Φωλιά με κάμερα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης dims
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Εδώ και λίγες μέρες ψάχνω να δω αν υπάρχει φωλιά για πουλιά (γενικά) που να έχει ή να μπορώ να προσαρμόσω εσωτερικά μία κάμερα για παρακολούθηση της δραστηριότητας μέσα σ' αυτή. Με δεδομένο ότι δεν "πιάνουν" τα χέρια μου (ούτε βίδα δε μπορώ να βιδώσω σωστά) ψάχνω στα μαγαζιά μία έτοιμη, μέχρι τώρα δεν βρήκα πουθενά στην Ελλάδα κάτι τέτοιο και μάλλον είναι σπάνιο είδος.

Ο σκοπός μου είναι να μπορέσω να μάθω περισσότερα για την ζωή των πουλιών και παράλληλα αυτή την εικόνα να τη μεταδίδω ελευθέρα στο internet για χρήστες που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με μένα.

Υπάρχει κάτι τέτοιο στην ελληνική αγορά;

Φιλε dims πολυ καλη η ιδεα σου και σιγουρα πολυ απο μας εχουμε σκεφτει ή και κανει πραξη. Εγω προσωπικα οχι αλλα σκεφτομαι πως πολυ ευκολα θα μπορουσες να προσαρμοσεις μια μικρη webcam πανω απο μια φωλια καναρινιου μιας και αυτες ειναι ανοιχτου τυπου. Απο κει και περα αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι να μην εχουν τα πουλια την δυνατοτητα να κουρνιαζουν σε αυτην. Η καταγραφη γινεται κατευθειαν στον σκληρο δισκο του υπολογιστη σου οποτε και εχεις απειρη θεωριτικα διαρκεια εγγραφης.

Τωρα για αγριοπουλια που το ειχα ψαξει, εκτος απο κατι αναλογο με το προαναφερθεν στο εσωτερικο της φωλιας, υπαρχει και αυτο στην φωτογραφια. Οπου ενα τοιχωμα της φωλιας ειναι απο γυαλι (''φιμε'' λογικα) και τοποθετεις την φωλια στο εξωτερικο μερος του παραθυρου σου. Εχοντας αυτην την ''πατεντα'' στο μυαλο σου μπορεις πιστευω να φτιαξεις κατι αναλογο για τα περισσοτερα ηδη των πουλιων συντροφιας.

Αφου δεν ενδιαφερεσαι ομως να κατασκευασεις κατι, σε πληροφορω πως στα μαγαζια στην Ελλαδα σιγουρα δεν θα βρεις κατι τετοιο. Ισως αν ψαξεις στο internet, βρεις για παραγελλεια φωλια με camera αλλα πολυ δυσκολα πιστευω.

Συνημμένα

• 41%2BaL3E7E0L__SL500_AA253_.webp
    41%2BaL3E7E0L__SL500_AA253_.webp
    12,3 KB · Προβολές: 472
Έτσι όπως τα λες είναι, μάλλον πρέπει να γίνει κατασκευή από μένα.

Έτσι όπως το έχω σκεφτεί θα είχε νόημα να γίνει μία φωλιά για αγριοπούλια όπου θα υπάρχει η ελευθερία στην αναζήτηση τροφής, μεγάλωμα των μικρών, βραδινές ανησυχίες κ. Α.

Θα επανέλθω σύντομα

Φαίνεται ενδιαφέρον! Ευχαριστώ Παναγιώτη

Έχω βρει και εγώ μερικά site που φαίνονται αξιόπιστα και πουλάνε τέτοια είδη όμως δεν ξέρω όμως αν υπάρχουν έξοδα εκτελωνισμού και πόσο μπορεί να κοστίσει κάτι τέτοιο.
Όσους γνωστούς έχω ρωτήσει τόσες διαφορετικές γνώμες πήρα και συμπέρασμα δεν έβγαλα

Γνωρίζοντας την ελληνική νοοτροπία, ρωτάω για να μη βρεθώ προ εκπλήξεων. Για παράδειγμα, μη το εντάξουν στα high-end συστήματα και μου ζητήσουν όσα τους λείπουν για να το εκτελωνίσουν.

Συνήθως αποστέλοντε σε συσκευασίες gift και δεν έχεις πρόβλημα με εκτελωνισμό. Ρίξε όμως μια ματιά και εδώ μιας και είσαι απο αθήνα DR. Electronics online

Ηλεκτρονικά Μιμίκος :: Συστήματα Παρακολούθησης - CCTV :: Ασύρματες Κάμερες

Αχα, δηλαδή τις συσκευασίες δώρου δεν τις "κοσκινίζουν" χμ, θα το ελέγξω αυτό, δεν το ήξερα. Ευχαριστώ.

Όσο για τα λινκ, αν και είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα, δίνουν άπειρες ιδέες, εν τούτοις είναι λίγο ακριβά για μένα.
Όπως και να χει μπαίνουν στα αγαπημένα μου για μελλοντική χρήση.

η καμερα δεν θα ενοχλει και θα φοβιζει τα πτηνα το εχεις εξετασει αυτο το ενδεχομενο;

Φυσικά και το έχω σκεφτεί.
Αυτός είναι ο λόγος που δεν προσπαθώ να φτιάξω μόνος μου τη κατασκευή. Θα είναι πολύ κακή και πιθανότατα εχθρική για τα πουλιά. Αν όμως γίνει από γνώστες του είδους και η κάμερα τοποθετηθεί με τρόπο τέτοιο που να μη τα ενοχλεί στη κίνησή τους ούτε να είναι τοποθετημένη έτσι ώστε να προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα, τότε νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Άλλωστε τα πουλιά δεν γνωρίζουν τη λειτουργία αυτού του αντικειμένου οπότε δεν θα νιώσουν ότι παρακολουθούνται.
Ίσως έχεις δει σε τι απίθανα και αφιλόξενα μέρη στήνουν μερικές φορές τις φωλιές τους, αυτό που σκέφτομαι εγώ θα είναι βίλα στη Χαβάη συγκριτικά με αυτά.

;)

Back