Ασθένειες Χειρουργείο Κοκατίλ... δεν έβγαζε το αυγό ΣΟΣ

coccinelli

PB New Member
Εγγραφή
10 Σεπ 2017
Μηνύματα
4
Πόλη
Κως
Καλησπέρα σας, μόλις μετακομίσαμε στη Κω... Έχουμε μια κοκατιλ 3 χρόνων και προσέξαμε ότι είναι Πρησμένη η Κοιλίτσα της... μας είπαν ότι μπορεί να είναι αυγό και να μην μπορεί να το βγάλει... (δεν έχει ζευγάρι). Αφού επέστρεψα εγώ στη Δραμα και ο σύζυγος μαζί με την Μπέμπα μας Έμεινε στο νησί Την πήγε στο κτηνίατρο και τις έβγαλαν το αβγουλακι και το έσπασε... Βγήκε και ακόμα ένα αυγο που δεν ήταν έτοιμο και μετά αφού την καθάρισαν της Έβαλαν πίσω την μήτρα της. Ο γιατρός πρώτη φορά έκανε κάτι αντίστοιχο) μας είπε ότι είναι 50/50 αν θα τα καταφέρει. την χορήγησε αντιβίωση η οποία έχει δράση 48 ώρες... αυτές 48 ώρες λήγουν σήμερα αύριο το πρωί ο σύζυγος θα πάρει αντιβίωση που μπαίνει στο νεράκι.
Όλες αυτές τις 2 μέρες δεν έφαγε, Κοιμάται... όμως είναι πάνω δεν είναι κάτω Κατεβαίνει πολύ σπάνια Να πιεί λίγο νεράκι ανεβαίνει και ξανακοιμάται τα φτερά της είναι προς τα κάτω... Πως μπορούμε να την βοηθήσουμε χάσαμε την ησυχία μας κλαίμε εδώ και δύο μέρες, Είναι σαν το παιδάκι μας... μας ησυχάζει μόνο αυτό ότι είναι πάνω και δεν είναι κάτω πάνω πόσο θα αντέξει χωρίς φαγητό; Στο νησί δεν υπάρχουν πολλά πράγματα δεν υπάρχουν γιατροί έχουμε τύψεις μήπως κάναμε λάθος και Έπρεπε να την αφήσουμε κι άλλες μέρες έτσι πρησμένη... Τι μπορούμε να την δώσουμε; Τι μπορούμε να την κάνουμε;
Σορρυ για τα Ελληνικά μου, είμαι ξένη...
 
Εύχομαι και ελπίζω όλα να πάνε καλά με την κοκατιλίνα σας!
Όπως τα περιγράφεις, ο γιατρός έκανε το καλύτερο δυνατόν για την περίπτωσή της, που είναι όντως μια δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση.
Θα έλεγα να προσπαθήσετε να την ταΐσετε κατευθείαν στο στόμα με μαλακή τροφή, αυγοτροφή ίσως ή και σκέτο αραιωμένο αυγό. Δώστε της ηλεκτρολύτες almora plus για ενυδάτωση και θα έλεγα να μιλήσετε με τον γιατρό και τις επόμενες δόσεις φαρμάκου να τις πάρει από το στόμα και όχι στο νερό, γιατί μπορεί να μην πιει το πουλί και να μην πάρει το φάρμακό του.
Να φροντίσετε το μέρος που είναι το κλουβί να έχει τουλάχιστον 30 βαθμούς θερμοκρασία και καθόλου ρεύματα αέρα.
Υγρό ασβέστιο της χορηγήσατε στο στόμα;
Διάβασε για την περίπτωσή της αυτά τα άρθρα και να είμαστε σ' επαφή για οτιδήποτε, καθώς και με τον γιατρό σας
https://community.petbirds.gr/threads/Δυστοκία-των-πτηνών.2759/
https://community.petbirds.gr/threads/Πρόπτωση-αμάρας-των-πτηνών.28329/
Περαστικά και πάλι!
 
Γράφω μονο για να τονίσω την αναγκαιότητα του να λαμβάνει την αντιβίωση αδιάλυτη απαυθειας στο στομα, για τους λογους που εξηγεί πιο πάνω η Μαρία.
Περαστικά της!
 
Δυστυχώς την χάσαμε ☹ Έπεσε από πάνω εκεί που καθόταν... και την πήρε ο σύζυγος στα χερια του και πέθανε... είμαστε παρα μα παρα πολύ χαλια... gt απλά σκέφτομαι μήπως θα έκανε και μονη της το αυγουλάκι αφού μονο 2 μέρες είχε φουσκωτή κοιλίτσα και είχε καλή διάθεση... αλλα μας τρόμαξαν σε ένα petshop ότι μπορεί να πεθάνει με το αυγό μέσα... έχω απίστευτες τύψεις και δεν σταμάτησα ακόμα το κλάμα... ☹
 
Σας καταλαβαίνουμε όλοι απόλυτα και συμπαραστεκόμαστε στην θλίψη σας, δυστυχώς οι περισσότεροι έχουμε βιώσει παρόμοιες εμπειρίες με κάποια πουλιά ή άλλα ζώα μας.
Προσπαθήστε να ηρεμήσετε και να το αντιμετωπίσετε. Σίγουρα θα πάρει χρόνο.
Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας, αν την αφήνατε αβοήθητη σίγουρα και πάλι θα έχανε τη ζωή της γιατί σίγουρα εφόσον αντιμετώπιζε αυτό το πρόβλημα δεν θα μπορούσε να βγάλει το αυγό μόνη της.
Δεν φταίτε ούτε εσείς με την επιλογή σας, ούτε ο γιατρός. Αυτά τα περιστατικά έχουν μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας, είναι ένα ρίσκο που έχουν τα θηλυκά πουλιά μας και όλα τα θηλυκά ζώα μας.
Λυπάμαι πολύ, είχα την ελπίδα πως θα σωζόταν το πουλάκι.
 
Είναι πολυ κρίμα που πέθανε το πουλακι. Αλλά, πέρα απο την απωλειά σας, πρεπει να σκεφτείτε ότι... Πως να στο πω, ο θα αυτός ειναι τόσο σημαντικός, που ειναι... Μονόδρομος. Άπαξ και συμβεί, καταλαβαίνεις οτι το ζήτημα ειναι συμπαντικό; ανώτερο απο ό,τι εμείς μπορούμε και μπορέσαμε να κάνουμε για να τον αποτρέψουμε.
Λυπαμαι για την απώλειά σας.
 
Καλησπέρα,

Τώρα που ηρεμήσαμε λίγο μου λέει ο σύζυγος ότι ο κτηνίατρος πατούσε την κοιλίτσα της Και δεν Ευγενία το αυγό Και εβγαινε το εντεράκι, Και ότι δεν κατέβαινε Και έβγαζε υγρά επεδη έσπασε Και μάλλον ήταν ψιλά το αυγό? Μήπως δεν χρειαζόταν να το βγάλουμε;
Μου έμειναν πολλές ερωτήσεις... είδαμε το πρήξιμο τεταρτη βραδυ αλλα είχε μια χαρα διάθεση, πέμπτη βραδυ Σαν να πρήστηκε περισσότερο, έχω φωτογραφία, αλλα ξαναλέω είχε διάθεση, μετά ξεκίνησαν όλη να μας τρομάζουν ότι επείγον πρέπει να πάει σε γιατρό να της το βγάλει gt δεν είναι φυσιολογικό να είναι πρησμένο, παρασκευή μετά το μεσημέρι ξεκίνησε ο εφιαλτης, ο σύζυγος έψαχνε γιατρό σε όλη την Κο και ο μοναδικός που την ανέλαβε μας προειδοποιηση ότι είναι πρώτη φορα που θα το κάνει... Η ερώτηση είναι μήπως ήταν νωρίς Και μετά από κάποιες μέρες θα το έβγαζε μονη της;
Δεν σταματάμε να κλαίμε...
 
Το πουλάκι είχε δυστοκία. Τα DO και DONT της αντιμετώπισής της, περιγράφονται αναλυτικά στο άρθρο μας περί δυστοκίας των πτηνών που σου έβαλα να διαβάσεις στην πρώτη απάντησή μου.
Αν ο γιατρός είπε πως το αυγό έσπασε στην κοιλιά του πουλιού, αυτό είναι μία αιτία θανάτου.
Δεν μπορούμε να κρίνουμε τις καταστάσεις όσο αναλυτικοί και περιγραφικοί και αν γίνετε.
Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα έβγαινε το αυγό απλά περιμένοντας. Το πιθανότερο είναι πως, όχι.
Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν το αυγό θα έβγαινε αν κάνατε και ό,τι χρειαζόταν και ταυτόχρονα περιμένοντας, δηλαδή πολύ ζεστές και υγρές συνθήκες γύρω από το πουλί και υγρό ασβέστιο κατευθείαν στο στόμα, κάτι που συνήθως κάνουμε και συστήνουμε.
Σαν φιλική συμβουλή συμπαράστασης, έχω να σου πω, πως όλοι σε περίπτωση απώλειας ζωής, ανθρώπου μας ή ζώου μας, μπαίνουμε σ' αυτή τη διαδικασία τύψεων και αναζήτησης των ευθυνών μας. Αυτό δεν είναι σωστό ούτε ανακουφιστικό, γιατί τα πράγματα κρίνονται τη στιγμή που γίνονται. Και τις στιγμές εκείνες κάνατε το καλύτερο δυνατόν.
Η ουσία είναι πως ακόμα και στον καλύτερο πτηνίατρο αν πηγαίνατε, δεν ξέρουμε αν το πουλάκι θα τα κατάφερνε.
Ησυχάστε και αφήστε την λύπη να περάσει με την ώρα της.
 
παρασκευή μετά το μεσημέρι ξεκίνησε ο εφιαλτης
Την Παρασκευή γιατί ξεκίνησε ο εφιάλτης; Είχε αλλάξει η διάθεση του πουλιού, από φυσιολογική που ήταν; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να βιαστείτε να βρείτε γιατρό;
 
Αν θα τα ξέραμε αυτά σήμερα απλά θα είχαμε την Μπέμπα μας δίπλα μας.
(Το παραπάνω μνμ της coccinelli, γράφηκε στο θεμα " δυστοκία πουλιων")
Πρεπει να το κατανοήσεις και να το δεχτείς... Τπτ δεν ειναι βέβαιο. Αν θα γνωρίζατε για ασβεστιο, υψηλή θερμοκρασια, υγρασία κλπ, μπορει το πουλακι να είχε βοηθηθεί να γεννήσει το αυγό του. Αλλά έχουμε δει πολλές περιπτώσεις που έστω και με την παραπάνω αντιμετώπιση τα πουλιά πέθαναν. Αν τωρα το αυγό είχε σπάσει, τότε ακόμα χειρότερα... Ειναι απίθανο να επιζούσε.
 
Back
Top