Διατροφή Φυσική ή εμπορίου η καλύτερη διατροφή για Parrotlet;

ioannisxxl

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιουλ 2018
Μηνύματα
14
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας, έχω ένα Parrotlet 10 μηνών. Μπορείτε παρακαλώ να μου συστήσετε την καλύτερη φυσική ή εμπορίου διατροφή που του ταιριάζει περισσότερο. Ευχαριστώ
 

Συνημμένα

  • my BLUE 1.webp
    my BLUE 1.webp
    2,4 KB · Προβολές: 21
Καλησπέρα.
Δεν υπάρχει μία απάντηση στο ερώτημα σου, μιας και το θέμα είναι τι θα κάτσει καλά στο δικό σου πουλάκι.
Σημασία έχει να είναι σε κανονική συσκευασία και ποτέ χύμα ή σε διάφανο σακουλάκι.
Versele Laga, Manitoba, Deli Nature, Vitakraft, είναι κάποιες καλές μάρκες για να δοκιμάσεις ποια προτιμάει το μικρό σου.
Απλά μην του κάνεις απότομα την αλλαγή απο την τροφή που δίνεις τώρα με την καινούρια (αλήθεια ποια τροφή τρώει τώρα;)
Η αλλαγή πρέπει να γίνεται σταδιακά βάζοντας την καινούρια τροφή μέσα στην παλιά και σιγά σιγά θα αυξάνεις την ποσότητα μέχρι να υπάρχει μέσα μόνο καινούρια.

*Να μην ξεχνάμε ότι μια ολοκληρωμένη διατροφή αποτελείται επίσης απο λαχανικά, βότανα και φρούτα, λίγο αυγουλάκι πολύ καλά βρασμένο που θα μένει μισή ώρα στο κλουβί και ασβέστιο, που πρέπει να μάθουμε το πουλάκι μας να τρώει από όλα για να παίρνει όλες τις σωστές βιταμίνες :)
 
Σε ευχαριστώ πολύ illie mp. Ακολουθώ ακριβώς αυτό που μου γράφεις. Μέχρι στιγμής του δίνω (και του αρέσει) το Manitova Universal & Manitova Parakeets, καθώς και τα συμπληρώματα αυγοτροφής Forti Patee & φρουτοτροφής Pate Carnival. Θέλω να του κάνω αλλαγές ανα τρίμηνο αν είναι σωστό. Του αρέσουν πολύ οι ηλιόσποροι, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν κάνει καλό.
Αλήθεια γνωρίζεις από Parrotlet; Χρειάζεται και πότε αποπαρασίτωση ή σταγόνες στο νερό για βιταμίνες; Σε ευχαριστώ
 
Αλήθεια γνωρίζεις από Parrotlet; Χρειάζεται και πότε αποπαρασίτωση ή σταγόνες στο νερό για βιταμίνες; Σε ευχαριστώ

Δεν χρειάζεται αποπαρασίτωση χωρίς να έχει παράσιτα ούτε έξτρα βιταμίνες στο νερό υποχρεωτικά. Μια καλή διατροφή με λαχανικά και φρούτα μαζί με ένα καλό επώνυμο μίγμα σπόρων του φτάνουν. Διάβασε τα θέματα της @Sissy εδώ στο φόρουμ που έχει μεγάλη εμπειρία με τα πάροτλετς και τη φροντίδα τους.
 
Οι εταιρείες που σου γράφει η Ηλέκτρα @ilie mp έχουν πολύ καλές τροφές. Την Manitoba Universal την είχα δοκιμάσει και είχε καλή αποδοχή από τα δικά μου πάροτλετ. Προσωπικά χρησιμοποιούσα ως βασικό μείγμα σπόρων, για 5 περίπου χρόνια, την Big Parakeets Prestige της Versele Laga. Την αυγοτροφή δεν την έχω δοκιμάσει και δεν έχω γνώμη όπως και το άλλο σκεύασμα. Οι ηλιόσποροι γενικά αρέσουν στους παπαγάλους αλλά παχαίνουν οπότε θέλουν προσοχή. Κάποιοι εκτροφείς, μάλιστα, δίνουν μείγματα χωρίς ηλιόσπορο, όπως έχω ξεκινήσει και κάνω κι εγώ εδώ και ένα μήνα περίπου, δοκιμαστικά. Οι αλλαγές στην τροφή θεωρώ πως δεν κάνουν καλό και θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς στρεσάρουν τα πουλιά.Βρες ένα μείγμα με καλή αποδοχή και συνέχισε με αυτό. Σημαντικό είναι να βάζεις στην ταΐστρα ποσότητα τροφής τέτοια έτσι ώστε να τρώει όλους τους σπόρους και να μην έχει περιθώρια επιλογής συγκεκριμένων. Κάνε δοκιμές για να βρεις τη σωστή ποσότητα. Για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει να εντάξεις στην διατροφή του βότανα, λαχανικά και φρούτα κάνοντας επιλογές από τις παρακάτω λίστες
https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/
Λαχανικά και βότανα μπορείς να δίνεις 3-4 φορές την εβδομάδα, φρούτα 1 το πολύ 2 φορές.Αυγό, βρασμένο για 15 λεπτά, σε κανονική περίοδο μπορείς να δίνεις μία φορά την εβδομάδα και σε περίοδο πτερόρροιας 2-3 φορές. Σουπιοκόκκαλο πρέπει να υπάρχει πάντα διαθέσιμο στο κλουβί. Προαιρετικά μπορείς να προσφέρεις και minerals.Αποπαρασίτωση όπως και βιταμίνες στο νερό δεν χρειάζονται.
 
Καλησπέρα Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες σου. Θα τις ακολουθήσω!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Οι σπόροι που έδινα στα δικά μου είναι αυτοί, τους ανακάτευα και (ιδιαίτερα) τα τελευταία χρόνια αφαιρούσα όλους τους ηλιόσπορους.

Τους έδινα φρέσκα λαχανικά (εκτός από σύκο, ο Μάριος δεν έφαγε ποτέ κανένα άλλο φρούτο).
Τους έφτιαχνα,
Φρέσκο γεύμα για τους παπαγάλους μου
Φρεσκα ζυμαρικα για παπαγαλους (διάβασε προς το τέλος, σταμάτησα να βράζω τα μακαρονάκια και τα έδινα νωπά),
Η συνταγή του κέικ λαχανικών των παπαγάλων μου
Επίσης έδινα ρίγανη, γλιστρίδα, κυρίως ασπράδι αυγού (σπανιότατα λίγο κρόκο)
Αποπαρασίτωση έκανα μια φορά, όταν ο Μάριος ήταν 9 χρόνων (κατόπιν συστάσεως του εκτροφέα του, αν και πιστεύω πως δεν υπήρχε λόγος), βιταμίνες δεν έδωσα ποτέ.
Στα κλουβιά υπήρχε πάντα σουπιοκόκκαλο (δεν το ακούμπησε ποτέ, του έτριβα λίγο που και που μέσα στην τροφή), υπήρχαν πάντα ιχνοστοιχεία-minerals και καρβουνάκι (όταν το πουλάκι παίρνει αντιβίωση θα πρέπει να το αφαιρείς).
 
Back
Top