Αναπαραγωγή Φως κατα τη διαρκει της νυκτας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης adef
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

adef

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2007
Μηνύματα
71
Πόλη
Αθήνα
Αγαπητοι Συναδελφοι, Φιλοι

Εχω μια απορια και αν ηταν δυνατον θα ηθελα την γνωμη σας.

Η καναρα την νυκτα χρειαζεται καποιο φως (εστω και αμυδρο) ωστε να μπορει και κατα την διαρκεια της νυκτας να ταιζει τους νεοσσους;

Ρωτω διοτι οι καποιοι λενε οτι τα πουλακια ιδιαιτερα στις πρωτες 10 μερες οι γονεις τα ταιζουν καθε 2 ωρες.

Ευχαριστω
 
εγω μετα τις 21.15 μεχρι τις 6.30 που ανοιγουν παλι τα φωτα δεν εχω καθολου φως στο χωρο εκτροφης μου και δεν εχω κανενα προβλημα. Δεν νομιζω οτι χρειαζονται φως το βραδυ.
 
eγω νομιζω ειναι απαραιτητο εαν δεν υπαρχει καθολου φωτισμος απο καπου αλλου γι αυτο τα πουλια τα βρισκουν πολλοι το πρωι ψιοφια ενω ηταν μια χαρα; Ετσι νομιζω εγω και ετσι κανω αν καποιος εχει αλλη γνωμη ας μας την δικαιολογησει
 
λοιπον το σωστο ειναι λιγο πριν σβησουν τα φωτα να χρησιμοποιουμε συστημα συστημα ανατολής-δύσης. Αυτο κανει το εξης...η ενταση απο τις λαμπες που εχουμε πεφτει σιγα σιγα δημιουργοντας ετσι στα πουλια μας την αισθηση της δύσης του ηλιου. Ετσι οι καναρες βλεποντας οτι σκοτεινιαζει ταιζουν τα μικρα τους παντα το βραδυ και στη συνεχεια μπαινουν στη φωλια τους. Το ιδιο κανουμε και το πρωι και δεν αναβουν τα φωτα αμεσως αλλα σιγα σιγα. Αυτο ισχυει σε χωρους που δεν εχουμε παραθυρα. Οταν τα πουλια ταιστουν το βραδυ αποκλειεται μεχρι το πρωι που θα ξαναταιστουν να πεθανουν απο φαι και χωρις να εχουν φως κατα τη διαρκεια της νυχτας. Αποκλειεται!
 
Εγω τα κλουβια εχω κοντα στο παραθυρο μεσα στο σπιτι (διπλο τζαμι) με ανοικτα τα παντζουρια οποτε κατα τις 6:00 - 6:30 ξυπνουν και αρχιζουν το τραγουδι.

Την ημερα ο φωτισμος ειναι επαρκεστατος (οχι αμεσος λογω των τεντων του μπαλκονιου)

Απο την δυση του ηλιου μεχρι τις 10:00 -10:30 τους εχω τεχνητο φως.

Απλως με απασχολει να τους ειχα ενα μακρινο φως απο την μια να μην τα ενοχλει αλλα και απο την αλλη να τα βοηθα στις νυχτερινες αναγκες ταισματος σε περιπτωση που υπηρχε τετοιο θεμα.

Βλεπετε ακομη δεν μπορω να χωνεψω οτι η πρωτη μου γεννα ειχε καταστροφικη καταληξη, και βαζω με τον νου μου και αυτο το ενδεχομενο.

Ευχαριστω
 
kaλησπέρα.

Η δικιά μου κανάρα βρίσκεται στην δεύτερη γέννα.
Την πρώτη(και πρωτάρα) γέννα είχε κάνει 3 αυγά και τα κλωσσούσε. Δυστυχως ήταν όλα άσπορα.
Στην δευτερη γέννα έκανε 4 αυγά, και βγήκαν 3 παίδαροι(δυανύουν την πρώτη εβδομάδα).
Προσέξτε τώρα το παράξενο της υπόθεσης:
Και στις δύο γέννες, άναβα από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 4 το πρωί που έφευγα για δουλειά ένα μικρό κόκκινο λαμπάκι. Λοιπόν η πονήρή, έκανε το εξής: Και στις δύο γέννες, ΑΚΡΙΒΩΣ στο ίδιο σημείο που χτυπούσε το φώς στην φωλιά της, πήρε και έβαλε ένα κομμάτι εφημερίδα. Ετσι στην φωλιά της ήταν Θεοσκότεινα! Να σας τονίσω, πώς η ένταση του φωτός ήταν πολύ μικρή, και ίσα-ίσα εγώ που την διέκρινα στην φωλιά της...
 
γιωργο μου το εκανε γιατι την ενοχλουσε. Τα πουλια το βραδυ που κουρνιαζουν δεν χρειαζονται φως!
 
Back
Top