Φροντίδα Φτιάξτε παιχνίδια παπαγάλων εύκολα και γρήγορα

Sissy

PB Senior Member
Εγγραφή
28 Απρ 2006
Μηνύματα
8.063
Πόλη
Βουλιαγμένη
Εύκολα μπορείτε να δημιουργήσετε κάποιο παιχνίδι για τον φτερωτό σας φίλο.
Αυγοθήκες, χαρτονάκια από ρολό τουαλέτας και άλλα, είναι κάποια από τα πράγματα που πετιούνται στα σκουπίδια σχεδόν καθημερινά.
Αξιοποιήστε τα! 😉

χειροποίητα_παιχνίδια_παπαγάλων.webp χειροποίητα_παιχνίδια_παπαγάλων_2.webp χειροποίητα_παιχνίδια_παπαγάλων_3.webp χειροποίητα_παιχνίδια_παπαγάλων_4.webp
 
Είδα και το άρθρο με τα δικά σου παιχνίδια φοβερές κατασκευές πολύ ωραίες ιδέες έχεις πολύ φαντασία και χάρης σ αυτήν δημιουργούνται υπέροχα πράγματα :)
 
Σισσυ θελω και εγω μια καρυδα σαν του Μαριου πως να την φτιαξω ;
 
Σισσυ θελω και εγω μια καρυδα σαν του Μαριου πως να την φτιαξω ;
Χαρά μου, την αγόρασα από πετ (τμήμα ενυδρείων) και την αποστείρωσα-έβρασα σε νερό με ξύδι.
Φαντάζομαι πως θα είναι αρκετά δύσκολο να ξεκουφώσεις κάποια (από αυτές που πουλούν στα μανάβικα) αφού όπως διαπίστωσα (θέλοντας ν΄ανοίξω επιπλέον τρύπες) ραγίζουν και σπάνε εύκολα γιατί είναι σκληρές.
 
:DΠαιδιά σας ευχαριστώ, αλλά τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν είναι δικές μου ιδέες-κατασκευές... Τα βρήκα στο διαδίκτυο.

Δικά μου είναι αυτά...
Χειροποίητα παιχνίδια παπαγάλων (ιδέες και κατασκευές μου)


sissy, βλέποντας τη δουλειά σου, εάν έλεγα κάτι λιγότερο από το "καταπληκτικές κατασκευές" θα σε αδικούσα...
 
Εύκολα μπορείτε να δημιουργήσετε κάποιο παιχνίδι για τον φτερωτό σας φίλο.
Αυγοθήκες, χαρτονάκια από ρολό τουαλέτας και άλλα, είναι κάποια από τα πράγματα που πετιούνται στα σκουπίδια σχεδόν καθημερινά.
Αξιοποιήστε τα! 😉

View attachment 35045 View attachment 35046 View attachment 35047 View attachment 35048

Εκπληκτικες κατασκευες. 👍 Μπραβο Sisy μου εδωσες:D ιδεες, Ευχαριστω
 
Μπράβο σου γιατί υπάρχουν πολλοί "ειδήμονες" που τα κλέβουν από άλλους και ειλικρινής και ευρυματική
 
καλησπέρα εβαλα στον δικο μου για παιχνίδι ενα ρολο τουαλετας και ασχολειται πολυ με αυτο, στην αρχη νομιζα απλα το ''χαλαγε'' αλλα τελικα το τρωει, ειναι πρόβλημα αυτο;
 
Είσαι σίγουρη πως καταπίνει-τρώει το χαρτί και όχι ότι απλά το κόβει; Τα πουλιά κόβουν και κάποιες φορές παίζουν τα χαρτιά στο στόμα τους. Αν το δικό σου τα τρώει-καταπίνει (στα σίγουρα) τότε καλύτερα να μη του τι δίνεις.
 
οκ θα το βγάλω δν ξέρω γιατι το τρωει αυτό, παλια του είχα κομματια απο κουτες και απλα τις χαλαγε. Ναι είμαι σιγουρη τον είδα σε αποσταση αναπνοης να το μασαει και να μην πεφτει τίποτα κάτω και γενικα ο πάτος του κλουβιου είναι καθαρος από χαρτι. Θα κάτσω να ψάξω για σπάγκο να του φτίαξω τιποτα (αυτη η κουνια απο το καπακι γιαουρτιου είναι αυτο που θέλω και δεν το εχω βρει μεχρι τωρα σε κανένα πετ σοπ, τουλαχιστον στο μεγεθος του, ολα τα παιχνίδια που εχω δει ειναι για μεγαλους παπαγαλους)
Ευχαριστω
 
Σισσυ θελω και εγω μια καρυδα σαν του Μαριου πως να την φτιαξω ;
Και εγώ αυτή την απορία είχα και ρώτησα τη Σισσυ όμως δε βρήκα στα πετ και έτσι πήρα από σούπερ μάρκετ. Πάνω στην κορυφή έχει 3 εσοχές, πάρε ένα κατσαβιδακι και με σφυρί άνοιξε εκεί μια τρύπα. Εγώ μετά με κουτάλι έβγαλα την ψυχα, την ετριψα απ έξω και μετά την έβαλα σε καυτό νεροξυδο. Βέβαια όπως μου είπε η Σισσυ, παρατήρησα τη μικρη ότι έβαζε κομματάκια μέσα άρα την έβγαλα.
 
Σε σχέση με την καρύδα ως παιχνίδι διαπίστωσα τα εξής:
α) Στην αρχή ο Μάριος ξετρελαινόταν να την ξεμαλλιάζει, καλό θα είναι αυτές τις τριχούλες που έχει εξωτερικά να μη τις βγάζουμε γιατί μπορεί τα πουλιά να βρουν απασχόληση.
β) Όσο περνούσε ο καιρός η κρυψώνα καρύδα άρχισε να παίζει ρόλο φωλιάς, ο Μάριος δεν ήθελε να βγει με τίποτα από εκεί, αγρίευε, δάγκωνε κτλ
Σταμάτησα να του δίνω την καρύδα και το πουλί επανήλθε διότι για κάποιο διάστημα είχε εξαγριωθεί. Όταν πήρα τον Κάρλο τους άφησα κάποιες φορές να παίξουν μαζί της χωρίς να διαπιστώσω κακές αντιδράσεις, γενικά όμως δεν τους την δίνω για παιχνίδι πια γιατί θέλω ν΄αποφύγω να τους ξυπνήσω ένστικτα αναπαραγωγής.
γ) Κάποια στιγμή σκέφτομαι να πάρω μια καρύδα (όχι κούφια δηλ κρυψώνα), θα του την δώσω μόνο και μόνο για ξεμάλλιασμα αφού του άρεσε τόσο πολύ!:D
 
Back
Top