Διατροφή Φύτρες για το ζουζούνι μας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης valasia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

valasia

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουλ 2018
Μηνύματα
388
Πόλη
Νέα Φλογητά
Καλημερα στο φορουμ! Ειπα να προσπαθησω να κανω φυτρες αφου διαβαζω πως ειναι πολυ θρεπτικες και απο οσο βλεπω το μικρο μας εχει ξετρελαθει! Εβαλα φακες, φασολια μαυροματικα, φασολια,ρεβιθια και καλαμποκι. Τα φουσκωσα για 24 ωρες και μετα 3 μερες τα ποτιζα.
Ηθελα να σας ρωτησω ομως κανα δυο πραγματακια γιατι δεν υπολογισα πως θα φουσκωσουν και εχω αρκετη ποσοτητα...
1ο. Ποσες μερες μπορει να μεινει στην ταιστρα;
2ο. Μπορει να διατηρηθουν στο ψυγειο; Και για ποσο καιρο;
3ο. Καθε ποτε μπορω να του βαζω να τρωει; Χρειαζεται και τους σπορους του συχρωνος;
4ο. Μπορω να προσθεσω και κινοα που εχω; Καμια αλλη ιδεα τι θα μπορουσα να βαλω ακομη;
 
Εγω τα βαζω για 12 ωρες στο νερο και μετα για δυο μερες τα ξεπλενω μεχρι ν αρχισουν να σκανε! Επειτα αφου τα περασω με βιολογικο μηλοξυδο και τα στραγγιξω τα προσφερω! Δε τα αφηνω μερες! τα βαζω και τα αφηνω γυρω στις 3-4 ωρες! Μπορει να αναπτυξουν μυκητες οποτε χρειαζεται προσοχη! Δε θα αφαιρεις τους σπορους του απο το κλουβι! 2-3 φορες τη βδομαδα πιστευω οτι ειναι μια χαρα! Επισης να φτιαχνεις ποσοτητα που να μπορει να τη καταναλωσει σε μια φορα!
 
Γενικά τα φύτρα δεν έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια ζωής για να μπορούν να παραμείνουν στις ταϊστρες των πουλιών για πολλές ώρες.
Ειδικά τις ζεστές μέρες "ανάβουν" αλλά και στις πιο κρύες πάλι υπάρχουν θέματα εξ αιτίας της υγρασίας που έχουν απορροφήσει.
Κι ενώ οι σπόροι χωρίς υγρασία μπορούν αν παραμείνουν χωρίς προβλήματα ακόμη και για μήνες. αν μουλιάσουν η ζωή τους περιορίζεται σε ώρες.
Όμως κανόνας με χρονικά όρια δεν μπορεί να μπει... αλλά εκτιμούμε από τις συνθήκες, την όψη τους και την οσμή τους για το αν και πόσο μπορούν να παραμείνουν στα τάγιστρα.
Επειδή όμως κατά γενική ομολογία είναι συνήθως ανάρπαστα από τα πουλιά μας καλό είναι να προεκτιμήσουμε την ποσότητα που θα φυτρώσει και θα φαγωθεί ώστε αυτά που θα φτιάξουμε να είναι όσα τελικά θα φαγωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Όταν τελειώσουν αυτά, πάμε για τα άλλα κλπ.
 
Ευχαριστω πολυ! Γεμισα την ταιστρα του το πρωι και την αδειασε πριν λιγο,τελικα αν και μου φανηκαν πολλα τα εξαφανισε αμεσως. Δεν περιμενα τοση επιτυχια!
Να ρωτησω κατι ακομη, του εβαλα ρεβιθια αλλα το μεγεθος τους ειναι αρκετα μεγαλο και τα περισσοτερα του πεφτουν κατω,θα μπορουσα ισως να τα βαλω στο μπλεντερ για να κοπουν σε μικροτερα κομματακια;
 
Back
Top