Γενικά Φωνές καρδερίνας σε καναρίνια

Diamante de gould

PB Member
Εγγραφή
11 Απρ 2008
Μηνύματα
603
Πόλη
Αθήνα
Το αρσενικο καναρινι που εχω τουλαχιστον 6 χρονια μου το ειχαν δωσει (πιθανον αρκετα νεαρο) ως θυληκο και το ειχα με μια καρδερινα για μερικους μηνες με το σκεπτικο να βγαλω καποια στιγμη υβριδια (χωρις εμπειρια ειτε σε αγρια ειτε σε καναρινια :D). Αφου λοιπον καταλαβα οτι δεν υπηρχε καμια περιπτωση να γινει κατι τετοιο, η καρδερινα ελευθερωθηκε και το καναρινι παρεμεινε στο σπιτι. Δεν περασε πολυς καιρος και το καναρινι αρχισε να κελαηδαει. Μετα την πρωτη εκπληξη οτι το καναρινι δεν θα μπορουσε παρα να ειναι αρσενικο (φυσικα δεν ευθυνοταν μονο αυτο για την αποτυχημενη προσπαθεια αναπαραγωγης🙄), ηρθε και η δευτερη μιας και το καναρινι αναμεσα στο τραγουδι του πεταει, απο τοτε μεχρι και σημερα, 1-2 βασικες φωνες καρδερινας αλλα ολοιδιες.

Συμφωνα με αυτο συχνα μου ερχεται στο μυαλο το εξης ερωτημα. Αν ενα αρσενικο καναρινι μεγαλωσει απο την μερα γεννησης του αυγου μεχρι την ενηλικιωση του μονο με φωνες καρδερινας και χωρις καμια επιρροη απο τραγουδια του ειδους του, υπαρχει η πιθανοτητα να κελαηδα σαν ενα καρδερινοκαναρο με φωνες καρδερινας;
 
Οδυσσέα, δυστυχώς όχι, σίγουρα θα πάρει κάποιες φωνές καρδερίνας αλλα δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις φωνητικές ανάγκες του τραγουδιού όπως μια καρδερίνα ή καρδερινικάναρο, μην ξεχνάμε πως ακόμα και να μην έχει ακούσει άλλα καναρίνια την "μελωδία" την έχει μέσα του :)
 
Back
Top