Φροντίδα Φωτισμός UVA, UVB σε gouldians

pitsiovic

PB New Member
Εγγραφή
19 Σεπ 2021
Μηνύματα
14
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Νέος στο χόμπυ. αποφάσησα τελικά να ξεκινήσω με 2-3 ζευγάρια gouldians σε εσωτερικό χώρο. Έχοντας διαβάσει τα περισσότερα αν όχι όλα εδώ μέσα σχετικά με τον φωτισμό που χρειάζονται τα πτηνά είδα ότι το σημαντικότερο μειονέκτημα του τεχνητού φωτισμού σε σχέση με το φυσικό είναι το υπεριώδες φάσμα (UVA , UVB). Επειδή ασχολούμαι χρόνια με ενυδρεία γνωρίζω ότι υπάρχουν λάμπες φθορίου που εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία. Οι ακτινικές. Αρχικά να ρωτησω εάν το έχει ψάξει κανείς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν η είναι ακατάλληλες για άλλους λόγους. Το σκεπτικό είναι να μπουν πίσω από τα κλουβιά π.χ. 1 1 MASTER TL[D 90 Graphica Philips και 1 ακτινική (PHILIPS 40W/10R ACTINIC T8) .
 
Eγω χρησιμοποιώ αυτήν εδώ και σχεδόν 4 χρόνια. https://community.petbirds.gr/threads/Λάμπα-avian-sun.31760/
Είμαι της άποψης ότι οι λάμπες πρέπει να είναι για πουλιά αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να προκαλέσουν πρόβλημα στα μάτια καθώς κι ότι τα φώτα πρέπει να μπαίνουν πάνω απο τα κλουβιά κι όχι στο πλάι. Έχουν οδηγίες για την σωστή τοποθέτηση ώστε να αποδίδουν αυτό που λέει ο κατασκευαστής.
 
Εγώ παντός και με λεντονενιες απλές 6500κ μια χαρά διατηρούσα φυτεμένα ενυδρεία. Άμα θες ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς το έντονο φως υπάρχει και η λύση των grow lamp που βγάζουν ένα μώβ φωτισμό με 75% uva και 25% uvb, αλλά είναι ακριβές.
Και μπορεί να σε περάσουν και για χασικλη 😂
 
Διαβάζοντας κι άλλο βρήκα έρευνα που αναφέρει ότι σε περισσότερο μπλε φωτισμό , όπως είναι οι ακτινικές τα πτηνά έβγαζαν περίεργες συμπεριφορές. Πιο επιθετικά και νευρικά. Τελικά κατέληξα στις grafica.
 
Back
Top