Φίλε mortis το σουπιοκόκκαλο είναι οργανικές ενώσεις. Δεν έχει όμως, τον παραμικρό ζωικό ιστό. Άρα δεν χαλάει. Και απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι η σουπιά ανήκει στα κεφαλόποδα = χωρίς αίμα. (Γι αυτό είναι και νηστίσιμο φαγητό όπως τα επίσης κεφαλόποδα καλαμάρια και χταπόδια.)
Το μόνο που θέλει είναι καλό πλύσιμο και στέγνωμα.
Εγώ λόγω ταβέρνας που έχει η γυναίκα μου, έχω τσάντες από σουπιοκόκκαλα, γύρω στα 10 κιλά, αλλά δεν το κόβω κομματάκια όπως εσύ. Το βάζω στην ειδική λαβίδα - θήκη που έχω πάρει και τσιμπάνε από εκεί τα πουλιά. Άλλοι λένε ότι κάνει καλό στο ράμφος το συνεχόμενο ράμφισμα για να αποκόψει κομμάτια του το πουλί. (Συμφωνώ με αυτή την άποψη). Άλλοι λένε ότι δεν προσφέρει τίποτα.
Φιλικά,