Αναπαραγωγή Χήνα σηκώθηκε από τη φωλιά της στις 20 μέρες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης leka
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

leka

PB New Member
Εγγραφή
13 Απρ 2019
Μηνύματα
5
Γειά σας έχω ενα ζευγάρι χήνες και η θηλύκια καθόταν 20 μέρες τώρα στα αυγά της και χθές σηκώθηκε. Βρήκα στη φωλιά τις 4 αυγά που τα είχε σπρώξει απέξω και τα πήρα τα άνοιξα και ήταν χηνάκια έτοιμα πεθαμένα. Στη φωλιά έχει άλλα 12
αυγά αλλά δεν έχει κάτσει τώρα 2 μέρες. Μήπως ξέρει κάποιος τι έπαθε;
 
Δυστυχώς δεν μπορούμε να σου απαντήσουμε με σιγουριά. Ίσως να την τρόμαξε κάτι, ίσως να είναι πρωτάρα ή και ίσως να κουράστηκε να κλωσσαει και τα παράτησε (το κάνουν αυτό τα οικοσιτα).
Μήπως την ενοχλήσες; Κάνατε καμία εργασία κοντά στην φωλιά; Σε τι χώρο κλωσσα;
δεν έχει κάτσει τώρα 2 μέρες.
Δυστυχώς τότε δεν υπάρχει ελπίδα να εκκολαφθει κάτι... Λυπάμαι.
 
Πέρσυ έβγαλε 7 . Είναι σε χωράφι δεν την ενοχλεί κανείς και τη φωλιά της την έκανε μέσα σε ενα τεράστιο θάμνο λεβάντας
 
Οι λόγοι που εγκαταλείπουν τα πουλιά φωλιές με αυγά είναι μόνο λόγοι ασφάλειας.
Κάποιος ή κάτι την ενοχλούσε κυρίως το βράδυ...
Και λόγω ιδιοσυγκρασίας της χήνας αυτό το κάτι είναι αρκετά μεγάλο... όχι για παράδειγμα ποντίκι...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σωστή η παρατήρηση του κυρίου Γιάννη! Είναι πολύ πιθανό να την ενοχλούσε κάτι και για αυτό να άφησε την φωλιά της. Ίσως κάτι να την είχε βάλει και στόχο. Ο αρσενικός κοιμόταν δίπλα της;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παιδιά το βρήκα το πρόβλημα. Έκανα βόλτα στις 5 το πρωί και βρήκα ένα πουλόσκυλο μέσα στο φραχτώ. Έχει δίκιο ο misalouris. Άνοιξα 2 αβγά το ένα ψόφιο το άλλο ζωντανό. Τα έβαλα στη μηχανή και ότι γίνει. Πρόκειται να ξανακάνει φέτος καινούρια φωλιά;
 
Όταν σταματήσει να υπάρχει κίνδυνος και χαλαρώσει και πάλι το ένστικτο αυτοσυντήρησης συνήθως αυτά τα θηλυκά επανέρχονται σε μια δεύτερη γέννα.
Εσύ αν θέλεις, μάζευε αυγά και κράτα τα...
Βελτίωσε τις συνθήκες στη φωλιά της και πιστεύω πως θα κάτσει...
Αν μάλιστα έβαζες 3-4 πλαστικά αυγά κότας τότε ίσως να είχε περισσότερα κίνητρα να επισπεύσει την όλη διαδικασία.
 
Καλησπέρα. Πραγματικα λυπάμαι γι'αυτό που σού συνέβη όμως από όσο ξέρω δύσκολα να επέζησαν τα μικρά όπως επίσης πολύ σπάνια η χήνα γέννα πάλι για δεύτερη φωλιά. Εγω σου εύχομαι να ανήκεις στις σπάνιες περιπτώσεις!😇
 
Καλησπέρα. Μετά από αυτό που έπαθα έβαλα ένα ζευγάρι χήνες σε κλειστό κλουβί 10 m2 έχουν κάνει 2 αυγά αλλά δεν κάθετε. Της έχω φύραμα ωοτοκίας νερό και χόρτα κάθε μέρα. Θα κάτσει ή θα πρέπει να κάνω κάτι άλλο; Αυτή η χήνα μέχρι τώρα έκανε αυγά αλλά της τα έπαιρνα.
 
Αρχικά δεν κατάλαβα γιατί τις έκλεισες σε κλουβί. Έχει σχέση με το πουλοσκυλο; Η χήνα, όπως και όλα τα οικοσιτα, πρώτα ολοκληρώνει τον κύκλο ωοτοκίας και ύστερα κάθεται να επωάσει τα αυγά της. Μπορεις να τους δίνεις και άλλα ως τροφή όπως :
καλαμπόκι, κριθάρι, σιτάρι αλλά και αποφάγια από σαλάτες, φλούδες φρούτων κτλ. Το παλιό ψωμί, μπορείς να τους το μουσκευεις και αφού το στραγγίξεις καλά ώστε να φύγουν τα υγρά, να τους το δώσεις προς κατανάλωση.
 
Το πουλόσκυλο δεν υπάρχει πια αλλά για να νιώσουν ασφάλεια και να μην ενοχλούνται από της άλλες χήνες γιατί μέχρι τώρα έκανε αυγά όπου έβρισκε. Τώρα έχει σχηματίσει κάτι σαν φωλιά και έχει 2 αυγά.
 
Back
Top