Διατροφή Χαλάει το σουπιοκόκκαλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mortis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mortis

Banned
Εγγραφή
16 Απρ 2008
Μηνύματα
219
Πόλη
Μόναχο
Το σουπιοκόκκαλο το προμηθεύομαι από ιχθυοπωλείο. Το πλένω καλά το στεγνώνω κι έπειτα το τρίβω στον τρίφτη το ανακατεύω με άμμο και τσόφλια, το βάζω σε ένα βαζάκι και το δίνω λίγι-λίγι στα πουλιά. Θέλω να ρωτήσω:Το σουπιοκόκκαλο χαλάει; Μήπως υπάρχει κάποιος κίνδυνος;
 
3 που πήρα σημερα όταν τα έπλενα είχαν επάνω τους μια γλίτσα (βλέννα) και ήταν ελαφρώς κίτρινα. Τώρα που στέγνωσαν φαίνονται εντάξει. Να τα βάλω κανα 5 λεπτο στο φούρνο για παν ενδεχόμενο;
 
εγω οταν τους ειχα βαλει τα ετριψα απλα και τα εβαλα στην τροφη
 
Φίλε mortis το σουπιοκόκκαλο είναι οργανικές ενώσεις. Δεν έχει όμως, τον παραμικρό ζωικό ιστό. Άρα δεν χαλάει. Και απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι η σουπιά ανήκει στα κεφαλόποδα = χωρίς αίμα. (Γι αυτό είναι και νηστίσιμο φαγητό όπως τα επίσης κεφαλόποδα καλαμάρια και χταπόδια.)
Το μόνο που θέλει είναι καλό πλύσιμο και στέγνωμα.
Εγώ λόγω ταβέρνας που έχει η γυναίκα μου, έχω τσάντες από σουπιοκόκκαλα, γύρω στα 10 κιλά, αλλά δεν το κόβω κομματάκια όπως εσύ. Το βάζω στην ειδική λαβίδα - θήκη που έχω πάρει και τσιμπάνε από εκεί τα πουλιά. Άλλοι λένε ότι κάνει καλό στο ράμφος το συνεχόμενο ράμφισμα για να αποκόψει κομμάτια του το πουλί. (Συμφωνώ με αυτή την άποψη). Άλλοι λένε ότι δεν προσφέρει τίποτα.
Φιλικά,
 
Δεν το κόβω κομματάκια απλά το τρίβω και γίνεται σκόνη και το ανακατεύω με άμμο. Έχω και ολόκληρο κομμάτι αλλά δεν το τσιμπάνε. Πάντως Γιώργο από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος και μάλλον δεν θα χρειαστεί να τα βάλω στο φουρνο για αποστείρωση. Ευχαριστώ.
 
Back
Top