Αναπαραγωγή Φύλλο Καταγραφής Γενεαλογικής Καταγωγής (Pedigree)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stavros

Administrator
Staff member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
20.400
Αγαπητοί φίλοι καλή χρονιά σε όλους μας,

Έχω φτιάξει ένα πολύ απλό φύλλο καταγραφής γενεαλογικού ιστορικού, με το οποίο μπορεί κανείς να διατηρεί ένα πρόχειρο αρχείο καταγωγής των πουλιών του. Το αρχείο αυτό αποτελείται από δύο σελίδες και μπορεί να συμπληρωθεί είτε ηλεκτρονικά, είτε να εκτυπωθεί και να συμπληρωθεί χειρόγραφα. Σας το επισυνάπτω στο τέλος του μηνύματος.

Μερικές οδηγίες για τη συμπλήρωση του φύλλου ξεκινώντας από την πρώτη σελίδα:

Στην πρώτη γραμμή, συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας στα αντίστοιχα πεδία. Στη συνέχεια ξεκινώντας από την δεξιά στήλη, γράφουμε στο μοναδικό πλαίσιο που υπάρχει τα στοιχεία που ζητούνται στην κορυφή της στήλης (Κ. Ε – Α. Δ. – Έτος), του πουλιού για το οποίο δημιουργούμε το αρχείο.
Κ. Ε = Κωδικός Εκτροφέα
Α. Δ = Αριθμός Δακτυλιδιού
Έτος = Τη χρονολογία γέννησης

Κατόπιν στη δεύτερη στήλη (μετρώντας από δεξιά προς τα αριστερά), γράφουμε τα αντίστοιχα στοιχεία στο ανοιχτό γαλάζιο πλαίσιο που αφορούν στον πατέρα του πουλιού και στο σομόν πλαίσιο στη μητέρα. Με τον ίδιο τρόπο προχωρώντας προς τις στήλες που βρίσκονται στα αριστερά, συμπληρώνουμε τα στοιχεία των προγόνων εφόσον τα γνωρίζουμε (γαλάζιο πλαίσιο για τα αρσενικά και σομόν πλαίσιο για τα θηλυκά).

Στη δεύτερη σελίδα μπορούμε να καταχωρίσουμε κάποιες σημειώσεις τις οποίες θα θέλαμε να διατηρούμε στο αρχείο μας. Στην περίπτωση που κάποιος διατηρεί έντυπο αρχείο, καλό θα ήταν η δεύτερη σελίδα να τυπωθεί στην πίσω πλευρά της πρώτης για να βρίσκονται όλα τα στοιχεία σε ένα φύλλο.

Σας υπενθυμίζω ότι πρόκειται για ένα φύλλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στοιχειώδη αρχειοθέτηση, οπότε θα ήταν καλό εκτός από τυχόν απορίες για τον τρόπο συμπλήρωσης να υπάρξουν και προτάσεις για την περαιτέρω διόρθωση – βελτίωσή του.
 

Συνημμένα

  • Like
Αντιδράσεις: larys
Back
Top