Αναπαραγωγή Φυσικές φωλιές από πορτοκάλι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Paianas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Paianas

PB Known Member
Εγγραφή
11 Νοε 2008
Μηνύματα
4.501
Πόλη
Παιανία
Για να φτιάξουμε φωλιές από πορτοκάλι, παίρνουμε ένα μεγάλου μεγέθους πορτοκάλι, αδειάζουμε τον καρπό, γεμίζουμε το μισό (φλούδα) με άμμο θαλάσσης η με χαλικάκι διακοσμητικό η με απορροφητικό χαρτί και το αφήνουμε σε ξηρό μέρος (η στον ήλιο) να στεγνώσει και να ξεραθεί.

portokali_4.jpg

Φτιάχνουμε μια γωνία από ξύλο (κατά προτίμηση λεπτό - π.χ. κόντρα πλακέ) σε διαστάσεις 10 χ 10 εκ. (είναι πιο εύκολο αν χρησιμοποιηθεί γωνία στήριξης).

images.png images.jpg upload_2015-2-24_22-16-40.jpeg

Στερεώνουμε στη γωνία κεντρικά το μισό (ξεραμένο πορτοκάλι) είτε με καρφί, είτε με κόλλα.

Ψεκάζουμε το πορτοκάλι στην εσωτερική του πλευρά με κάποιο αντιπαρασιτικό (που θα βάζαμε και στην πλαστική φωλιά) π.χ. chevitren, pinex, repello neem κλπ. η τοποθετούμε γύρω από το πορτοκάλι, μικρή ποσότητα πρόπολης (θα κρατήσει μακριά τα εξωπαράσιτα).

propolis.jpg


Προσαρμόζουμε το (η τα) άγκιστρα στο πάνω μέρος της κάθετης πλευράς της γωνίας (ανάποδα ώστε να πατάει και να στηρίζεται στο οριζόντιο σύρμα του κλουβιού).

Το κενό που δημιουργείται μεταξύ κάτω πλευράς του ξύλου και πορτοκαλοφωλιάς, το καλύπτουμε με πλαστικό κλωνάρι η κομμάτι γιρλάντα, ώστε να είναι πιο φυσική η εικόνα και η αίσθηση της όλης κατασκευής.

67039-001.jpg

*Η περιγραφή δεν είναι πλήρης, εφόσον δεν στηρίζεται σε φωτογραφίες στα στάδια κατασκευής, αλλά παρ'όλα αυτά νομίζω ότι είναι κατανοητή.

Καλή επιτυχία!
 
Back
Top