Χαρίζω Χαρίζονται 2 ως 3 αυγά καναρινιών

MrNek36

PB Member
Εγγραφή
28 Απρ 2018
Μηνύματα
539
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους. Έχω κρατήσει τα αυγά απ τη γέννα που δε θέλω. Σύνολο είναι 5 ως σήμερα και ευελπιστώ εκεί θα μείνουν. Βατεματα υπήρξαν. Όποιος επιθυμεί διαθετω τα δύο ή τρία. Μένω Γαλάτσι. Η διάθεση είναι ασφαλώς δωρεάν (εξηγούμαι να μην παρεξηγουμαι).
 
Αν ο καιρός είναι κακός για να συνεχίσουμε την αναπαραγωγή εμείς και πρέπει να τη σταματήσουμε. Δεν είναι αντίστοιχα το ίδιο "κακός" και για τα πουλιά του εκτροφέα που θα αναλάβει να συνεχίσει;
Φρονώ πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πετάξεις τα αυγά και να σταματήσεις κάθε δραστηριότητα αναπαραγωγής (δική σου ή άλλων).
Το πόσο καιρό μπορεί ένα αυγό να παραμείνει "ζωντανό" εκτός φωλιάς είναι μια συνάρτηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας του χώρου αποθήκευσης. Για παράδειγμα με τις ζέστες της εποχής και τα επίπεδα υγρασίας θα με εξέπληττε αν υπήρχε δυνατότητα ανάπτυξης ζωής μέσα στο αυγό μετά τις 48 ώρες.
Πιθανόν να επηρεαστούν αρνητικά σε αυτές τις συνθήκες και από την ακινησία. Γιατί μπορεί να στεγνώσουν.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κατάλαβα.. Εγώ δεν υπόχρεωνω κύριε Γιάννη παρ όλα αυτά κανέναν να τα πάρει ούτε καν προτρέπω, απλά ρωτάω ποιος θα ήθελε να τα πάρει. Τους λόγους του πότε σταματάμε, όσοι ασχολούνται με την αναπαραγωγή πιστεύω τους ξέρουν οπότε από κει και πέρα ο καθ ενας ξέρει τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει :)
 
Νεκτάριε, καλά κάνεις και τα προσφέρεις. Υπάρχουν εκτροφείς που έχουν ξεκινήσει πολύ αργά το ζευγάρωμα και διαθέτουν ξεκούραστους γεννήτορες και δροσερούς χώρους. Προσωπικά γνωρίζω ένα πολύ παλιό κι επιτυχημένο εκτροφέα που κατά κανόνα ξεκινάει μετά τις 20 Απριλίου κάθε χρόνο και σταματάει περί τα τέλη Αυγούστου. Έχει τύχει και σ' εμένα να τρενάρω την περίοδο αναπαραγωγής, αλλά με πουλιά που είχαν μείνει πίσω κι ετοιμάστηκαν τον Μάϊο. Εν πάσει περιπτώσει το επιθυμητό είναι τέτοια εποχή να έχει τελειώσει το ζευγάρωμα, πλην όμως αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό.
 
Σήμερα είδα ότι ένα το χαν σπάσει οι νεοσσοι πριν τους χωρίσω και δυστυχώς ήταν ενσπορο. Έκανε και έκτο σήμερα αλλά λογικά άσπρο καθώς την έχω χωρίσει απ την Τρίτη. Δεν ξέρω ποιο αυγό είναι ποιας μέρας, θα δώσω τα εναπομειναντα 3 σε άλλον εκτροφεα και έμεινε ένα. Αν δεν ενδιαφέρεται άλλος θα το πετάξω.
 
Ευχαριστώ Παναγιώτη αλλά δεν χρειάζονται φιλοφρονησεις και το λέω καλοπροαιρετα, όχι ακαταδεκτα. Δεν το κάνω για τα μπράβο και να δείξω στην κοινότητα μας οτιδήποτε αλλά γιατί αγαπάω όπως και όλοι μας αυτά τα πλάσματα (έχουμε την αρρώστια που μόνο εμείς ξέρουμε πως είναι να την έχεις :D). Όσες περισσότερες ζωές προκύψουν τόσο το καλύτερο. Εγώ κυρίως λόγω εποχής και μετά λόγω μετακόμισης δεν τα άφησα στην κλωσσα. Αγάπη (τόσο στα πουλιά όσο και στους γύρω μας) και όλα θα εξεληχθουν προς το καλύτερο!
 
Back
Top