Αναπαραγωγή Φωλιά για Αλεξανδρινούς παπαγάλους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anatolia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

anatolia

PB Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2014
Μηνύματα
834
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παιδιά, καλησπέρα!
Επειδή έχουμε ραγδαίες εξελήξεις στο νέο μας ζευγάρι, θέλαμε να ρωτήσουμε για το μέγεθος της φωλιάς, αν γνωρίζετε κάτι. Πόσο μεγάλη πρέπει να είναι και πόσο μεγάλη τρύπα να κάνουμε, ώστε να μπαινοβγαίνουν άνετα μέσα;
Διαβάσαμε κάπου παλιά, ότι το συγκεκριμένο είδος (Αλεξανδρινοί παπαγάλοι, δλδ) χρειάζεται 2 φωλιές και επιλέγει μετά την μια μόνο του. Ισχύει αυτό; Θα πρέπει να τους βάλουμε 2 φωλιές ή γλυτώνουμε σε οικιακές συνθήκες και με μία; Επίσης, κάθε πληροφορία για την αναπαραγωγή τους θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα)
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια!
 
Μπορείς να βρεις κάποιες πληροφορίες παρακάτω, όπου αναφέρεται όμως ως περίοδος αναπαραγωγής ο Αύγουστος.
Αν κάποια στιγμή δει το μήνυμά σου η @Marilenaki , επειδή έχει ζευγάρι, ίσως μπορέσει να σου δώσει πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, καθώς και ο @Greek yorkshire που έχει γράψει και το αντίστοιχο άρθρο του φόρουμ.
Ηλικίες ξέρεις; Όντως πρόσεξα πως μάλλον πρέπει να προσφέρεις περισσότερες της μίας φωλιές για να επιλέξουν.

http://birdcare.com.au/alexandrine_parrot.htm
169bf3c6ee0bf58661afd0e77ddcccd3.jpg
 
Μαρία, σε ευχαριστούμε πολύ!
Αρχισαν εδώ και μερικές μέρες να ταίζονται μεταξύ τους και σήμερα ο Ρόκκο προσπάθησε (μάταια!) να βάλει το πόδι του πάνω στην Κοκό. Επίσης, όταν είναι μαζί μέσα στο κλουβί, εκείνη προσπαθεί να τον ταίσει, και εκείνος φρικάρει λίγο.
Ο Ρόκκο είναι 5 ε΄των και η Κοκό περίπου 3 παρά κάτι.
Μακάρι να μου απαντήσουν και άλλοι ιδιοκτήτες Αλεξανδρινών, ώστε να σχηματίσουμε μια πλήρη εικόνα.

Επίσης, έστειλα και στα παιδιά ως εισερχόμενο το κείμενο, ελπίζω να μας απαντήσουν και σε ευχαριστώ και πάλι!)
 
Υπάρχουν εξελήξεις και στους Αλεξανδρινούς μας! Η Κοκό τελικά είναι ένα υπέροχο πουλί που σίγουρα μεγάλωσε στα χέρια κάποιου τρυφερού ιδιοκτήτη. Μιλάει, σφυρίζει και κακαρίζει όλη μέρα, είναι συνέχεια επάνω μας και ήδη άρχισε τα τσιλιμπουρδίσματα με το Ρόκο. Εκείνος ξεσαλώνει μαζί της, σταμάτησε να φοβάται πολλά πράγματα, έρχεται στους ώμους μου από μόνος του, την ακολουθεί σχεδόν παντού και το κυριότερο - την ταίζει συνέχεια και προσπαθεί να της βάλει το πόδι του στην πλάτη της!) Εχουν πάρα πολύ πλάκα, όταν φλερτάρουν και γελάμε όλη μέρα μαζί τους.
Εκείνη, παρόλο που τρώει από το ράμφος του, δεν του επιτρέπει ακόμη κάτι παραπάνω και την κοπανάει όταν ο Ρόκο πάιε να της ανέβει. Σκεφτόμαστε να τους βάλουμε φωλιά, μήπως και δέσει καλύτερα το γλυκό. Διαβάσαμε κάπου ότι φλερτάρουν οι Αλεξανδρινοί 2 μήνες περίπου πριν κάνουν αυγά. Ξέρει κάποιος να μας πει κάτι παραπάνω;
Ευχαριστούμε!)
 
Πολύ ευχάριστες εξελίξεις!
Δυστυχώς δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για την αναπαραγωγή τους, ελπίζω αν μπει η Μαριλένα που έχει ζευγάρι να σου πει περισσότερα.
 
Παιδιά, γνωρίζει κάποιος να μου πει που μπορώ να παραγγείλω φωλιά για τους Αλεξανδρινούς μου;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πληροφορίες!)
 
Δεν παιρνεις τηλ τον πετσοπα που παρηγγειλες το κλουβι στο Ηρακλειο; Θα ξερει σιγουρα!
 
Back
Top