Ασθένειες Φτερούγισμα κι ακινησία του καναρινιού μου όταν το καθαρίζω

Γιωργος Λαμ.

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιουλ 2017
Μηνύματα
95
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Αγαπητοι φιλοι,εδω και λιγο καιρο ενα καναρινι οταν καθαριζω το κλουβι του προς το τελος της διαδικασιας κανει ξαφνικα πτερουγισμα και μενει ακινητο(κοκκαλωμενο) με ανοιχτο το ραμφος σαν να παιρνει αναπνοες.Αυτο εχει διαρκεια περιπου 3-5 λεπτα και επανερχεται σε φυσιολογικη κατασταση.Να προσθεσω οτι δεν βαζω χερι μεσα στο κλουβι για να εχω αιτια στρεσαρισματος.Ειναι stress χωρις να δικαιολογω την αιτια η προαγγελος καποιας αλλης παθησης; Ευχαριστω.
 
Γιώργο, ακούγεται για κατάσταση έντονου στρες άσχετα με το ότι δεν βάζεις το χέρι σου μέσα. Το πουλάκι δείχνει να φοβάται πολύ και η πρόταση μου γι'αυτό θα ήταν να περνάς ώρα μέσα στο οπτικό του πεδίο χωρίς να είσαι πολύ κοντά του. Με τον καιρό θα σε συνηθίσει. Τα μεγάλα κλουβιά βοηθάνε στο να τους δίνουν το περιθώριο της "διαφυγής" αν νιώσουν στριμωγμένα.
 
@Φοίβος Ευχαριστω,δεν συμπληρωσα στην προηγουμενη απαντηση οτι το εχω απο την μερα της γεννησης του κοντα στους 16 μηνες και στο ιδιο κλουβι απο την αυτονομη διαβιωση.Παντως και παλι ευχαριστω.
 
@Γιωργος Λαμ.

Γιώργο η συχνη παρουσια σου δεν σημαίνει απαραιτητως οτι θα εξοικειωθεί.
Καποια πουλια απο χαρακτηρα δεν ανέχονται την ανθρωπινη παρουσια ή είναι φοβικα.
Ουτως ή αλλως και σαν ειδος τα καναρινια δεν αποζητούν την ανθρωπινη επαφη.
Εχεις αλλα πουλακια που παρουσιαζουν την ιδια συμπεριφορά?
 
Back
Top