντας το κάτω στα πλακάκια από που μετά έφυγε μακριά ! Οπου το είπα δεν μπορούσαν να το πιστέψουν και είναι λογικό στο άκουσμα ότι "το ακούμπησα" κιόλας! Μάρτης μου Ο Θεός! Αν δεν είχα τον φόβο ότι θα μπορούσε να μου προκαλούσε και σε εμένα τον ίδιο κάποιο δυνατό δάγκωμα η κάποιο κόψιμο με τα κοφτερά νύχια του, θα έκανα κίνηση να το πιάσω κιόλας!
 
Ευχαριστω,θα δω τι θα κανω. Μπορει να μου πει καποιος πως ανεβαζετε φωτο;Δεν ξερω και πολλα απο υπολογιστες γι'αυτο ρωταω.
 
Μπορει να μου πει καποιος πως ανεβαζετε φωτο;Δεν ξερω και πολλα απο υπολογιστες γι'αυτο ρωταω.
Δες εδώ petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/
 
Δυστηχως ολα αυτα συμβαινουν. Επιθεσεις απο γατες, αγρια πουλια και τρωκτικα. Καποτε ειχα μια μαινα και επειδη ελειπα τη φροντιζε η μανα μου οπου μια μερα στο τηλεφωνο μου ειπε οτι ειδε ενα μεγαλο ποντικι σχεδον αρουραιο να περναει απο το μπαλκονι (3ος οροφος)!
Ολα αυτα απο τις τροφες της μαινας μιας και ειναι επεξεργασμενο κρεας με διαφορα μεσα η τροφη της.
Θα του μυρισε.
 
βλεποντας τη φωτογραφια με τη γατα στην κλουβα επιβεβαιωσα τις υποψιες μου για την τρυπα στο κοτετσοσυρμα της κλουβας μου το καλοκαιρι που μας περασε. Βεβαια δεν μπηκε μεσα αλλα ειχα καμια δεκαρια καναρινακια στην αυλη μου για κανα δυο μερες που με κοροιδευαν απο ψηλα μεχρι που με βαρεθηκαν και φυγανε. Οσο για τα ποντικια ειχα μεγαλο θεμα αλλα με διαφορα φαρμακα σε τρυπες που τα εβλεπα ελαχιστοποιηθηκε.Βεβαια ακομα υπαρχουν και επειδη τα χω δει να μπαινουν απο τις πιο απιθανες και μικροσκοπικες τρυπες φετος λεω να βαλω περιμετρικα στην κλουβα πλεξιγκλας περιιπου πενηντα ποντους υψος για να μη μπορουν να σκαρφαλωσουν και... Ειδωμεν! Αν υπαρχει καλυτερη ιδεα ειμαι ολος αυτια.
 
Αν η κλούβα σου ακουμπάει στο χώμα, τον πάτο πρέπει να διασφαλίσεις
 
εχεις δικιο εχω κανει οτι καλυτερο μπορω αλλα ο πατος ειναι χωμα γιατι μου αρεσει να ειναι οσο το δυνατον πιο φυσικος ο χωρος τους.
 
τότε ίσως θα πρέπει να προβλέψεις μέσα έξω κάποια λεία επιφάνεια μέχρι κάποιο ύψος, αλλά το πλέξιγκλας είναι κάπως ακριβό
 
αν δεν εχεις θέμα οπτικής ομορφιάς κλπ, μπορεις να τοποθετήσεις λαμαρίνα στο ύψος που αναφέρεις!

images


Κάπου είχα δει μια κλούβα έτσι στο διαδίκτυο. Πολύ έξυπνο!
 
φιλε συντεκνε αλεξανδρε που μας εχεις τρελανει με αυτον τον αθανατο που εχεις μεσα στην κλουβα σου[ψαχνω ολα τα βουνα να το βρω, πανεμορφο]μαρεσει η φυσικη ομορφια μεσα στην κλουβα και δεν θελω λαμαρινες. Παντως το πλεξι γκλας το εχω περισευμα και ετσι δεν θα μου στοιχισει.
 
Back
Top