Φροντίδα Φυσικά απωθητικά κουνουπιών

abscanary

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2008
Μηνύματα
263
Πόλη
Αθήνα
Όσοι από εμάς έχουν μόνιμα ή περιστασιακά τα πουλιά τους σε εξωτερικό χώρο σίγουρα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των κουνουπιών.

Υπάρχουν μια σειρά από φυτά όπως Ο βασιλικός, η αρτεμισία, το γαρίφαλο, το θυμάρι, το γεράνι και τα διάφορα είδη κυπαρισσιού τα οποία έχουν την ιδιότητα να απωθούν τα κουνούπια.

Ας βάλουμε λοιπόν κάποιες τέτοιες γλάστρες κοντά στην εξωτερική μας εκτροφή πάντα σε συνδυασμό με σίτα, για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες ασθένειας από τσίμπημα.

Παραθέτω και δύο Links με περαιτέρω πληροφορίες σε Φυσικά εντομοαπωθητικά & άλλα οικολογικά θέματα.

"http://www.philothei.gr/magazine/200705/p12.asp"

Giapraki.com : Όπως λέμε Κοζάνη, Κοζανη ή Kozani: Forums (Ομάδες Συζητήσεων) / e-Οικολογία / Χρήσιμα και οικολογικά
 
Να προσθεσω μονο πως η παρουσια πολλων φυτων στο ιδιο χωρο με τα πουλια εχει σαν αποτελεσμα και την παρουσια πολλων φλεβοτομων εντομων.Αρεσκοντε τα ατιμα στην υγρασια των φυτων και βρισκουν καταφυγιο.Φυτα οπως το γερανι και τα κυπαρισσοειδη δεν θελουν πολλα ποτισματα οποτε και τα ποσοστα υγρασιας ειναι χαμηλα.
 
sophia pj. είπε:
Να προσθεσω μονο πως η παρουσια πολλων φυτων στο ιδιο χωρο με τα πουλια εχει σαν αποτελεσμα και την παρουσια πολλων φλεβοτομων εντομων.Αρεσκοντε τα ατιμα στην υγρασια των φυτων και βρισκουν καταφυγιο.
Σοφία έχεις δίκιο δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο. Εδώ όμως επιδιώκουμε μια ελεγχόμενη κατάσταση για συγκεκριμένο σκοπό. Τα φυτά που θα μπουν επομένως και τα οποία έχουν όλα την ιδιότητα να απωθούν τα κουνούπια θα μπουν σε περιορισμένο αριθμό. Επιπλέον ο τρόπος ποτίσματος των φυτών αυτών είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Προφανώς και δεν συζητώ την περίπτωση του ανεξέλεγκτου ποτίσματος με τις συνακόλουθες διαρροές και τα πιθανά λιμνάζοντα νερά που θα μας δημιουργήσουν προβλήματα. Με συνετό πότισμα θα διατηρήσουμε σε επιθυμητά επίπεδα την υγρασία των φυτών επιτυγχάνοντας τον τελικό σκοπό μας. Δεν μου ακούγεται ούτως ή άλλως καθόλου λογικό να προσελκύσει κουνούπια ένας βασιλικός μόνο και μόνο επειδή είναι ποτισμένος δεδομένου ότι εξ’ αρχής η μυρωδιά του τα απωθεί.

Απλά να προσθέσω ότι πλέον κυκλοφορούν στην αγορά προϊόντα που μας επιτρέπουν να ελαχιστοποιούμε τα ποτίσματα. Ένα από αυτά παραθέτω:
 
Back
Top