Φροντίδα Φωλιά = Ύπνος σε παπαγάλους μόνκ

Eugene21

PB New Member
Εγγραφή
24 Νοε 2022
Μηνύματα
80
Πόλη
Athens
Καλησπέρα πέρα ως πέρα εδώ και δύο μέρες έχω βγάλει την φωλιτσα από τα γλυκά μου μονκ τα οποία είναι σχεδόν τεσσάρων μηνών.
Screenshot_20230606_090635.webpScreenshot_20230606_090611.webp
Όλον τον καιρό κοιμοντουσαν εκεί μέσα, έμπαιναν από μόνα τους στις 19.30 και έβγαιναν το πρωί. Δεν τους ενοχλούσε τίποτα ότι και αν γινόταν μέσα στο σπίτι δεν τα άκουγες. Έμπαιναν μόνο το βράδυ για ύπνο και το πρωί έβγαιναν

Χτες που ήταν πιο ενεργό το σαλόνι και δεν ήταν στην φωλιά τους τα άκουγες να κάνουν τσίου που και που, σαν να σε μάλωναν "τι κάνετε εκεί μόνοι σας και εμάς μας έχετε σκεπασμένους θέλουμε και μεις.... "

Να φανταστώ έπραξα καλά που την έβγαλα την φωλιά έτσι δεν είναι?
Ή τους την έβγαλα νωρίς?

Αν και μικρά δεν θέλω να τα διεγείρω αναπαραγωγικα.

Υπάρχει περίπτωση να την βλέπουν μόνο σαν θέση ύπνου και όχι σαν φωλιτσα για να κάνουν αυγά??

Να θυμίσω είναι πουλάκια που τα έχουν μεγαλώσει με κρέμα
 
  • Like
Αντιδράσεις: myr
Με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα, διάβασα young birds start leaving the nest at about 49 days after hatching and most remain with their parents until about 3 months old (Spreyer and Bucher 1998). BREEDING HABITAT. The Monk Parakeet is an urban dweller., δλδ ότι συνήθως η έξοδος από τη φωλιά γίνεται περίπου στις 49 ημέρες από την εκκόλαψη και ότι παραμένουν με τους γονείς τους συνήθως έως και το πρώτο τρίμηνο της ζωής τους. Επομένως, θεωρώ ότι η φωλιά δεν χρειάζεται να υπάρχει μέσα στο κλουβί στην παρούσα φάση.
 
Back
Top