Αναπαραγωγή Χάθηκε ένας νεοσσός

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης temp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

temp

PB New Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2018
Μηνύματα
118
Πόλη
Λάρισα
Παιδιά σήμερα το πρωί έκανα ένα καθάρισμα στο μέρος όπου είναι τα budgie μου και ύστερα από λίγη ώρα είδα μέσα από την τρύπα της φωλιάς με ένα φακό (δε άνοιξα το καπάκι) είδα μόνο 2 budgie ενώ πριν το καθάρισμα ήταν 3! Να κοιτάξω μέσα στην φωλιά από το καπάκι;(ρωτάω γιατί είναι μέσα το θηλυκό και επωάζει άλλα 2 αυγά)Να την τρομάξω και να δω αν είναι 3 ή να την αφήσω;
 
Προφανώς και θα ήταν πιο πέρα ή σε καμια γωνιά στριμωγμένος. Το να ανοίγεις μια φορά την ημέρα τη φωλιά να βλέπεις δεν είναι ούτε υπερβολικό ούτε κακό, ίσα ίσα αν συμβεί κάτι υπάρχει περίπτωση να προλάβεις να το αντιμετωπίσεις έγκαιρα. Η συνεχής ενόχληση δημιουργεί πρόβλημα.
 
Χτύπα ξύλο καλέ όλοι οι νεοσσοί υγιέστατοι! Απλά θέλω να ελέγχω για καλό και για κακό!
 
Ναι, τώρα το πρωί τον είδα αλλά παρατήρησα ότι είναι στην ίδια θέση (ακίνητος) 2 ώρες τώρα και έχω αρχίσει να ανησυχώ!
 
Απλά θέλω να ελέγχω για καλό και για κακό!
για καλό και για κακό, ελέγχουμε την φωλιά μια, άντε δυο φορές την μέρα.
όταν αλλάζουμε το νεράκι και το φαγάκι τους.
οι νεοσσοί δεν πάνε πουθενά από μόνοι τους. Οι γονείς θα τα κουνήσουν την ώρα του ταΐσματος ή θα τα σπρώξουν για να τα βολέψουν από κάτω τους.
 
Ναι το ξέρω ότι δεν φεύγουν αλλά είπα ότι ο ένας είναι κάγκελο (ακίνητος) 3 ώρες περίπου!
 
Τελικά την έλεγξες τη φωλια να δεις τι γίνεται;
Το να προσπαθείς να δεις τι γίνεται από τη τρύπα με φακό, πιστεύω οτι προκαλείς περισσότερη αναστάτωση και χωρίς αποτέλεσμα.
Όταν θέλεις να βγει η μάνα από τη φωλιά... Μπορείς να ξύσεις λίγο τη φωλια εξωτερικά με τα δάχτυλα σου και έχεις πολλές πιθανότητες να βγει.
 
Back
Top