Αναπαραγωγή Χαίρε νύμφη ανύμφευτε

TZANNSPY

PB Member
Εγγραφή
25 Σεπ 2016
Μηνύματα
1.707
Πόλη
Άγιος Δημήτριος
Έχω ένα πουλάκι θηλυκό του '18 το οποίο μέχρι τώρα έχει δώσει κάποιες πετυχημένες γέννες κατά το '19 και το '20 αντίστοιχα, φέτος ούτε τσόφλι...
Το πουλάκι λόγω ράτσας είναι αναγκαστικά μονογαμικό και κάθε άνοιξη έχει το ίδιο ταίρι, εννοώ ότι δεν έχω δοκιμάσει με άλλα άτομα λόγω έλλειψης.
Έχει λάβει φυσικά την ίδια φροντίδα και προετοιμασία όπως όλα τα υπόλοιπα.
Υπάρχουν στο κλουβί και προσφέρονται όλα τα απαραίτητα και ακόμα παραπάνω.
Σίγουρα δεν κρύβουν, πετάνε ή τρώνε τυχόν αυγά.
Ακόμη και τώρα που κοντεύει 15Αύγουστος έχουν φωλιά την οποία έχουν φτιάξει 2-3 φορές αμέσως μετά από δικό μου χάλασμα για νέα προσπάθεια αργότερα...
Έχουν ζευγαρώσει αρκετές φορές μπροστά μου, θεωρώ κάποιες σίγουρα επιτυχημένες.
Τι φταίει; Τι συμβαίνει; Χάλασε; Θα επανέλθει τουλάχιστον του χρόνου;
 
Σπύρο, με τόσο ιδιαίτερα πουλιά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι ακριβώς φταίει. Προσωπικά θα έψαχνα για νέους γεννήτορες ώστε να εμπλουτίσω τη γραμμή και να είμαι σε θέση του χρόνου τουλάχιστον να βγάλω περισσότερα συμπεράσματα.

Ο @mgerom είναι σαφώς εμπειρότερος σε αυτά τα θέματα και ίσως μπορεί να προτείνει κάτι πιο πρακτικό.
 
Συνήθως αυτό σημαίνει και το τέλος ενός θηλυκού. Οι συνηθέστεροι λόγοι, κάποια ασθένεια ή μικρόβιο στο αναπαραγωγικό, που δεν επιτρέπει την δημιουργία σχηματισμού ωαρίων στο πρώιμο στάδιο. Ετσι, παρ' ότι το ορμονικό δουλεύει και δίνει εντολές για αναπαραγωγική πορεία δεν υπάρχει η δυνατότητα για μια ανάλογη συνέχεια. Συμβαίνει. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο.
 
Back
Top