Γενικά Φωλιά άγριων πουλιών στο φαράγγι του Θερίσσου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Karydas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Karydas

PB New Member
Εγγραφή
21 Απρ 2019
Μηνύματα
4
Καλησπέρα σας,

Είμαι ο Βασίλης και είμαι μέλος του ορειβατικού συλλόγου των Χανίων! Τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι με την αναρρίχηση και σε ένα από τα πεδία που σκαρφαλώνουμε στο φαράγγι του Θερίσσου έχουμε εντοπίσει φωλιά άγριων πουλιών ψηλά στα βράχια. Δεν τα ενοχλησαμε φυσικα, απλά σήμερα ένας από τους αναρριχητές μου είπε ότι ειδε στη φωλιά αίματα.Φοβόμαστε μήπως η μητέρα έχει εγκαταλείψει τα μικρά της και ίσως τρώγονται μεταξύ τους. Επισης είναι χωμένα βαθιά στην σπηλίτσα και δεν τα βλέπουμε. Τα μικρά είναι τρία κ είναι άσπρα με κίτρινο ράμφος. Εχουν το μέγεθος μικρής κότας.Αυριο θα ξαναπάμε στο πεδίο. Θα θέλατε να σας δείξουμε το μέρος και τα πουλάκια;Είναι κρίμα να χαθούν. Εκ μέρους όλων των αναρριχητών του νομού μας θα θέλαμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθησουμε. Περιμενω απάντηση σας το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστώ

Με εκτίμηση,
Βασίλης
 
Καλησπερα Βασιλη! Το ποιο πιθανο να ειναι αιματα απο το σκοτωμενο θηραμα που πανε οι γονεις τους για να τα ταισουν! Το σκεφτηκατε;
[automerge]1555907744[/automerge]
Γνωμη μου ειναι να μην τα πειράξετε, ισως δεχτειτε κ επιθεση απο τους γονεις κατι να παει λαθος... Θα τα πουνε κ τα υπολοιπα παιδια σε λιγο!
 
Κατά 80% πρόκειται για φωλιά πετρίτη. Κάνει από 2-5 νεοσσούς και προτιμάει μικρές σχισμές σε βράχους για να φτιάξει την φωλιά του.
Το ποιο πιθανο να ειναι αιματα απο το σκοτωμενο θηραμα που πανε οι γονεις τους για να τα ταισουν
Το πιθανότερο είναι αυτό. Σπάνια παρατηρείται κανιβαλισμος ανάμεσα στους νεοσσούς σε αυτό το είδος. Λογικά το αίμα είναι από κάποιο θήραμα πχ. Αγριοκουνελο, λαγός, πουλιά κτλ.
 
Θα θέλατε να σας δείξουμε το μέρος και τα πουλάκια;
Τη φωλιά ναι.. Τα μικρά ναι... αλλά με προσοχή ως προς την αναγνώριση του μέρους.
Δεν είναι σίγουρο πως οι χιλιάδες αναγνώστες μας θα έχουν αγαθές προθέσεις γι αυτά τα πουλιά και καλό είναι να μην τους δώσουμε οδηγίες ανεύρεσης.
Φοβόμαστε μήπως η μητέρα έχει εγκαταλείψει τα μικρά της και ίσως τρώγονται μεταξύ τους.
Αυτό είναι απίθανο να συμβεί αν οι γονείς είναι ζωντανοί.
Το πιθανότερο είναι να είναι κάποια ιπτάμενα αρπακτικά ή όρνια και το αίμα να είναι από κάποιο θήραμά τους.
Εκ μέρους όλων των αναρριχητών του νομού μας θα θέλαμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθησουμε.
Και μόνο η πρόθεση θα πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε περήφανοι... Προσωπικά καμαρώνω για σας.
Τόσο για τις σπάνιες αθλητικές ικανότητες και τα ψυχικά χαρίσματα που χρειάζεται αυτό το σπορ όσο και για τις ευαισθησίες που βγάζετε.
Μπράβο σας και περιμένουμε εικόνες από κει που μόνο οι αετοί μπορούν και βλέπουν!
 
Καλημέρα σε όλους σας,

Ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση σας. Μας κάνετε χαρούμενους με τις απαντήσεις σας! Αν μας επιτρέψει ο καιρός σήμερα το απόγευμα θα φωτογραφίσουμε τη φωλιά και ελπίζω να είναι όλα καλά. Θα σας ενημερώσουμε σύντομα. Περσι το φθινόπωρο στην ίδια φωλιά είχε βρεθεί ένας σκελετός πουλιού και ένα δακτυλιδάκι μοβ που έγραφε GA-11-41. Γνωρίζετε τι σημαίνει;Είναι κάποιου είδους κωδικός που δίνεται στα πουλιά; Ευχαριστώ, προκαταβολικά! Καλή συνέχεια σε όλους!
 
Ναι ναι... Θήραμα είναι.
Αν φτάσετε τελικά κοντά.. Φωτογραφίες και από τα υπολείμματα της φωλιάς...
Είναι σίγουρο πως θα αποδειχτούν πολύτιμα σε πολλούς.
 
Απίστευτο πάντως συναίσθημα να τα βλέπεις εκεί πάνω. Και να σε κοιτούν στα μάτια! Είδαμε και την μαμά σήμερα από μακριά να τους πάει κάτι που είχε στο στόμα της. Και πιο μετά εμφανίστηκε και άλλο ένα πουλί. Δεν μπορώ να πω ότι τόσο μεγάλα σε μέγεθος.

Σας παρουσιάζω την πιο extreme σουΐτα...
[automerge]1555969447[/automerge]
Περιμένω πληροφορίες σας! Ελπίζω να σας καλύπτουν οι φωτό. Δεν έβγαλα άλλες γιατί δεν ήθελα να ενοχλήσω άλλο τα αλάνια! Τα δύο κρύφτηκαν πιοεσα στη σπηλια! Αυτός ο μάγκας όμως άραζε εκεί και περίμενε ίσως κανένα μεζέ!
 

Συνημμένα

  • rsz_img_20190422_165229_hdr.webp
    rsz_img_20190422_165229_hdr.webp
    32,5 KB · Προβολές: 43
  • rsz_img_20190422_165146_hdr.webp
    rsz_img_20190422_165146_hdr.webp
    54,5 KB · Προβολές: 42
  • rsz_img_20190422_165234_hdr.webp
    rsz_img_20190422_165234_hdr.webp
    31,5 KB · Προβολές: 43
  • rsz_img_20190422_165243_hdr.webp
    rsz_img_20190422_165243_hdr.webp
    43,4 KB · Προβολές: 44
  • rsz_img_20190422_165040_hdr.webp
    rsz_img_20190422_165040_hdr.webp
    71,6 KB · Προβολές: 42
Καλημέρα Βασίλη! Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο για όλα όσα κάνετε! Είστε τυχεροί για το θέαμα που βλέπετε, που ελάχιστοι μπορούν! Σε ευχαριστούμε θερμά για τις φωτογραφίες που μας επισύναψες! Τα νεαρά γεράκια είναι πανέμορφα! Και εγώ ανατρίχιασα στην θέα του θηράματος τους.😮😱👍
 
Τελικά είναι όντως φωλιά πετρίτη! Το θήραμα είναι και αυτό τελικά ένα νεκρό περιστερι. Ακόμα θα το κλαίει ο εκτροφεας.
Σε ευχαριστούμε πολύ Βασίλη για τις φωτογραφίες!
 
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σας. Οποια πληροφορία άλλη νομίζετε ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε ή κάποια συμβουλή σας θα ήταν ευπρόσδεκτη. Για το πώς να αντιμετωπίζουμε παρόμοιες καταστάσεις αλλά και για εγκυκλοπαιδική γνώση επίσης! Αν και αυτό που αντίκρισα ήταν φοβερα όμορφο σκοπεύουμε να μην ξαναενοχλησουμε τα έφηβα γεράκια έως ότου ανοίξουν τα φτερά τους! Ευχαριστούμε και πάλι για την βοήθεια σας.
 
Σωστά.. καμία ενόχληση.
Ειδικά αν θέλουμε τα μικρά να φύγουν από τη φωλιά στο χρόνο που πρέπει για να έχουν πιθανότητες για να επιζήσουν.
Συγχαρητήρια και πάλι..
θυμηθείτε μόνο... στην επόμενη εξόρμηση να βγάλετε και να μας τις ανεβάσετε φωτογραφίες με τη θέα από τα "δύσκολα"... Να μου μαλακώσετε τον "πόνο" που νοιώθω από τη ζήλια μου.
 
Πολλά μπράβο για την σοφή και υπεύθυνη απόφαση σας! Αυτό είναι το δέον που οφείλουμε να πράττουμε στα άγρια πλάσματα και χαροποιούμαι που το τηρείτε! 😉🙂🤝
 
Back
Top