Χαρίζω Χαρίζονται περιστέρια - γέννα στο μπαλκόνι - Θεσσαλονίκη

Afroditi3333

PB New Member
Εγγραφή
27 Απρ 2024
Μηνύματα
7
Καλησπέρα σας. Τον τελευταίο καιρό πηγαινοερχονται στο μπαλκόνι μας περιστέρια. Προσπαθήσαμε να τα διώξουμε αλλά αυτά είχαν κάνει αυγά στη γλαστρα. Το πουλάκι δυστυχώς γεννήθηκε με σπασμένο πόδι. Αλλά είναι ζωηρό και τρώει, όμως ακόμα δεν πετάει. Κι εκεί που λέγαμε να κάνουμε υπομονή μέχρι να μεγαλώσει και να φύγουν, τσουπ, άλλα δύο αυγά μέσα στην γλαστρα. Το πρόβλημα είναι η καθαριότητα και η μυρωδιά μιας και το μπαλκόνι είναι μικρό. Μήπως υπάρχει κάποιος εκτροφεας στην Θεσσαλονίκη που θέλει ένα ή τρία (μόλις γεννηθούν τα δύο) περιστέρια; Τα περιστέρια είναι άγρια αλλά κάποιος εκτροφεας μήπως ξέρει πώς να τα χειριστεί; Το μικρό πάντως πιάνεται (με δυσκολία). Οι γονείς όχι. Τουλάχιστον εμένα με τσιμπάνε. Αν ενδιαφέρεται κανείς ή αν ξέρει κανείς κάποιον που ενδιαφέρεται ας τον ενημερώσει για να επικοινωνήσουμε. Δεν είναι και σωστό να πάρω τα αυγά από την γλαστρα νομίζω. Είναι δύο ζωουλες.
 
@Tony Forpus μάλλον αυτό θα κάνω. Πότε υπολογίζεις ότι θα φύγουν οριστικά; έχει μια εβδομάδα που κάθονται πάνω από τα 2 αυγά. Το μικρό είναι 1 μηνών. Πότε θα πετάξει; Υπάρχει περίπτωση να ξαναγεννησουν και 3η φορά;; αν υποψιαστώ κάτι τέτοιο θα πάρω όλες τις γλάστρες από το μπαλκόνι...
 
@Tony Forpus μάλλον αυτό θα κάνω. Πότε υπολογίζεις ότι θα φύγουν οριστικά; έχει μια εβδομάδα που κάθονται πάνω από τα 2 αυγά. Το μικρό είναι 1 μηνών. Πότε θα πετάξει; Υπάρχει περίπτωση να ξαναγεννησουν και 3η φορά;; αν υποψιαστώ κάτι τέτοιο θα πάρω όλες τις γλάστρες από το μπαλκόνι...
Τα αυγά σκάνε σε 17-19 ημέρες και οι νεοσσοί πετάνε σε 25-32 ημέρες.
Υπάρχει πιθανότητα τρίτης γέννας,εκεί θα αποσύρεις τα αυγά άμεσα.
 
@Tony Forpus μου λες να αποσύρω τα αυγά αν γεννήσουν και τρίτη φορά... Μήπως να τα αποσύρω και τώρα; αυτά τα δεύτερα; δεν ξέρω τι να κάνω... Δεν μπορούμε να κρατάμε άλλα πουλιά λόγω της μυρωδιάς... Από την άλλη στεναχωριέμαι.... Έχεις κάνει ποτέ αυτό; να πάρεις αγεννητα αυγά; είναι δίλημμα να τα πάρω ή να κάνω υπομονή... Δεν ξέρω, τι λες;
 
@Afroditi3333 , καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο, πραγματικά πολύ δύσκολο. Αλλά αν γίνεται να κάνετε για όσο χρειάζεται υπομονή...τα αυγά πλέον μετά το κλώσημα τόσων ημερών, πιθανότατα έχουν ζωντανά έμβρυα μέσα τους.
@gianniskilkis , μήπως εσύ έχεις υπόψη σου πως μπορεί να αποφευχθεί η επόμενη γέννα στο μπαλκόνι;
 
1ο. Τα τρομάζεις ώστε να μην νοιώθουν ασφάλεια και να πάνε αλλού και 2ο. Να βάλεις ειδικά πλαστικά αυγά ώστε να κλωσσάνε τζούφια , εάν δεν έχεις ή δεν μπορείς να βρεις τρύπα τα υπάρχοντα , άδειασέ τα και γέμισέ τα με γύψο . Εγώ επειδή έχω πολλά πουλιά και δεν θέλω άλλα σε κάθε φωλιά έχω από ένα ψεύτικο (τα πουλάνε σε 10δες στο ιντερνέτ ) . Έτσι αφήνω μόνο στα πουλιά που θέλω να κρατήσω . Έχει ψεύτικο !!! ότι γεννιέται πετιέται . Έτσι τα πουλιά κλωσσάνε και δεν γεννάνε συνεχώς ώστε να εξαντλούνται . Δεν θες γέννες ,,,, δεν βάζεις φωλιές . Μία άλλη καλή λύση είναι όταν μεγαλώσουν και πετάνε ή ακόμα και τους γονείς που έχουν γεννήσει , τους πιάνεις (σε διαφορετικό χρόνο ώστε να πιάσεις σίγουρα το ζευγάρι ) , τους βάζεις σε ένα κουτί και το αφήνεις στον ... Βόλο , στην Λαμία , σε κάποια πλατεία . Καλή Ανάσταση σε όλους σας .
 
Μία άλλη καλή λύση είναι όταν μεγαλώσουν και πετάνε ή ακόμα και τους γονείς που έχουν γεννήσει , τους πιάνεις (σε διαφορετικό χρόνο ώστε να πιάσεις σίγουρα το ζευγάρι ) , τους βάζεις σε ένα κουτί και το αφήνεις στον ... Βόλο , στην Λαμία , σε κάποια πλατεία . Καλή Ανάσταση σε όλους σας .
Ενδιαφέρουσα λύση αυτή. Και θα μπορεί ο άλλος γονέας να μεγαλώσει μόνος του τα πουλιά που ήδη υπάρχουν;
 
@Afroditi3333 μπορείς μήπως να περιμένεις να βγουν τα πουλάκια, να μην αφήσεις άλλη γέννα κ για την μυρωδιά να χρησιμοποιήσεις ένα από αυτά; https://community.petbirds.gr/tags/disinfection/

Εκτός αν ο @gianniskilkis χρησιμοποιεί κάποιο άλλο προϊόν πιο οικονομικό κ το ίδιο αβλαβές.
@ianos εγώ κατάλαβα ότι ο @gianniskilkis
εννοεί η Αφροδίτη να περιμένει να μπορούν να τρέφονται μόνα τους τα μικρά κ μετά να πάρει τους γονείς ή κ τα μικρά να τα μεταφέρει κάπου αλλού γιατί ξέρουν το μπαλκόνι της.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ακριβώς αυτό λέω Αφροδίτη . Απλά μερικά περιστέρια έχουν την επιστροφή στο μέρος τους δεδομένη , όμως σε μικρές αποστάσεις όλα επιστρέφουν στο ¨μπαλκόνι¨ τους . Απλά από αποστάσεις μεγάλες δεν επιστρέφουν λόγος που ανέφερα τον Βόλο κλπ σε σχέση με την συμπρωτεύουσα . Απλά τα περιστέρια κλωσσάνε και τα δύο , το αγόρι πρωί και το κορίτσι βράδυ (επί το πλέιστον) . Έτσι πρέπει να τα πάρεις στην δεύτερη γέννα , σε διαφορετικούς χρόνους ώστε να τα πιάσεις και τα δύο . Εννοείται πως τα μικρά θα ανεξαρτοποιηθούν ή τουλάχιστον θα τρώνε για να τα ταίζεις μέχρι να φύγουν . Εκείνα δεν έχουν γεννήσει και δεν ξέρουν την φωλιά που εν το μεταξύ έχεις χαλάσει .
 
@gianniskilkis @MARY58 αχ μακάρι να μπορούσα να τα πιάσω θα τους έβαζα όλους σε ένα κουτί και θα τους πήγαινα σε ένα πολύ ωραίο μέρος κατάφυτο κοντά μας... Θα το έκανα εδώ και τώρα ειλικρινά. Αλλά με τσιμπάνε... Ειδικά η μαμά είναι άστα να πάνε. Δεν πρόκειται να αφήσει τα αυγά. Ενώ ο μπαμπάς όταν πλησιάζω κοντά εξαφανίζεται και αφήνει τα αυγά μόνα... Μην με ρωτάτε πως ξέρω ότι είναι ο μπαμπάς... Πάντως έτσι κάνει... Αν είχα μόνο κάποιον να ξέρει να τα πιάνει και να μπορεί να το κάνει, πχ ένα κτηνίατρο... Για τα ψεύτικα αυγά είναι ωραία ιδέα. Όμως είναι αργά... Για το να τα τρομάζω, δεν πιάνει, έχει καιρό που τα διώχνω και πάλι έρχονται. Και για την μυρωδιά, ναι μάλλον θα χρησιμοποιήσω κάποιο προϊόν. Όταν φύγουν θα βάλω ντουλάπα. Δεν θα ξαναβάλω γλάστρες εκεί. Και για τα λουλούδια μάλλον θα τα κάνω κρεμαστά στα κάγκελα. Μη και δω κανένα αυγό μες στα λουλούδια... Μόλις τα βλέπω θα τα διώχνω κατευθείαν...
[automerge]1714489851[/automerge]
@ianos ναι ναι θα περιμένουμε... Ένα μήνα ακόμα
 
Αφροδίτη εκτός από τον Λευκό Πύργο ένα ακόμα σίγουρα έχει η συμπρωτεύουσα . Περιστεράδες κάθε δρόμος έχει έναν , κάθε γειτονιά τρεις τέσσερεις και κάθε περιοχή έναν σύλλογο . Αυτά είναι τα εύκολα . Τα δύσκολα είναι εκείνα που δεν βλέπεις π.χ πως θα κάνεις μετά χωρίς περιστέρια στο μπαλκόνι ; Είναι μαζί με τα κανάρια η μεγαλύτερη καψούρα .
 
  • Τέλειο!
Αντιδράσεις: MARY58
@gianniskilkis αν είχα αυλή, γρασίδι, είναι καλά πουλιά, με καλό χαρακτήρα. Στο μπαλκόνι όμως λερώνουν ΠΟΛΎ. Εμένα μου είπαν ότι επειδή δεν είναι ράτσας, δεν τα θέλει κανείς αυτά τα περιστέρια. Και στο Facebook που ρώτησα και στους συλλόγους έλαβα αρνητικές απαντήσεις και μου συνέστησαν να περιμένω.
 
Έγινε από την αρχή κατανοητό περί τίνος πρόκειται . Απλά κανείς δεν καταλαβαίνει πως εσύ τα πονάς και θέλεις να κάνεις κάτι , όχι να τα ξεφορτωθείς . Εγώ θα τα άφηνα , απλά θα τα μάντρωνα λίγο σε κάποια ιδιοκατασκευή .
 
Θέλω να ενημερώσω την αγαπητή κοινότητα ότι βρήκα άτομο να πάρει τα περιστέρια μου... Πραγματικά ησύχασα γιατί σήμερα το μικρό πουλί άρχισε να πετάει και δεν μπορούσε να σταθεί γιατί παντού μπροστά ήταν οικοδομές... Συν το σπασμένο πόδι.... Ευτυχώς ήρθαν και τα πήραν και τώρα είναι όλη η οικογένεια ασφαλή σε ένα πολύ πολύ όμορφο περιστερωνα! Εκεί τα πουλιά θα μπορέσουν να μάθουν να πετάνε και να ζουν καλά, άνετα και καθαρά! Ευτυχώς!! Καλή ανάσταση, με υγεία..
 
Back
Top