Ασθένειες Φτερό μικρής καρδερίνας δεν κάθεται καλά στη θέση του

H a r i s

PB Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2008
Μηνύματα
39
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας.Χθες εφερα εναν γνωστο που ξερει απο πουλια για να δει αν τα καρδερινακια μου ειναι αρσενικα η θηλυκα.Αφου επιασε το ενα, το ελεγξε μετα το ενα το φτερο του ειναι λιγο πιο εξω, δεν καθεται καλα στη θεση του.Λετε να βγηκε;Ημουν μπροστα στον ελεγχο και ειδα τι συνεβη.
 
Kai se ala post egrapsa afto :


"Ο επόμενος έλεγχος γίνετε στην φτερούγα. Συγκεκριμένα στον σημείο που ενώνεται με το σώμα (ονομάζεται και «πλατάρι»). Για να κάνουμε αυτόν τον έλεγχο, κρατάμε το πουλί όπως περιέγραψα προηγουμένως και με το άλλο χέρι ανοίγουμε το φτερό του. Αν το «πλατάρι» είναι μαύρο, το πουλί είναι αρσενικό. Αν έχει και καφέ φτερούγες ή ολόκληρο είναι καφέ το πουλί είναι θηλυκό. Αυτός ο έλεγχος πρέπει να γίνετε προσεκτικά και να μην κρατάμε το φτερό ανοιχτό πολύ ώρα για ν αποφύγουμε τραυματισμό ή χάσιμο φτερών σε περίπτωση που τρομάξει και προσπαθήσει να φύγει."


Ego prosopiko kathe fora pou blepo pou anoigoune tis fterouges tou pouliou gia elenxo kai ksekinisoune kapia zitisi kai kratane to pouli se afti tin stasi, mou sikonoune ta malia. Selei para poli prosoxei afto o elenxos.
 
Βασικα δεν το κρατησε πολυ ανοιχτο αλλα καποια στιγμη το πιανε απτο κεφαλι και εκανε ενα τηναγμα να φυγει. Μηπως εκει εγινε η ζημια; Παλι το ειδα δεν καθεται καλα το η φτερουγα. Ειναι καπως εξω απτη θεση της. Να κανω κατι,θα επανελθει μονη της;
 
An espase i fterouga, boris na baleis kapio tainies na kratai stin thesi tis tin fterouga na ginete kala.

O Makis egrapse mia fora ena arthro me mia fotografia pos ginete afto. Prepei na paskseis ligo me ANAZITIZEI.
 
Ευχαριστω παιδια για το ενδιαφερον. Εψαξα με αναζητηση και το βρηκα. Διαβασα αυτο ποστ αλλα το θεμα ειναι οτι δεν εχει ματωσει εκει που ενωνεται το φτερο με το σωμα.Απλα κρεμεται λιγο. Τι λετε να το δεσω... Τρωει κανονικα(και λαχανο το εβαλα σημερα), κανονικα παταει στο ξυλακι, απλα σα να το βλεπω να ζοριζεται λιγο οταν πηδηξει ψηλα, οχι κατι τρομερο.Αυτος που το επιασε ξερει, δεν πιστευω να το εκανε ζημια.
 
Ανοιξα εδω το θεμα γιατι πιστευα οτι ειναι ο καταλληλος χωρος.Αν εκανα λαθος, συγνωμη και ας μεταφερθει αλλου. Το οτι ειναι κρεμασμενη η φτερουγα δεν πιστεω να ειναι φυσιολογικο.
 
Εμείς από εδώ που βρισκόμαστε μπορούμε δυστυχώς να σου δώσουμε μόνο κατευθύνσεις. Δεν είναι δυνατόν να γίνει διάγνωση από μακριά. Θα πρέπει να γίνει ψηλάφηση από κάποιον ειδικό, ο οποίος θα κρίνει αν πρέπει να δεθεί ή όχι. :)


Κοίταξε λιγάκι και αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Χτυπημένο-σπουργίτι.6722/
 
Afto omos den boroume na apofasoume emeis, pou den blepoume KAN to pouli. Afto bori na lei me siguria mono o Ptiniatro.

Emeis legame afto BORI na einai, kai meta eleges esei, aahhhh oxi malon den egine tipota, eimuna dipla kai to ida.



Uppsss: ligo pio grigora o Afetikos
 
Back
Top