Φροντίδα Φωνακλού Ροζέλα, και βέβαια υπάρχει λύση

petros u03

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιουν 2014
Μηνύματα
8
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι ο Πέτρος και χαίρομαι που ήρθα στην παρέα σας. Πριν από λίγες μέρες αγόρασα μία yellow eastern rosela lutino τεσσάρων μηνών, χωρίς να έχω προηγούμενη εμπειρία με παπαγάλους, παρόλο που είναι πολύ εντυπωσιακό πτηνό ήρθα αντιμέτωπος με την δυνατή φωνή του που ξεσηκώνει τους γείτονες. Έχει δημιουργήσει πρόβλημα όχι μόνο στην πολυκατοικία αλλά και σε όλη τη γειτονιά. Υπάρχει λύση στο πρόβλημα αυτό;
 
Πέτρο, καλώς ήρθες...
Πριν πάρουμε ένα οικόσιτο- κατοικίδιο- ζώο/πουλί συντροφιάς, καλό είναι να ενημερωνόμαστε για τις ιδιαιτερότητες του είδους του.
Τι λύση θα μπορούσε να υπάρχει για μια ροζέλα που απλώς ''μιλάει'';... Δεν γίνεται να μπει σιγαστήρας τη φωνή του... Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να του αλλάξεις θέση, ώστε να μην γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό σε όσους είναι γύρω η απέναντί σου.
 
Καλησπέρα. Πράγματι τις δύο πρώτες μέρες το έβγαζα και στο μπαλκόνι. Όταν όμως άρχισα να ενημερώνομαι από από το Forum σας το έχω πια μόνιμα στο σαλόνι με τις μπαλκονόπορτες βέβαια ανοιχτές. Να το σκεπάζω τις μεσημεριανές ώρες όπως το βράδυ; Γιατί αισθάνομαι τύψεις ότι καταπιέζω τον Μοχίτο.☹
 
Οι ροζέλες είναι ίσως οι πιο ήσυχοι παπαγάλοι! Πιστεύω οτι η δικιά σου ψαχνει να βρει το κοπάδι της και οτι με το καιρό θα ησυχάσει.
Ποιές ώρες φωνάζει περισσότερο; Γιατι δεν την βγαζεις πλέον έξω;
 
Καλημέρα! Ο δικός μου πάλι κάνει πολύ φασαρία. Οπως έχω ξαναπεί υπάρχουν φορές που πηγαίνω σε μέσα δωμάτιο για να μπορέσω να μιλήσω στο τηλέφωνο. Εγώ το μεσημέρι τον βγάζω στην βεράντα αλλά έχει συνέχεια οπτική επαφή με εμάς μέσα στο σπίτι. Εκεί λοιπόν δίνει τα ρέστα του και μέτα το απογευματάκι που τον βάζω μέσα είναι πολύ πιο ήρεμος και μπορώ να παίξω μαζί του καλύτερα! Ευτυχός δέν έχω θέμα με γείτονες εδώ που μένω οπότε "άστον να φωνάζει"!
 
Καλημέρα και σε εσένα.Ακριβώς έτσι κάνει κι ο Μοχίτο, δεν μπορούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο. Το μεσημέρι δίνει τα ρέστα του. Όμως εγώ έχω πρόβλημα με τους γείτονες δυστυχώς και ειδικά το μεσημέρι δεν μπορώ να τον βγάζω έξω. Πάντως από το απόγευμα και μετά αρχίζει κι ηρεμεί.
 
Αυτό που σκέφτομαι με αυτά που λέτε, και δεδομένου ότι έχω δύο ροζέλλες, μία western και μία eastern αρσενικές και οι δύο, που η η eastern δεν ακούγεται καθόλου και η western ελάχιστα το πρωί, αλλά τις έχω μαζί με άλλα πουλιά σε ένα δωμάτιο, είναι μήπως πρέπει να πάρετε παρέα στα πουλάκια σας;
 
Εγω εχω 1 ζευγαρι crimson αρχέγονες και 1 ζευγαρι eastern αρχέγονες. Ζουν στον κήπο όλη μέρα και ειναι γενικά πολύ ήσυχες, ειδικά οι eastern. Οι φωνές τους ειναι μελοδικές. Ειναι κοινωνικά πουλιά και θέλουν παρέα.
 
maria p Συνέχεια μαζί μας είναι.. Οταν λέω οτι τον έχω βεράντα δεν σημαίνει οτι ειναι μόνος του. Εχω τζαμαρία μεγάλη και όλο το καλοκαίρι είναι ανοιχτή με αποτέλεσμα σαλόνι βεράντα να είναι ένα. Δεν μας χάνει λεπτό. Και του μιλάμεκαι σφυρίζουμε σε βαθμό που πάμε στα μωρά και αντί να τους μιλάμε τους σφυρίζουμε... Δέν είναι θέμα μοναξιάς
 
Έρικ εννοούσα παρέα του είδους του, όχι ότι το έχετε απομονωμένο.
 
Καλημέρα σε όλους. Οι Ροζέλες όντως είναι πολύ κοινωνικά πουλιά. Εχθές που ήμουν μαζί του όλη τη μέρα ήταν ήσυχος και έπαιζε συνέχεια. Όταν βέβαια έφευγα από κοντά του άρχιζε το τρελό τραγούδι. Δυστυχώς λόγω δουλειάς δε μπορώ να το κάνω αυτό συχνά.
 
Εμ δεν θέλει κι αυτός μια παρείτσα; :)
Ναι αν του πάρεις θηλυκό θα ηρεμήσει. Πρόσεχε μόνο μην γίνει λάθος στο φύλο αν το αποφασίσεις.
 
Αλόρες Πέτρο, αντιμετώπιζα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και ίσως εάν ανατρέξεις στο φόρουμ, θα δεις και το θέμα, το οποίο το έλυσα καθοδηγούμενος απο τις οδηγίες της παρέας εδώ στο φόρουμ και βάζοντας τον μέσα στο σπίτι σε συνδυασμό με τον χρόνο που αφιέρωσα σε αυτόν. Το σκέπασμα με σεντόνι, για μένα είχε θεαματικά αποτελέσματα, αλλά πλέον το χρησιμοποιώ μόνο την νύχτα και αυτό για να είναι ήσυχος τις πρώτες πρωινές ώρες. Ασχολήσου μαζί του και θα δεις μεγάλη διαφορά στην συμπεριφορά του. Εγώ σε λίγο θα γυρίσω την ταινία "ο φωνακλάς που έγινε αρνάκι" :)
 
τεσσάρων μηνών δεν νομίζω να ψάχνει για ταίρι αλλα για παρέα. Όπως και να εχει ο μικρός δεν εχει συνηθίσει ακόμα το νεο περιβάλλον και ειναι ανήσυχος.
 
τεσσάρων μηνών δεν νομίζω να ψάχνει για ταίρι αλλα για παρέα. Όπως και να εχει ο μικρός δεν εχει συνηθίσει ακόμα το νεο περιβάλλον και ειναι ανήσυχος.
Έχεις δίκιο δεν είχα προσέξει την ηλικία.
 
Καλησπέρα σε όλους! Έχουν περάσει πολλές μέρες πια με τον Μοχίτο, έχω διαβάσει όλες τις απόψεις σας και κυρίως έχω αφιερώσει πολύ χρόνο μαζί του. Ο Μοχίτο φωνάζει γιατί θέλει συντροφιά. Όταν είσαι μαζί του είναι πολύ ήσυχος. Τις πρωινές ώρες βέβαια θέλει όπως όλα τα πουλιά να κελαηδάει συνέχεια. Επειδή είναι πιο μεγάλος το κελάηδημα του είναι πιο δυνατό. Δεν μπορώ και δεν θέλω να τον κάνω να σταματήσει να κελαηδάει. Για να μην ενοχλεί τους άλλους τις μεσημεριανές ώρες τον βάζω μέσα και κλείνω ελαφρά τα παντζούρια. Όταν ο Μοχίτο περνάει καλά είναι πιο ήσυχος. Η λύση είναι μία:υπομονή και πολλή αγάπη.
 
Μπράβο πολύ χαίρομαι για την εξέλιξη και για τις εμπειρίες που απέκτησες παρατηρώντας με ενδιαφέρον το πουλί σου!
Εκεί είναι όλο το νόημα, παρατήρηση και αγάπη :)
 

Σχετικά θέματα

Back
Top