Γενικά Φύλο και ύπνος των budgie

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης dmm
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dmm

Πόλη
Αθήνα
Γεια!

Μέχρι στιγμής η σχέση μου με τα παπαγαλάκια είναι το λιγότερο ταραχώδης.
Μου έφεραν δύο παπαγαλάκια, από τα οποία η θηλυκή μετά από 1 μήνα πέθανε☹ ενώ ο παπαγαλίνος είναι-ή ήταν- υγιέστατος.

μετά από 4 μέρες,του έφερα μία κατάλευκη παπαγαλίνα και τους έβαλα στο νέο τους κλουβί. Μα...

• είναι όντως το ένα θηλυκό και το άλλο αρσενικό; Πώς μπορείς να καταλάβεις; Γιατί έχω την υποψία οτι ίσως τελικά είναι του ίδιου φύλου..υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που μπορούν με σιγουριά να δείξουν το φύλο;
ενώ στην αρχή φιλήθηκαν 2-3 φορές( στις 24 ώρες που κράτησα το διαχωριστικό-καθώς μετά ο κτηνίατρος μου είπε να το βγάλω για να δούμε εάν θα βελτιωθεί η κατάστασή τους), τώρα, δεν μιλιούνται, μετά από κάτι περίεργα τιτιβίσματα και "επιθεσούλες".

• και τα δύο κοιμούνται ενίοτε με το κεφάλι στην πλάτη. Δύο κτηνίατροι που έχω συμβουλευτεί μου είπαν πως αυτό δεν είναι καθόλου καλό σημάδι.. Είναι ένδειξη είτε άγχους είτε υπνηλίας είτε αδιαθεσίας.Αλλά στο φόρουμ μας, παιδιά μου είπαν πως είναι πολύ φυσιολογικό να κοιμούνται έτσι.. Και μετά από μια έρευνα στο διαδίκτυο είδα οτι και εκεί το χαρακτηρίζουν ως φυσιολογικό.

τι ισχύει τελικά; 😕

ευχαριστώ

Δανάη

Διάβασε λίγο στα άρθρα για τα μπατζι. https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγαλάκια-budgie-budgerigar.44591/ θα δείς και για τις διαφορές στα 2 φύλα. Οι παπαγάλοι μεγάλοι ή μικρή γυρνούν το κεφάλι τους πίσω και αναμεσα στα φτερά τους για ύπνο όπως συμβαίνει και με τα μικρότερα πουλιά της φύσης.

Φιλικά

λοιπόν, ο χαλινός, πάνω απο τη μυτούλα, του αρσενικού είναι μπλέ!
ο χαλινός του θηλυκού είναι καφέκαι όταν η πουλίτσα είναι σε οίστρο, βαθύ μπορντώ!
τώρα, ο τρόπος που κοιμούνται,Δανάη, μια χαρά είναι!
τώρα, να είναι όλα αγχωμένα;😀 ποιός ξέρει...

• Like
Αντιδράσεις: dmm
ε, λοιπόν υπάρχει πιθανότητα να είναι τελικά και τα δύο θηλυκά! Κανένα από τα δύο δεν έχει εντελώς μπλε μύτη, πιο πολύ μπεζίζει.. Τι να πω..
σκέφτομαι αύριο να πάω και τα δύο με το αυτοκίνητο στο πετ σοπ να δω μήπως βγάλουν άκρη εκείκαι ελπίζω να μην αγχωθούν.. Αν είναι θηλυκό το άσπρο το πουλάκι ή του ίδιου φύλου τέλος πάντων να το αλλάξω-αν και είναι τόσο όμορφο!- και μακάρι αυτό να είναι το τελευταίο πρόβλημα με τα παπαγαλάκια!

μακάρι να είναι υγιέστατα.. Και απλά του ίδιου φύλου.

τώρα τα έβαλα στο μικρό μπάνιο, στο σκοτάδι, με πολλή περισσότερη ησυχίακαι ένα πανί να τα σκεπάζει-όχι ασφυκτικά..
να δούμε πώς θα ξημερώσει αύριο.. Αρσενικά ή θηλυκά; 🙂

Δανάη

Δανάη μου,υπάρχει περίπτωση να είναι μωρά ακόμη; Αν είναι μωρά, σε όλα η μυτούλα είναι προς το μπέζ.

και τα δύο κοιμούνται ενίοτε με το κεφάλι στην πλάτη. Δύο κτηνίατροι που έχω συμβουλευτεί μου είπαν πως αυτό δεν είναι καθόλου καλό σημάδι.. Είναι ένδειξη είτε άγχους είτε υπνηλίας είτε αδιαθεσίας.Αλλά στο φόρουμ μας, παιδιά μου είπαν πως είναι πολύ φυσιολογικό να κοιμούνται έτσι.. Και μετά από μια έρευνα στο διαδίκτυο είδα οτι και εκεί το χαρακτηρίζουν ως φυσιολογικό.

τι ισχύει τελικά; 😕

αυτο δεν ειναι φυσιολογικο να γινεται στη διαρκεια της ημερας για μεγαλα διαστηματα και συχνα. Ολα τα πουλια που ειχα(οι παπαγαλοι εννοω) τυχαινε να παρουν εναν υπνακο το μεσημερι ειδικα το χειμωνα αλλα για λιγο και οχι σε αλλες στιγμες της ημερας ολη την ωρα. Διαφορετικα η σταση του υπνου ειναι η φυσιολογικη οπως σου ειπανε και τα παιδια. :)

Καλημέρα!
η νυφούλα-ή νυφούλης-το άσπρο, είναι 6 μηνών, μου το είπαν στο πετ σοπ. Ο άλλος, δεν έχω ιδέα.
σήμερα είναι σαφώς πιο ευδιάθετα, κελαηδούν, αλλά ο άντρας κάθεται στην άκρη και η ασπρούλα κυριαρχεί. Σας είπα οτι είναι και πιο μεγαλόσωμη, ε;
ο κτηνίατρος μου είπε πως αν ήταν αρσενικά θα γινόταν χαμός.Χαμός δεν γίνεται αλλά σίγουρα δεν είναι και μονιασμένα.. Μάλλον θα τα πάω και τα δύο στο πετ σοπ να πάρω άποψη τι φύλο είναι.
ελπίζω να μην ταλαιπωρηθούν πολύ τα καημένα..

και κάτι άλλο. Ο κτηνίατρος μου είπε πως τα θηλυκα δεν κελαηδούν.

ισχύει;

γιατί η δική μου "θηλυκή",έχει ανέβει στην πίστα από το πρωίκαι ο άλλος έχει λουφάξει..

πιστευω οτι ο κτηνιατρος σου δεν ξερει που πανε τα 4!
μπορει να ειναι κτηνιατρος αλλα να μην εχει ιδεα απο πουλια!
ολα τα παπαγαλακια κελαιδουν, αν μπορουμε να το πουμε κελαιδιμα, γιατι θα μας την πεσουν οι καναρινοφιλοι!:D
καταρχην επειδη ειναι μεκρο το ενα οπως μας ειπες μπορει να μιην εχει παρει το κανονικο του χρωμα τα ρουθουνια του οπωτε μη τρελενεσαι΄.
αν μπορεις βαλε μας μια φοτο κοντινή απο το καθενα να σου πουμε και μην τα τρεχεις τσαμπα εδω και εκει να σου λενε οτι τους κατευει.

οκ,θα σας επισυνάψω σε λίγο-το είχα σκεφτεί και πριν, αλλά έτρωγαν και δεν ήθελα να τα ενοχλήσω

έχω και άλλη πιο καθαρή με την ασπρούλα μόνη/ο της/του

Συνημμένα

• DSC00632.webp
    DSC00632.webp
    39,7 KB · Προβολές: 204
και αλλες 2..

Συνημμένα

• DSC00621.webp
    DSC00621.webp
    27,1 KB · Προβολές: 183
  • DSC00620.webp
    DSC00620.webp
    26,4 KB · Προβολές: 154
Αν και φαινονται νεαρα σε ηλικια κατα τη γνωμη μου ειναι και τα 2 θυλικα

το ασπρο ειναι θυληκο και αλμπινικο γιατι ειδα κοκκινα ματια.
το αλλο μπορει να ειναι και αρσενικο αλλα επειδη ειναι μικρο να μην εχει γινει τελειως μπλε η μυτη,τα ρουθουνια.

μόλις τα γύρισα από το πετ σοπ όπου μου είπαν οτι είναι ζευγάρι αρσενικο-θηλυκό.
τώρα τους έβαλα στο κλουβάκι και ένα παστέλι αυγούκαι το ταράζουν. Τρελαίνονται!

Πάλι καλά, μου φαίνεται οτι και η άσπρη ζωήρεψε. Τώρα μένει να συμπαθηθούν κιόλας..

να τους βγάλω τον καθρέφτη-διπλής όψεως- για να ασχολούνται το ένα με το άλλο ή μήπως μαραζώσουν;(ιδίως ο μπλε,τον αγαπάει αυτόν τον καθρεφτη..)

και κάτι άλλο. Ο κτηνίατρος μου είπε πως τα θηλυκα δεν κελαηδούν...

Ti ktiniatros einai autos? Gia ta Budgie den exei simasia, kelaidoun, sfirizoun,kai tragoudane OLA! Mono pou ta arsenika pio eykola kai pio grigoura arxizoun na milane...

To ipnos me to kefali kato apo to ftero einai poli ligiko, kai euxaristo ton Anesti gia paratirisi :
αυτο δεν ειναι φυσιολογικο να γινεται στη διαρκεια της ημερας για μεγαλα διαστηματα και συχνα
Sostos!

Oso gia fotografies...To Mple einai agoraki, to Aspro (den eimai sigouri 100%) koritsaki...Kai ta 2 poulakia poli neara :) Kai poli omorfa! Na ta xerese!

Είναι πολύ ομορφούλιακαι χάρηκα πολύ γιατί ζωήρεψαν και τρώνε κελαηδούν, απλά δεν "φιλιο΄νυται"ακόμα.

Αυτό που με ανησυχεί είναι το εξής:όταν πάει να φάει η ασπρούλα, ο αλήτης ο μπλε, πάει και την σπρώχνει για να φάει αυτός,τρώει λίγο και μετά φεύγει. Το κάνει επίτηδες για να την διώχνει. Και υπάρχουν 4 ταϊστρες στο κλουβί!

πολύ φοβάμαι οτι και την προηγούμενη-παρ'όλο που την έβλεπα να τρώει- μπορεί να την καταδίκασε αυτός, καθώς ήταν και πολύ πιο αδύναμη..

τι μπορώ να κάνω;

ευχαριστώ πολύ!

Είναι πολύ ομορφούλιακαι χάρηκα πολύ γιατί ζωήρεψαν και τρώνε κελαηδούν, απλά δεν "φιλιο΄νυται"ακόμα.

Αυτό που με ανησυχεί είναι το εξής:όταν πάει να φάει η ασπρούλα, ο αλήτης ο μπλε, πάει και την σπρώχνει για να φάει αυτός,τρώει λίγο και μετά φεύγει. Το κάνει επίτηδες για να την διώχνει. Και υπάρχουν 4 ταϊστρες στο κλουβί!

πολύ φοβάμαι οτι και την προηγούμενη-παρ'όλο που την έβλεπα να τρώει- μπορεί να την καταδίκασε αυτός, καθώς ήταν και πολύ πιο αδύναμη..

τι μπορώ να κάνω;

ευχαριστώ πολύ!

αφου θελεις να τα εχεις μαζι εννοω χωρις το χωρισμα μπορεις να παρεις μια μεγαλη ανοιχτη ταιστρα εσωτερικη που θα εχει χωρο για να τρωνε μαζι!

σωστό!

το χωρισμα το έβγαλα-αφού μου το είπε ο κτηνιατρος- για να δουμε εαν είναι αρσενικο θηλυκο

και μόλις το ξαναέβαλα, γιατι αρπάχτηκαν σε κάποιο σημείο, η νυφούλα ήταν πάνω στα κάγκελα, προς το μερος του!

τα έβαλα για ύπνοκαι το πρωί έβγαλα τον καθρέφτη, που μάλλον ήταν η αντίζηλός της.. Και τα πάνε σαφώς καλύτερα..

οι κουτσουλιές όμως μέσα στο μπωλ, δεν θα πειράζουν;
γιατι καμιά φορά τα βλέπω κατεβαίνου και κάτω και τσιμπολογο΄νυ(ψάχνουν να βρουν απομεινάρια από το παστέλι του αυγού..)

Μου φαίνονται για μικρότερα από 6 μηνών τα παπαγαλάκια σου! Τα δικά μου που είναι 6 έχουν ξεκάθαρο χρώμα στη μύτη τους. Δεν ξέρω τι εννοούσε ο κτηνίατρος πάντως η δική μου παπαγαλίνα δεν κελαηδάει όσο ο αρσενικός, που δε βάζει γλώσσα μέσα. Εξαρτάται τι εννοεί ο καθένας ως κελάηδημα. Εγώ εννοώ το τραγούδι των πουλιών.

Back