Φροντίδα Χθες έφτασε το budgie μας ο Ορφέας

Ιωάννα

PB New Member
Εγγραφή
30 Νοε 2018
Μηνύματα
363
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα

Χθες εφτασε το παπαγαλακι μας ο Ορφεας..
στο ταξίδι του, του ειχανε σπορους και ενα κομματι μηλο. το μήλο φαινοταν οτι το εφαγε στους σπορους δεν μπορω να καταλαβω.
Μας φοβαται πολυ και φαινεται.. Εριξε την πατηθρα του και πηγα να την βαλω ξανα και μου γυρισε την ταιστρα του στο κεφαλι μου.
δεν εχει πιει νερο απο χθες και δεν εχει φαει τιποτα απ οτι του εδωσα εγω...
την νυχτα για να ηρεμησει τον εβαλα στην αποθηκη για ησυχια και απο το πρωι τον βαλαμε πανω στο συνθετο στο σαλονι να μας βλεπει. Ειναι σωστο να τον πηγαινοφερνω; και ποσες μερες να περιμενω για να φαει κατι;
 
Πρέπει να αφήσεις το πουλάκι λίγες μέρες να ηρεμήσει και να προσαρμοστεί στο νέο του χώρο.
Τροφή θα του έχεις μόνιμα στο κλουβί και αυτό οταν νιώσει άνετα με το χώρο θα πάει να φάει, κάποια κάνουν έως και τρεις μέρες να φάνε.
Τα μπατζί γενικά δεν πίνουν πολύ νερό.

Πρέπει να βρεις ένα ήρεμο σημείο στο σπίτι και εκεί θα το έχεις μόνιμα.
Διάβασε το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Επιλογή-θέσης-κλουβιού-στο-σπίτι.25549/ και βρες το κατάλληλο σημείο για τον Ορφέα σου!

Επίσης θεωρώ απαραίτητο να διαβάσεις αυτό εδώ το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Οδηγός-φροντίδας-παπαγάλων.26295/ και τις παραπομπές του.

Περιμένουμε να μας τον παρουσιάσεις για να το γνωρίσουμε και εμείς ανοίγοντας ένα θέμα εδώ https://community.petbirds.gr/forums/parrots/?prefix_id=90

Καλώς τον δεχτήκατε!
 
Τελευταία επεξεργασία:
ευχαριστω πολυ για τις παραπομπες... Θα τις διαβασω μολις βρω λιγο χρονο. Του εχω στο youtube sounds for lonely budgies και ακουσαμε την φωνη του! Πηγε μια φορα στην ταιστρα την δαγκωσε κιολας αλλα δεν ακουμπησε φαι!
 
Back
Top