Αναπαραγωγή Φωλιά κανάρας με κενά στο νήμα

Kanarinatos

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2019
Μηνύματα
65
Καλησπέρα, τις τελευταίες ημέρες βλεπω οτι στη φωλια της καναρας μου, δημιουργουνται καποια κενα με αποτελεσμα να μπαινει αερας απο το κατω μερος. Μετακινώ προσεκτικα τα αυγα και συμπληρώνω με λιγο μπαμπακι αλλα μετά απο λιγες ημερες ξαναδημιουργουνται. Αυτο συμβαίνει λόγω απειρίας της καναρας ή μηπως τα αφαιρει εξαιτιας της υψηλης θερμοκρασιας; Γνωρίζω οτι δεν ειναι καλο να υπαρχει κενο στον πατο της φωλιας
 
Καλησπερα. Θα έπρεπε να υπάρχει τσόχα στην φωλιά, ώστε να μην έχεις τέτοια προβλήματα. Η γνώμη μου είναι, εφόσον έχει αυτή την συμπεριφορά, και εφόσον δοκίμασες να συμπληρώσεις βαμβάκι για να καλύψεις το κενό, αλλά η καναρα το απομακρύνει πάλι, να την αφήσεις έτσι όπως είναι και μετά βλέπεις. Προσωπικά δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο, άρα θα ήταν καλό να μας βοηθήσει κάποιο μέλος με εμπειρία.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Ναι, απο το πρωτο αυγό
@Tony Forpus και εγώ αυτης της αποψης ειμαι, αλλα εχω ακουσει οτι αν μπαινει αέρας, δεν ειναι καλο για τα αυγα. Ίσως να το κανει επειδη η θερμοκρασια ειναι σε υψηλα επιπεδα. Τι να πω δεν ξερω, απλα κριμα να μην επωαστουν τα αυγα για αυτο τον λογο
 
Αν έχει μεγάλα κενά η φωλιά την στρώνεις με το υλικό που υπάρχει ήδη μέσα σε αυτήν.
Την προσοχή σου θέλει μόνο το γεγονός του να σφηνώσει κάποιο αυγό σε αυτά τα κενά και μετά να μην το γυρίζει η κανάρα, εκεί παρεμβαίνεις στην διαρρύθμιση.
Σε προσθήκες δεν βάζουμε βαμβάκι αλλά νήμα και όπως ειπώθηκε καμιά φορά η τσόχα από κάτω είναι χρήσιμη.
Αυτό με τον αέρα κλπ που ανέφερες, μην σε προβληματίζει.

Ορίστε μια κλασική φωλιά που χωρίς τσόχα δεν θα σωνόταν. Η εν λόγω κανάρα έκανε όλες τις φωλιές στην πορεία της επώασης ακριβώς έτσι:
0-02-04-d561334cd9ccd97ef72a575bac1a3d93d570f019264d1508bb526bb994e6a699_b1f86310.webp
 
Back
Top