Ασθένειες Χάνει συνεχώς το χρώμα της

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης kimi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Λαμία
Η καλή μου η κανάρα τους τελευταίους μήνες χάνει συνέχεια το κόκκινο χρώμα της. Και σήμερα είδα στο κεφαλάκι της κάτι άσπρα σαν μπαλώματα. Τι να είναι;!

Κατα την περιοδο της πτεροροιας τα κοκινα καναρινια χανουν το χρωμα τους(με δυο λογια ξεθωριαζει το χρωμα τους)Δεν ειναι τιποτα ανυσιχητικο απλα για να διατηρησεις το χρωμα της πρεπει να της χορηγεις Intensief - Bogena Beaphar

Λέει: Μην το αναμειγνύεται με σπόρους
Που ειναι καλυτερα να το βαζω; Θα βαλω κ μια φωτο με τη καναρα να δειτε το κεφαλακι της.

Kimi, αγόρασες καναρίνι κόκκινο και τώρα ξεβάφη;

Λογικά το θέλεις κόκκινο και να μην ξεβάφη.

Μήπως σε κοροϊδέψανες.

Ή στο νερό ή στην αυγοτροφή
''Ως γενικός κανόνας ενδείκνυται ένα μείγμα από 10 γραμμάρια Intensief σε 1 κ. τροφής. Δώστε φρέσκο μείγμα δύο φορές την ημέρα, κατά τη διάρκεια δε της πτερόρροιας και της αναπαραγωγής δώστε έως και 4 φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα θα εξασφαλιστούν μόνο όταν δοθεί το Intensief κατά τη διάρκεια της πτερόρροιας, ξεκινώντας τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν αυτή αρχίσει. Ωστόσο, οι περισσότεροι εκτροφείς καναρινιών δίνουν το Intensief καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το Intensief μπορεί επίσης να προστεθεί το πόσιμο νερό διαλύοντας 10 γραμμάρια προϊόντος σε ένα λίτρο ζεστό νερό (ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού είναι περίπου 2 γραμμάρια). Το διάλυμα και το μείγμα τροφής πρέπει να ετοιμάζονται φρέσκα καθημερινά. Μη διακόπτεται την παροχή του Intensief πριν και κατά τη διάρκεια της πτερόρροιας για να αποφευχθεί το χάσιμο του χρώματος''

Θα της δωσω. Τωρα εχω αρχισει κ της δινω καροτο.
Να κ τα ασπρα μπαλωματα στο κεφαλακι της.

Συνημμένα

• dsc00082sl5.webp
    dsc00082sl5.webp
    32,1 KB · Προβολές: 109
Να συμπληρωσω ΝΑΙ - καροτο, αυγοτροφη για κοκκινα
ΟΧΙ - αυγο, πρασινα λαχανικα ( κατα την πτερρορια)

Kimi, αγόρασες καναρίνι κόκκινο και τώρα ξεβάφει;
Λογικά το θέλεις κόκκινο και να μην ξεβάφει,Μήπως σε κοροϊδέψανε.
και εγω πηρα το νοεμβρη ενα καναρινι 3 μηνων και μολις το πηρα εχανε σταδιακα ολο το κοκκινο χρωμα και τωρα ειναι πορτοκαλι😱 για να μην ξεβαψει πιο πολυ να του βαλω κοκκινη βιταμινη γιατι οταν του εβαζα ετρωγε και ειχε κοκκινισει λιγο να του ξαναβαλω; 🙄

αυτην εννοω μαλλον θα παω να την πεταξω τωρα καλα και πορτοκαλι που ειναι δεν εχω και τοσο μεγαλο προβλημα ουτως η αλλως ηξερα οτι με την πρωτη του πτεροροια θα εχανε το κοκκινο του χρωμα

Όσοι έχετε καναρίνια κόκκινου παράγοντα μπορείτε να τα δίνετε κατά τη διάρκεια της πτερόρροιας καρότο, σπανάκι, σπιρουλίνα, κόκκινη πιπεριά και γενικά λαχανικά που περιέχουν καροτινοειδή. Δεν θα μπορούν βέβαια με αυτόν τον τρόπο να σαρώσουν τα βραβεία σε κάποια έκθεση, αλλά θα διατηρήσουν το κόκκινο χρώμα τους αρκετά καλά.

Τελευταία επεξεργασία:
ευχαριστω πολυ Σταυρο καλυτερα φυσικα προϊοντα παρα βιταμινες που ενας θεος ξερει γιατι τις λενε ετσι. Παντως εγω το πληρωσα επειδη ηταν κοκκινο και φετινο πιο ακριβα με αποτελεσμα να ειναι λες και το εβαλα στο οινοπνευμα και εγινε πορτοκαλι

Όπως μου ειχε πει ο κ Γιωργος βαζω καροτο κ θα της παρω κοκκινη αυγοτροφη. Ακομα της βαζω κ κοκκινη βιταμινη που ειναι σε συσκευασια, λετε να κανει αυτη κατι;

Εγω δεν τη πηρα χυμα! Αλλα σε συσκευασια σε κουτακι χαρτινο, δε θυμαμαι την μαρκα.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει σαφής διαχωρισμός αυτής της περιβόητης... "βιταμίνης" από την κόκκινη αβγοτροφή. Αν μιλάμε για την πρώτη, πέταξε την. Αν μιλάμε για τη δεύτερη, μπορείς να την δίνεις αλλά καλό θα είναι να ξέρεις τουλάχιστον τη μάρκα.

Το 2ο αλλα το εχω βαλει σε βαζακι κ δεν θυμαμαι τη μαρκα.

Back