Φροντίδα Χθες απέκτησα τον πρώτο μου Μονκ 7 μηνών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης iolithos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

iolithos

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2020
Μηνύματα
32
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλες-ους, εχθές απέκτησα τον πρώτο μου μονκ (7 μηνών, αρσενικός, κίτρινος). Ούτε όνομα δεν έχω βρει. 'Οσοι-ες έχουν τον ίδιο παπαγάλο με χαρά θα παρακαλούσα κάθε σχόλιο συμπεριφοράς, εκπαίδευσης, διατροφής κ.α. Σας ευχαριστώ
 

Συνημμένα

  • κιγιόκο 191221.webp
    κιγιόκο 191221.webp
    137,9 KB · Προβολές: 32
Από ό,τι φαίνεται στη φωτογραφία (το γεγονός ότι τον κρατάς) βγαίνει το συμπέρασμα ότι είναι ήδη ήμερο πουλάκι.
Καραρχήν να τον χαίρεσαι! Του έχουν κάνει τεστ DNA και σου είπαν το φύλο του;
Ένα ωραίο όνομα που θα μπορούσες να σκεφτείς είναι το Sunny, παραπέμπει στο κίτρινο φωτεινό του χρώμα.
Θα σου γράψω τα γενικά:
κατάλληλων διαστάσεων κλουβί (ανέβασέ μας μια φωτό του κλουβιού του, στο οποίο να φαίνεται και η εσωτερική του διάταξη), στο κατάλληλο μέρος. Ο ύπνος του καλό θα ήταν να ακολουθεί τον φυσικό φωτισμό της εποχής (κοιμάται το σούρουπο, ξυπνά την αυγή). Όσο είναι μικρός, καλό θα ήταν να εθιστεί (να εξοικειωθεί) με πράσινα λαχανικά όπως άνηθος, πράσινα χορταρικά και κηπευτικά (αυτά που τρώτε εσείς), άγρια χόρτα π.χ. ζωχούς, ραδίκια πολύ καλά πλυμμένα, στεγνωμένα και μαζεμένα από μέρος που δεν ουρούν οι σκύλοι, βότανα όπως ρίγανη, δυόσμος, βασιλικός, θυμάρι.
Μίλησέ μας και για τη διατροφή του, π.χ. μάρκα σπόρων που χρησιμοποιείς, συχνότητα στην οποία δίνεις αυγό βραστό.
Το κεχρί millet είναι μια πολύ καλή περίπτωση (αρέσει πολύ στους παπαγάλους, κυκλοφορεί στα καταστήματα πετ σε συσκευασμένα τσαμπιά) για να τον εκπαιδεύσεις, προσφέροντάς του σαν θετική επιβράβευση μικρή ποσότητα κάθε φορά. Η υπομονή και η επιμονή εκ΄μέρους σου ώστε να αποδεχτείτε ο ένας τον άλλον και τα μικρά βήματα κάθε φορά είναι επίσης χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν στην σταδιακή σύνδεση μαζί του.
Είναι πολύ όμορφος! Να τον χαίρεσαι!
 
@ianos Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και το όνομα. Τροφή του πήρα για αρχή την Manitova Best Premium και αυγοτροφή της RIO Parakeets & Parrots που έχει και φρούτα κ.α.. Έχει πέσει πρώτη μέρα με τα μούτρα και στα δύο. Ο προηγούμενος του έδινε μόνο παπαγαλίνη και ηλιόσπορους για 5-6 μήνες τα οποία τα έβαλα ξεχωριστά, αλλά δεν τα ακουμπάει. Χρειάζεται αποτοξίνωση😀. Κλουβί 50Χ40Χ45 όχι πολύ μεγάλο, αλλά σε λίγο θα βγαίνει αρκετά έξω. Σήμερα του φτιάχνω φυσικές ξύλινες πατήθρες, κούνια κ.α. Αυτά, θα επανέλθω.
 
Back
Top