Χαρίζω Χαρίζω ένα αρσενικό και ένα θηλυκό Ring Neck

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kristy74
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kristy74

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Δυστυχώς μετά από διάφορα προσωπικά αλλά και οικογενειακά μου προβλήματα,όσο και μέσα από κάποιες άλλες συγκυρίες.. βρίσκομαι σε αναζήτηση νέων κηδεμόνων για τα πουλάκια μου..
Πρόκειται για ένα θηλυκό πράσινο Ring Neck .. (συγκεκριμένα τη Σμαράγδα για όσους μπορεί να γνωρίζουν )..
Το πουλάκι αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να είναι περίπου στην ηλικία των 6 χρόνων..μπορεί και λίγο μεγαλύτερο ..πρόκειται για ένα άγριο θηλυκό το οποίο έχει περάσει από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω αρκετές δυσκολίες στο παρελθόν του..παρόλο αυτά τα κάποια τελευταία χρόνια που βρίσκεται μαζί μας βρίσκεται σε μια ήρεμη κατάσταση εννοώντας με αυτό πως δεν είναι νευρικό,παίρνει τροφή από το χέρι μας και φυσικά δεν φωνάζει χωρίς λόγο.. είναι ένα ήρεμο αλλά όχι ήμερο πουλί δηλαδή.. επίσης μετά από ένα ατύχημα που είχαμε τον περασμένο χρόνο δεν είναι σε θέση να πετάξει..η γιατρός που επισκεπτόμαστετοτε και μετά από προσεκτική εξέταση.. ψηλάφηση της φτερούγας της δηλαδή.. μας καθησύχασε πως δεν υπάρχει κάποιο σπάσιμο αλλά το πιθανότερο είναι να έχει πιαστεί κάποιο νεύρο..μας είπε πως για να επανέλθει θα πρέπει να το εξασκήσει προσπαθώντας να πετάξει..μιας όμως και όπως είπα το πουλάκι δεν μπορώ να το πιάσω στα χέρια μου ώστε να του δώσω ώθηση και από μόνη της δεν το παίρνει απόφαση να το κάνει έχει παραμείνει στη κατάσταση να μην μπορεί να πετάξει.. επίσης είναι ακόμα αρκετά φοβικό με τους ξένους ανθρώπους μιας και έχει περάσει κυρίως άσχημες καταστάσεις κοντά τους υποθέτω.. επίσης δεν είναι σε θέση να δεχτεί τη παρουσία καν οποιοδήποτε άλλου πουλιού πέρα από το δικό της είδος..παρόλο αυτά λόγο ότι ήθελα να της δώσω την ευκαιρία να έχει και αυτή μια παρέα μπήκα στη διαδικασία και πήρα ένα αρσενικό Ring Neck ..πριν ένα μισή χρόνο περίπου... αρσενικό πήρα απλά γιατί μου ήταν προφανές πως δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτεί άλλο θηλυκό κοντά της..και αυτό φυσικά το πήρα έχοντας στο μυαλό μου πως είναι λίγες οι πιθανότητες να το δεχτεί σαν συντροφιά αλλά το ρίσκαρα μιας και υπήρχε η δυνατότητα να μείνουν και χωριστά..
Το αρσενικό αυτό λοιπόν είναι το δεύτερο πουλακι για το οποίο ζητείται καινούργια οικογένεια.. Είναι πράσινο επίσης σχετικά μικρό σε ηλικία,μόλις στην προηγούμενη του πτερορεια σχημάτισε το δαχτυλίδι του και το όνομα του είναι Iggy..
Το πουλάκι ήρθε λίγο μετά που απογαλακτιστηκε στα χέρια μου είναι από άνθρωπο με ένα ζευγάρι πουλιά μόνο,έχει ταιστει από τους γονείς του απλά ο άνθρωπος του είχε φροντίσει για τα μωρά να περνάνε αρκετό χρόνο μεγαλώνοντας και με την οικογένειά του..οπότε ήταν και παραμένει σε μεγάλο βαθμό δεκτικός με τους ανθρώπους..για όσο κράτησε η καραντίνα τους που ήταν σχεδόν τρεις μήνες ..κυρίως λόγο του μικρού της ηλικίας του ..ήταν στην κυριολεξία κολλημένος πάνω μας..σε μένα και τη κόρη μου.. είναι ένα πολύ τρυφερό πουλάκι..όταν τελικά βρέθηκαν σταδιακά στον ίδιο χώρο ,στο ίδιο δωμάτιο εννοώ..στην αρχή η Σμαράγδα ήταν αδιάφορη θα έλεγα αλλά όταν αργότερα έφερα τα κλουβιά τους αρκετά κοντά σαν να έγινε ένα θαύμα..ο μικρούλης πήγαινε στα κάγκελα και τη τάιζε..και εκείνη παραδόξως το δεχόταν..
Για να μην σας κουράζω θα πω μόνο πως εντέλει και με τον καιρό έχουν γίνει πλέον και κανονικό ζευγάρι..μένουν δηλαδή αρκετό καιρό μαζί ..και ενώ για αρκετά καιρό φαινόταν να τα πηγαίνουν καλά..ο ιγκι δεν σταμάτησε να ζητάει την επαφή και τη δική μας τρυφερότητα όσο και τα παιχνίδια αλλά έγινε αρκετά επιθετικός σε οποιοδήποτε αρσενικό ακόμα και παιδάκι ..ήταν και παραμένει προστατευτικός απέναντι στη Σμαράγδα..εκείνη όμως πλέον φαίνεται πως απλά τον ανέχεται κοντά της .. κυρίως της είναι αδιάφορος αλλά είναι και οι φορές που τον διώχνει κιόλας..το κλουβί τους ευτυχώς είναι αρκετά μεγάλο οπότε κάπως διορθώνει τη κατάσταση..
Για τον λόγο λοιπόν πως μου είναι ξεκάθαρο πως έχουν διαφορετικές ανάγκες αποφάσισα πως το καλύτερο είναι να χωριστούν εντέλει..
Ο κυρίως λόγος που δεν μπορώ να τα κρατήσω πλέον εγώ μαζί με άλλους εξίσου σοβαρούς είναι ότι το πολύ μέχρι το τέλος του άλλου μήνα θα πρέπει να αφήσω το σπίτι που μένω και η μόνη λύση στέγασης μας μέχρι να είμαι σε θέση να νοικιάσω αλλού είναι η φιλοξενία από συγγενικό μας πρόσωπο όπου εκεί όμως δεν έχω κανένα απολύτως περιθώριο να έχω μαζί μου τα πουλάκια..

Ο λόγος φυσικά που γράφω εδώ και δεν τα βάζω απλά οπουδήποτε μια αγγελία είναι πως είναι και ο μόνος χώρος που εμπιστεύομαι πραγματικά .μιας και είμαι σε θέση να γνωρίζω το έργο και την αγάπη σας από και προς τα πουλάκια γενικότερα..
Θα ήθελα επίσης να επισημάνω πως δεν με ενδιαφέρει απλά με κάποιο τρόπο να τα δώσω..ενδιαφέρομαι πραγματικά να βρεθούν σε ανθρώπους και με ανθρώπους που θα είναι όντως σε θέση και θα έχουν την ειλικρινή θέληση όσο και πρόθεση να τους προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες ζωής αλλά και ευημερίας..
Ιδανικά λοιπόν και σύμφωνα με τις ξεχωριστές ανάγκες που διαπίστωσα,όπως είπα πριν,πως έχουν τα πουλάκια ..
σχετικά με τον ιγκι θα προτιμούσα ας πούμε να τον δώσω σε ένα σπίτι που είτε έχουν ήδη ένα ήμερο πουλάκι σχετικά κοντά ,ίσως ακόμα καλύτερα στην ηλικία του..και ενδιαφέρονται να του προσφέρουν μια ακόμα παρέα..δεν μπορώ να γνωρίζω πως θα νιώθει και με άλλου είδους παπαγάλους σε περίπτωση που υπάρχουν και άλλα πουλιά στο ίδιο σπίτι..αλλά θεωρώ πως είναι το σωστό μιας που υποχρεώνεται να αφήσει το σπίτι και τους ανθρώπους του καλό θα ήταν να μην μπει και στη διαδικασία να γνωρίσει επίσης και διαφορετικά είδη πουλιών..θα είναι πιστεύω πολύ πιο εύκολη η προσαρμογή του..σε γενικές γραμμές είναι ένα πουλακι που δείχνει ότι πέρα από τους ανθρώπους που όντως επιδιώκει τη συντροφιά τους..τους οικείους του ανθρώπους τουλάχιστον.. είναι ένα πουλακι λοιπόν που πιστεύω έχει ανάγκη να μπορεί να εκφράσει την τρυφερότητα του και την παιχνιδιάρικη του διάθεση..το πολύ καλό σενάριο πιστεύω θα είναι να βρεθεί ένα κοριτσάκι Ring Neck σε αρκετά ήμερη κατάσταση ώστε να μπορούν σαν ζευγάρι να αναπτύξουν αυτά τα αισθήματα..
Επίσης έχω την πρόθεση να πάρει και σαν προίκα του τη κλούβα που μένουν τώρα..μόνο που θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς της με κάποιο φορτηγάκι γιατί είναι κατασκευή από 4 μεγάλες κινεζικές ζευγαρωστρες ..εκτός φυσικά αν ο άνθρωπος που το πάρει έχει τη διάθεση να τη λύσω ώστε να την ξανά ενώσει..
Για τη Σμαράγδια έχω επίσης μια μεγάλη κινεζική που ήταν το εξοχικό τους..
Σχετικά με τη Σμαράγδα τώρα.. πιστεύω πως το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να βρεθεί ένα σπίτι με όσο γίνεται ηρεμία..εννοώ ένα σπίτι χωρίς πολλά μέλη,χωρίς παιδάκια,μικρά σε ηλικία τουλάχιστον και σίγουρα χωρίς αλλά κατοικίδια..
Αυτό που πιστεύω χρειάζεται πάνω απ' όλα είναι απλά η ηρεμία της .θα δείξει ενδιαφέρον φυσικά και σε κάποιο άλλο αρσενικό του είδους της.. κυρίως όμως γιατί θέλει στους καιρούς της να ζευγαρώνει..μιας όμως και δεν θα το ήθελα πραγματικά να μπει σε διαδικασία αναπαραγωγής μιας και όπως προείπα πρόκειται για ένα πουλάκι που αν και ήσυχο έχει περάσει από αρκετές αγχωτικές και στρεσογόνες καταστασεις.οπότε θα προτιμούσα για αυτήν έναν άνθρωπο με ένα εξίσου άγριο αρσενικό πουλάκι ..με την συνείδηση που χρειάζεται ώστε να μην τη βάλει η αφήσει να μπει σε άχρηστες διαδικασίες..
Και λέω άγριο πουλάκι γιατί οποιοδήποτε άλλο ήμερο μένοντας εντέλει μαζί της σαν ζευγάρι..η θα αγριεψει και αυτό η θα βρίσκετε υπό διαρκη καταπίεση από αυτήν..

Καλησπέρα σε ποια περιοχή είσαι. Κάποια φωτό από τα παπαγαλάκια υπάρχουν;

Στη νέα Ιωνία Αττικής βρίσκομαι,.
έχω φυσικά και φωτό και βίντεο απλά δεν θυμάμαι τον τρόπο να τα ανεβάσω τώρα εδώ..
θα το κάνω όμως μόλις βρω λίγο χρόνο..
Να πω επίσης πως τα πουλάκια είναι πολύ καλά στην υγεία τους πέρα από το θέμα που έχει η Σμαράγδα στη φτερούγα της..
Επίσης αυτό το διάστημα βρίσκονται σε φάση με τη πτερορεια.
Όπως επίσης και δεν ήμουν σαφής αρκετά σχετικά με τη Σμαράγδα περί το θέμα επιθετικότητας της προς αλλά πουλιά ..εννοώ δηλαδή πως σε περίπτωση που άλλο πουλάκι ανεξάρτητα είδους η μέγεθος ας πούμε πετάξει και προσγειωθεί στο κλουβί της ..αυτή λόγο φόβου πιστεύω κυρίως θα τρέξει να το βουτήξει από μέσα.. μπορεί να του κόψει και κανένα δάχτυλο δηλαδή..γι'αυτό μιλάω για άλλο άγριο επίσης πουλί σχετικά με παρέα της..γιατί θεωρώ πως θα βρίσκετε σε πιο κατάλληλη θέση να την αποφύγει σε περίπτωση που στραβωσει μαζί του..

@Kristy74 μου θα πρότεινα να κοιτάζεις το προφίλ του κάθε μέλους που θα δείξει ενδιαφέρον για να δεις συμπεριφορά/συνεισφορά κλπ κλπ μέσα στο φόρουμ.

απλά δεν θυμάμαι τον τρόπο να τα ανεβάσω τώρα εδώ..
Δες εδώ

Σε ευχαριστώ Βάσια μου για τις πληροφορίες..το θέμα μου τώρα είναι να βρω και τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται για να το κάνω..

Επίσης παιδιά πίστευα πως εξυπακούεται αλλά καλύτερα ας το διευκρινίσω.. εννοείται και θα τσεκαρω το προφίλ πρώτα απ' όλα όταν κάποιος ενδιαφερθεί για τα πουλάκια ..λόγο όμως πως δεν μπορώ να βασιστώ απλά στις οποίες δραστηριότητες του όποιου ατόμου από το προφίλ του και μόνο.. εκτός φυσικά αν είναι ξεκάθαρες όπως καλή ώρα..
Οπότε λοιπόν ευελπιστώ σε έναν όμορφο διάλογο με τον όποιο ενδιαφερόμενο ώστε να διευκρινιστούν και από τις δύο μεριές κάποια βασικά πράγματα..αλλά και μια σχετική ενημέρωση μου κατά διαστήματα σχετικά με την εξέλιξη της συμβίωσης τους..
Σε κάθε περίπτωση παρόλο που δεν έχω και άπειρο απόθεμα χρόνου.
Θα βρω την άκρη και τα πουλάκια θα τα κρατήσω για όσο χρειαστεί, ωσότου δηλαδή βρεθεί ο καταλληλότερος άνθρωπος για αυτά κατά τη κρίση μου..

Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για το αρσενικό άμα θέλετε και μπορείτε να επικοινωνήσουμε για να μάθω και να μάθετε περισσότερες λεπτομερείς

Καλησπέρα σας,χίλια συγνώμη που καθυστερω τόσο να απαντήσω αλλά είχα παραπάνω τρέξιμο αυτές τις μέρες..
Όσο με τα πουλάκια τώρα και μετά από κάποιες συζητήσεις,αναθεώρησα τη σκέψη μου σχετικά με τον χωρισμό τους σε διαφορετικά σπίτια.
Ο μικρός θα μπορεί να προσαρμοστεί σχετικά εύκολα σε νέο περιβάλλον και ανθρώπους αλλά για τη Σμαράγδα πιστεύω θα είναι λίγο δύσκολο αυτό, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερα να μείνουν όπως έχουν , δηλαδή σαν ζευγάρι μιας και είναι πραγματικά ζευγάρι..απλά θα πρέπει σίγουρα στο καινούργιο τους σπίτι να υπάρχει η κατάλληλη διάθεση και ο απαιτούμενος χρόνος από τους ανθρώπους να ασχοληθούν αρκετά με τον μικρό.. δηλαδή να βγαίνει συχνά έξω από το κλουβί ώστε να μπορεί να έχει καλή επικοινωνία μαζί τους ..θέλει φανερά να είναι με τη Σμαράγδα αλλά χρειάζεται φανερά και την επικοινωνία του με ανθρώπους..
Σε κάθε περίπτωση να ενημερώσω πως μιλάω ήδη με κάποιο μέλος σχετικά με την υιοθεσία τους ,οπότε σταματάω για την ώρα να ψάχνω και θα επανέλθω αν είναι και πάλι με τα νεότερα..
Σας ξανά ευχαριστώ πολύ ωστόσο για την φιλοξενία όσο και για το ενδιαφέρον σας..🙂

Όχι ,τα πουλάκια τα έχω ακόμα εγώ.
Η αλήθεια είναι πως μιλούσα όπως είπα με κάποιο μέλος από εδώ σχετικά με την υιοθεσία τους αλλά στο εντομεταξη άλλαξαν κάποια πράγματα εδώ όσο αφορά το σπίτι που μένω και πίστεψα πως θα μπορέσω να τα κρατήσω τελικά οπότε και το ακύρωσα..
Δυστυχώς όμως ήρθαν ξανά τα πάνω κάτω οπότε θα πρέπει να τα δώσω.
Έχω έρθει σε επικοινωνία με τον άνθρωπον που είχε ενδιαφερθεί αλλά δεν έχουμε καταφέρει να μιλήσουμε ακόμα..
Αυτά με λίγα λόγια..
Τα έχω εγώ ακόμα αλλά θα πρέπει να τα δώσω και μάλιστα το δυνατόν συντομότερα..

Back