Φροντίδα Φωτισμός για ορτύκια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evanthos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

evanthos

PB Member
Εγγραφή
1 Φεβ 2007
Μηνύματα
53
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σας, έχω ορτύκια σε δωμάτιο που έχω φτιάξει στην ταράτσα,έχουν φυσικό φως όλη τη μέρα αλλά χρειάζομαι επιπλέον 2 έως 4-5 ώρες τον χειμώνα με τεχνητό φως ώστε να συνεχίσουν να γεννάνε και να έχω σποριασμένα αυγά.

Τι είναι καλύτερο, οι cool white ή οι warm white λάμπες οικονομίας;Για τις cool white έχω διαβάσει ότι τα κάνουν οξύθυμα. Σίγουρα το τέλειo θα ήταν οι λάμπες για πουλιά που κυκλοφορούν αλλά είναι πανάκριβες...
 
Εφ΄ όσον υπάρχει φυσικός φωτισμός όλη τη μέρα θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις led με θερμοκρασία χρώματος μεγαλύτερη από 5.500 οk.
Έτσι θα δώσεις την ψευδαίσθηση της μεγαλύτερης σε διάρκεια ημέρας αλλά θα μπορέσεις να δημιουργήσεις και την ανατολή δύση που απαιτείται αφού οι ταινίες led ντιμάρονται και είναι και φτηνές.
 
τώρα τους έχω βάλει δοκιμαστικά ταινία led με ψυχρό λευκό και η θερμοκρασία χρώματος είναι 6000Κ, οπότε λογικά θα είναι οκ?

για την ανατολή δύση που λες με το ντιμάρισμα, εννοείς με σύστημα που να μειώνει την ένταση;(εγώ τους την έχω βάλει απλά με χρονοδιακόπτη να ανάβει/σβήνει) εδώ με πιάνεις αδιάβαστο.έχεις κάτι να μου προτείνεις;
 
Back
Top