Διατροφή Φύλαξη τσαμπιού από κεχρί

MarynJuan

PB New Member
Εγγραφή
14 Ιουν 2021
Μηνύματα
119
Πόλη
Ξάνθη
Καλημέρα!Έχω μια απορία σχετικά με το πώς φυλάσσουμε σωστά το τσαμπί κεχριου.Το παπαγαλακι μου είναι μπατζι και έτσι τρώει μικρές ποσότητες μονάχα όταν του δίνω εγώ και το τσαμπί μου μένει κάποιον καιρό.Ετσι ήθελα να ρωτήσω πως είναι ο σωστός τρόπος να το αποθηκεύω ώστε να μην χαλάει;Από εκεί που το αγοράζω είναι στην ουσία χύμα τα τσαμπακια πράγμα το οποίο με προβληματίζει κάπως οπότε όταν μου το δίνει είναι απλά σε σακουλιτσα.
 
Εγώ τα βάζω στα δοχεία που έχω και τους σπόρους των μπάτζι μου. Κάποια είναι πλαστικά δημητριακών και άλλα σε αυτά τα γυάλινα για αλευρι/ρίζι κλπ. Προς το παρόν φαίνεται να είναι μια χαρά.
 
Ειδικά αν το κουτί περιέχει μικρή ποσότητα, γιατί πχ ακόμα δοκιμαζεις μάρκες και προτιμήσεις (πολύ απαιτητικά αυτά τα πλασματάκια ε? αλλά είναι απόγονοι των τυραννοσαύρων, οπότε τι να λέμε τώρα), είναι οκ, θα το φάνε γρήγορα. Τώρα αν είναι από αυτά του κιλού και άνω υπάρχει μια μικρή πιθανοτητα να τρυπώσουν μικρά έντομα ή να αναπτυχθούν (ενδεχομένως) επιβλαβείς μικροοργανισμοί, ειδικά αν βρίσκονται σε υγρό και θερμό περιβάλλον.
 
  • Like
Αντιδράσεις: HxC
Όταν ήμουν παιδί, η μητέρα μου έβαζε σπόρους και κεχρί σε ένα μεταλλικό κουτί, το οποίο, αν και το χρησιμοποιώ χρόνια ως αποθήκευση τμημάτων φρεσκοβαμμένων μοντέλων, μυρίζει ακόμα περισσότερο σπόρους παρά μπογιά. Τα μπάτζι τότε δεν έπαθαν τπτ, αλλα δεν κάνει γενικά. Και δεν ξέρω τι μέταλλο είναι και έχει αρχίσει να σκουριάζει. Μια χαρά με πλαστικό ή/και γυαλί.
 
Θα τα μεταφέρω τότε όλα σε γυάλινα βάζα μια που έχω από παλιό μέλι αφού τα απολυμανω και τα στεγνώσω καλά.Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας είμαι καινούργια στο να έχω παπαγαλακι και κάνω αρκετά λαθάκια ακόμα!
 
Με βοηθήσατε γιατί κι εγώ τα είχα σε δροσερό μέρος (σχετικά τις τελευταίες μέρες) σε καλά κλεισμένες σακούλες. Με το που πληρωθώ πάω jumbo για γυάλινα δοχεία.😁 Μπορούμε να τα φυλάσσουμε στο ψυγείο και ρωτάω και για τα πέλλετ ή δεν χρειάζεται;
 
@MarynJuan Μακάρι όλοι να κάναμε μόνο τέτοια "λάθη" 😇
Ψύξη δεν χρειάζεται, μάλιστα, αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, μπορεί και να σπάσει κάποιους οφέλιμους ιστούς. Στο ψυγείο δύσκολα, αλλά η κατάψυξη σίγουρα.
 
Απλά το ψυγείο δεν είναι ξηρό μέρος, υπάρχει υγρασία και μέσα και σίγουρα άμα το βάζεις βγάζεις από την διαφορά θερμοκρασίας θα δημιουργηθεί υγρασία.
 
Back
Top