Γενικά Χαθηκε ζακο στον ΑΛΙΜΟ

marianna2384

PB Member
Πόλη
Ραφήνα
Παιδιά, παπαγάλος ζακο African Grey congo εφυγε απο απο το κλουβί του την ωρα που τον ειχαν στο μπαλκόνι. Αν τυχόν και δει κάποιος απο εσας κάτι κοντά στη περιοχη του Αλίμου... Ειναιο δευτερος που χάνει η ιδια οικογένεια. Πρόκειται για συγγενείς κάπιου φίλου μου. Ο παπαγάλλος είχε ψαλιδισμένα φτερά τα οποία είχαν μακρύνει κ εχει κ προβλημα μ τα φτεράκια του τα τραβάει. Είναι μεγαλωμένος απο μωρό στην οικογένεια. Περισοτερες πληροφοριες για το ονομα του η οτι αλλο μάθω αυριο πρωι.

Το ξέρω λίγο δύσκολο να γίνει κάτι αλλα ποτέ δεν ξέρεις...

Αμα ξέρεις την οικογένεια πες τους να κολλήσουν αφισάκια με την φωτογραφί του παπαγάλου σε σχολεία, ψιλικατζίδικα, φούρνους, κολόνες με τα στοιχεία τους. Ετσι ώστε αν κάποιος τον βρει να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους (αν θέλει βέβαια) και να ξέρει ότι ο παπαγάλος ανήκει σε κάποιους και τον ψάχνουν

Μαριαννα παω καθε μερα για προπονηση Αλιμο και ξερω τα λειμαρια των παπαγαλων:D. Εχω δει απο τα κλασσικα ρινγκνεκ μεχρι κοκατου και ζακο παλαιοτερα. Θα εχω το νου μου μπας και βοηθησουμε

εχουν κανει ηδη κατι τετοιο, εχει χαθει εδω και δυο βδομαδες. τις πρωτες μερες καθοταν στα δεντρα του κηπου τους και τους μιλαγε απο εκει! αλλα δεν μπορουσαν να κανουν κατι, και μετα πεταξε για αλλου..

Μακαρι αν δεις κατι σε παρακαλώ, γιατι η αληθεια ειναι οτι να βρεθει και να επιστραφει στους ιδιοκτητες μονο αν το βρει καποιος απο το φορουμ που λογικα θα ειναι πραγματικα ζωοφιλος κτλ και θα θελει να επιστρεψει το πουλι και οχι να το κρατησει, μόνο τοτε εγω πιστευω, γιατι αν το βρει καποιος αλλος και να το ξερει αμφιβαλω αν το επιστρεψει! αυριο θα ξερω και πιο συγκεκριμενα που στον αλιμο και το ονομα του δραπετη..

Πες τους καλύτερα να γράψουν στα αφισάκια ότι δίνεται και αμοίβη.. Δυστυχώς παιδιά, ακλώς ή κακώς, έτσι πάει το σύστημα.. Μια γνωστή μου, έχασε τον σκύλο της και έβαλε αμέσως αφισάκια, αλλά τίποτα την πρώτη μέρα.. Τη δεύτερη έβαλε ότι δείνεται αμοιβή και της τον έφεραν αμέσως..

Περισσοτερες πληροφορίες: Το ονομά του είναι Πίπης αρσενικό, περίπου 2,5 χρονών. Χάθηκε στη περιοχή του μαρκετ carefour!

Μιλάει κανονικά και γνωρίζει κ το ονομά του. Επίσης φοράει κ δαχτυλίδι.

Είμαι σίγουρος ότι είναι κάπου στη περιοχή που χάθηκε.
Στον Άλιμο, στο Ελληνικό και σε άλλες γειτονικές περιοχές υπάρχουν ελεύθεροι παπαγάλοι και ίσως να έμεινε εκεί.

Εγώ θα έψαχνα σε σημεία που είναι γνωστά περάσματα πουλιών όπως π.χ. το πάρκο Αντώνη Τρίτση όπου έχουν αναφερθεί εμφανίσεις παπαγάλων αλλά και σε άλλα σημεία της Αττικής (θα σου πω αύριο)

Αν ψάξεις στο forum θα βρεις πολλές πληροφορίες για τις συνήθειές τους που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό του, ακόμη και ένα κασετόφωνο στο μπαλκόνι με ηχογραφημένη φωνή από ζακο ίσως κάνει δουλειά.

Εύχομαι να βρεθεί το συντομότερο

Έχω κάποιες επιφυλάξεις για την αποδοτικότητα της αφίσας σε σχέση με τη γενικότερη συμπεριφορά των ανθρώπων

και γω ευχομαι να βρεθει.. Τουλαχιστον καποιος να το βρει πριν το βρει καμια γατα..
αμα κι ολας δε πεταει καλα..λιγες οι πιθανοτητες να επιβιωσει

τουλαχιστον καποιος να το βρει πριν το βρει καμια γατα..
αμα κι ολας δε πεταει καλα..λιγες οι πιθανοτητες να επιβιωσει[/quote]

αυτο εύχομαι κ εγω, γιατι όντος οι πιθανότητες να βρεθεί κ να γυρίσει πίσω στην οικογένεια του είναι πολύ-πολύ λίγες! Αλλά κ αυτοί ας πρόσεχαν περισσότερο, ας ελπίσουμε να είναι σε κάποιο σπίτι που να τον φροντίζουν ο μικρούλης.

Αλλά κ αυτοί ας πρόσεχαν περισσότερο...
Σωστά..Χάσανε ξανά στο παρελθόν άλλο πουλάκι και δεν ήταν περισσότερο προσεκτικοί με το επόμενο;

Απ΄οτι φάνηκε δεν ήταν! στεναχωρεθήκαν βέβαια πάρα πολυ γιατί το είχαν μεγαλωμένο απο μωρό αλλά τωρα είναι αργά για δάκρυα!

εδω βρε παιδια εχω ενα προβληματισμο.. Μηπως ψαλιδιζοντας τα
φτερα των παπαγαλων μας τους στερουμε τις οποιες πιθανοτητες
εχουν να επιβιωσουν σε περιπτωση αποδρασης;

Αυτό είναι που λένε : δίκοπο μαχαίρι!

Από την μιά κόβοντας τα φτερά όντως κινδυνεύουν να πέσουν θύματα κάποιων αρπαχτικών, αλλά από τη άλλη έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πέσουν σε καλά χέρια ανθρώπων που θα τα φροντίσουν (αλλά μπορεί και όχι)☹... Διαλεγετε και παίρνετε...

Όντως έτσι είναι, αλλα καλύτερα να προνοούμε οσο μπορούμε περισσοτερο ώστε να μην αποδράσουν!

Απίστευτο παιδια αλλα βρέθηκε ο ζακο! Ειχε παει σε καποια οικοδομη εκει κοντα στο σπιτι. Τον βρηκε καποιος μηχανικος.. Κατι τετοιο ποθ δουλευε εκει κ επειδη το ποθλι ηταν ηρεμο κ μιλουσε το επιασε κ το πηγε στη κοπελα του στο χαλανδρι. Αλλα αφησε το κιν. του στο πλησιεστερο ψιλικατζιδικο που ηταν η οικοδομη. Ενω τωρα ομως η ψιλικατζου εβλεπε καθε μερα την ιδιοκτητρια του πουλιου για τοσες μερες δεν ελεγε τπτ! Ενω ειχαν ενημερωσει για το θεμα. Και εχθες πηγε ο συζηγος (ιδιοκτητης του Πίπη) κ ρωτησε κ του το ειπαν. Πηραν το τηλ κ πηγαν αμεσως στο χαλανσρι να τον παρουν πισω. Οι ανθρωποι που το ειχαν ειχαν ενημερωσει λεει μεχρι κ αστυνομια οτι βρεθηκε παπαγαλος με το ταδε αρ. Δαχτιλιδιου. και με λιγο ζόρι κ αμοιβη (λόγω του οτι αγορασαν κλουβι κ διαφορα με σκοπο οτι θα το κρατουσαν) το πηραν πισω. Απιστευτο... Τελικα η ελπιδα πρεπει να πεθαινει τελευταια! Τους ειπα αν το ξαναχασουν 8α παω να το βρω εγω κ δεν προκειτια να τους το δωσω πισω!

Απίστευτο παιδια αλλα βρέθηκε ο ζακο! Ειχε παει σε καποια οικοδομη εκει κοντα στο σπιτι. Τον βρηκε καποιος μηχανικος.. Κατι τετοιο ποθ δουλευε εκει κ επειδη το ποθλι ηταν ηρεμο κ μιλουσε το επιασε κ το πηγε στη κοπελα του στο χαλανδρι. Αλλα αφησε το κιν. του στο πλησιεστερο ψιλικατζιδικο που ηταν η οικοδομη. Ενω τωρα ομως η ψιλικατζου εβλεπε καθε μερα την ιδιοκτητρια του πουλιου για τοσες μερες δεν ελεγε τπτ! Ενω ειχαν ενημερωσει για το θεμα. Και εχθες πηγε ο συζηγος (ιδιοκτητης του Πίπη) κ ρωτησε κ του το ειπαν. Πηραν το τηλ κ πηγαν αμεσως στο χαλανσρι να τον παρουν πισω. Οι ανθρωποι που το ειχαν ειχαν ενημερωσει λεει μεχρι κ αστυνομια οτι βρεθηκε παπαγαλος με το ταδε αρ. Δαχτιλιδιου. και με λιγο ζόρι κ αμοιβη (λόγω του οτι αγορασαν κλουβι κ διαφορα με σκοπο οτι θα το κρατουσαν) το πηραν πισω. Απιστευτο... Τελικα η ελπιδα πρεπει να πεθαινει τελευταια! Τους ειπα αν το ξαναχασουν 8α παω να το βρω εγω κ δεν προκειτια να τους το δωσω πισω!
Καλά μιλάμε για μεγάλη τύχη! Αυτά δεν γίνονται! Απίστευτο...

Κι ομως! Κ εγω χαρηκα τρελλα! Να που γινονται ομως! στην αρχη λεω θα γυρισε μονος του κ μου λενε οχι... Το κ το... Δοξα το θεο!

Back