Ασθένειες Χάνει τα πούπουλα το καναρίνι μου

foivos_

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιαν 2014
Μηνύματα
26
εδώ και δέκα μέρες το καναρίνι μου χάνει τα πούπουλα του.. Έχουν πέσει όλα τα πούπουλα της ουράς του.. Έχει σταματήσει να κελαηδάει αυτές τις μέρες μόνο τιτιβίζει.. Τρώει κανονικά είναι δραστήριο δεν έχει αλλάξει τπτ μόνο ότι δεν κελαηδάει.. Ειναι αρσενικό του 13 το έχω σε εσωτερικό χώρο, τροφή του δίνω Τ3, αυγό κάθε εβδομάδα, και εναλαξ πάντα του έχω μήλο ή μαρούλι, του έχω στο κλουβί σουπιοκοκαλο κ άμμο για να χωνεύει τους σπόρους... Το νεράκι στην ποτίστρα το αλλάζω κάθε μέρα του βαζω και τ μπανακι του κάθε πρωί κ τις εφημερίδες τις αλλάζω ανα τρεις μέρες, τις εφημερίδες δεν τις φτάνει, το έχω σε ένα ευρύχωρο κλουβί
είναι φυσιολογικό π πέφτουν τα πούπουλα εννοώ μήπως είναι ο καιρός του να τα αλλάξει και αγχώνομαι άδικα;
 
Μην ανησυχεις αν δν ειναι παρα πολλα τα πουπουλα με οσα κανεις για το καναρινακι σου νομιζω πως θα ξερεις πως ειναι πτεροροια. Μια παρατηρηση μονο βγαλτο λιγο εξω οσο εισαι και εσυ παρων και συννεχισε να το παρατηρεις και να το φροντιζεις.
Υ. Γ. Δεν ειμαι κανενας ειδεικος παρατηρησετο και ξαναπες μας
 
ναι το βγάζω και έξω στο μπαλκόνι τ απόγευμα κάποιες ώρες..
 
Αν έχεις πολλές ώρες τα φώτα ανοιχτά και αυτό μένεις ξύπνιο τότε μπήκε πιο νωρίς στην πτερορροια! Αυγό 3 φορές την εβδομάδα, κάθε μέρα μπάνιο, λαχανικά και φρούτα σε πρώτη ζήτηση, και αν είναι δυνατόν να πετάει μέσα στο κλουβί ώστε να φεύγουν πιο εύκολα τα νεκρά πούπουλα!
 
κανονικά τ βαζω για ύπνο δύση με ανατολή.. Κ στο δωμάτιο που είναι τ βράδυ είναι μόνο του δεν έχει ούτε φώτα ούτε φασαρία.
 
Στις 25 Ιουνίου μάλλον δεν μπορούμε να μιλάμε για παθολογική πτερόρροια. Εξ' άλλου ξεκίνησε απο τους "οδηγούς" ,όπως κάθε φυσιολογική αλλαγή πτερώματος. Συχνά αυγουλάκι και ίσως μια πολυβιταμίνη σαν το muta-vit . Αυτά, μαζί με τα συχνά μπάνια και ένα άνετο περιβάλλον για πτήσεις, θα δώσουν μια καλή πτερόρροια.
 
Νόμιζα ότι ξεκινάει τέλη Ιουλίου η πτερορροια! Οπότε όλα καλά! :)
 
Δεν είναι ακριβής η ημερομηνία έναρξης της πτερόροιας. Συμβαίνει το καλοκαίρι απλώς. Το πότε ακριβώς το καθαρίζουν οι συνθήκες περιβάλλοντος γενικά αλλά και τοπικά στο χώρο εκτροφής - διαμονής.
 
ααα.. Μάλιστα ωραία.. Τώρα ησύχασα! Ευχαριστώ πολύ για τίς απαντήσεις σας!
 
ααα.. Μάλιστα ωραία.. Τώρα ησύχασα!
Δεν έχεις κάποιον λόγο να ανησυχείς, σύμφωνα με τα συμπτώματα και την εποχή. Παρ όλα αυτά, συνέχισε να το παρατηρείς και εάν διαπιστώσεις κάτι ανησυχητικό, μπορείς να ζητήσεις τη γνώμη μας και πάλι. Σχετικά με το τι είναι ασθένεια και τι όχι ή εν πάση περιπτώσει, ποια είναι τα συμπτώματα που θα πρέπει να σε κάνουν να ανησυχείς, μπορείς να διαβάσεις τα άρθρα που υπάρχουν σε αυτή την κατηγορία Άρθρα για τις Ασθένειες των Πουλιών
 
Back
Top