Διατροφή Φυστικια Αιγινης στη διατροφή των παπαγάλων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης theo40gr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

theo40gr

PB Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2008
Μηνύματα
708
Πόλη
Πειραιάς
ξεμειναν τις προαλλες στο σαλονι κατι μπολακια με φυστικια
αιγινης..χτες που ηταν ο πιπικος εξω τα πηρε ειδηση και
καποια στιγμη που εμεινε για λιγο μονος ανεβηκε στο τραπεζι
και τους χυμηξε.. Εφαγε πολλα και οπως τον επιασα μετα ειχε
ενα στο στομα του και ενα στο ποδι του και δε ταφηνε με τιποτα..
ξερει κανενας αν κανουν κακο;τον βλεπω και τρελενεται γι αυτα..
 
Είναι αλατισμένα Θοδωρή; Καλό είναι να αποφεύγονται αλμυρές τροφές!
 
oxi.. Δεν ειναι αλατισμενα.. Και το περιεργο ειναι πως του βαζω καρυδια και τρωει το κελυφος και φτυνει το καρυδι.. Του βαζω φυστικια τρωει το τσοφλι και φτυνει το φυστικι.. Ενω στα αιγινης πεταει το τσοφλι και τρωει τον καρπο..
θα με τρελανει...
 
Πάντως τα τσόφλια απο τους ξηρούς καρπούς είναι επικδυνα για τους παπαγάλους, όπως γράφει και η Σίσσυ. Καλό θα ήταν να του δίνεις, εσυ, μόνο τον καρπό.
 
Εαν δεν ειναι αλατισμενα δεν πειραζει αλλα οχι σε μεγαλες ποσοτητες. Το κελυφος δε νομιζω να το τρωει απλα σε πολλους παπαγαλους αρεσει να το θρυμματιζουν τελειως με το ραμφος τους και φαινεται σα να το τρωνε. Παρολα αυτα εαν προκειται για ενα φιστικι δε νομιζω να κανει κακο.
 
Φυστίκια Αιγίνης

Επιτρέπονται ξηροί καρποί ανάλατοι, κι'εμείς του δίνουμε καρύδια κομμένα στη μέσα, τα τρώει και σπάει το τσόφλι, κέλυφος φιστικιών ποτέ δεν του δώσαμε, περιέχει αφλατοξίνη, μια δηλητηριώδη ουσία, και Αιγίνης του αρέσουν αλλά δεν του δίνω το έξω, αφού μια φορά στις αρχές του κόλλησε στο κάτω ράμφος το μυτερό του μέρος (μισού) προς τα έξω και το άλλο προς τα μέσα και τρόμαξα κι'εγώ κι'αυτό μέχρι να μπορέσει να το απομακρύνει βάζοντας τα νύχια του! Μόνο είναι λιπαροί (& παχυντικοί) οι ξηροί καρποί και πρέπει να δίδονται με μέτρο..
 
παιδια εμενα με το καρυδι τρελαινεται. μερα παρα μερα του δινω ενα.στην αρχη το παιζει στο πατωμα πετωντας το απο δω και απο εκει σαν μπαλα. Μετα του σπαω ενα μικρο κομματακι και ασχολιτε με αυτο σχεδον μια με δυο ωρες μεχρι να βγαλει απο μεσα και το τελευταιο κομματακι... Και φιστικια αιγινης του δινω περιπου μια φορα την εβδομαδα (λιγα αν τρωει πολυ λιγο).
 
Back
Top