Φάρμακα Χορήγηση ασβεστίου (Ostex)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giann
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giann

PB Member
Εγγραφή
16 Μαρ 2009
Μηνύματα
233
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα!
Αγόρασα σαν συμπλήρωμα ασβεστίου το ostex της tafarm(περιέχει εκτός του ασβεστίου και άλλα μέταλλα,ιχνοστοιχεία και αμινοξέα). Το κουτάκι γράφει ότι το δίνουμε 5-7 συνεχείς μέρες και ξανα μετά απο μια εβδομάδα.
Θα ήθελα να ρωτήσω εσείς πως χορηγείται τα διάφορα συμπληρώματα ασβεστίου; Μου φαίνεται πολυ 5-7 μέρες. Θέλω να το δώσω βοηθητικά κατά την προετοιμασία και διάρκεια της αναπαραγωγής.
 
αν τα πουλακι τρωνε κανονικα αυγο με το τσοφλι, τους εχεις επισης σουπια κι τσιμπολογανε απλα εφαρμοσε το στο ελαχιστο που προτεινετε (5 μερες). Αν οχι εφαρμοσε το και τις 7. Το μονο που βρισκω απο στοιχεια του ειναι οτι ειναι υδατοδιαλυτο. Ενοειτε θα αλλαζεις καθε μερα νερο. Αν μπορεις αναφερε μας αναλυτικα και με ποσα " mg" τα συστατικα του. Επισης να ξερεις οτι αν τα πουλακια σου δεν δεχονται ηλιακο φως και τα εχεις σε εσωτερικο χωρο για την απορροφηση του χρειαζεσαι βιταμινη d3 εκτος αν εχει το σκευασμα.
 
Τους έχω και σουπιοκόκκαλο το οποίο τσιμπάνε ελάχιστα. Τα έχω έξω.
Το οstex περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, λυσίνη, μεθειονίνη, πρωτείνες, λίπη, κυτταρίνη.
Δυστυχώς δεν γράφει ποσότητες.
Αν το δίνω 2-3 φορές την εβδομάδα καλά είναι;
Και κάτι ακόμα.. Πειράζει να πίνει και το αρσενικό?
 
Το συγκεκρημενο σκευασμα το εδινα και εγω. Ειναι καλο μονο για συντηρηση αν υπαρχει πραγματικη ελλειψη ασβεστιου στη καναρα δεν βοηθαει. Επινε και το αρσενικο γιατι μου ειπανε πως δεν πειραζει.
 
Γιάννη από τη στιγμή που δεν σου έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα 2-3 φορές την εβδομάδα που αναφέρεις είναι μια χαρά. Αυτά για την περίοδο που κάνουν αυγά φυσικά. Προσωπικά δεν έχω δώσει ακόμη κάποιο συμπλήρωμα ασβεστίου (αλλά έχω σκοπό από την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο) και αρκούμε στο σουπιοκόκκαλο. Κι εμένα συνήθως δεν το πολυτσιμπάνε αλλά λίγες μέρες πριν αρχίσουν να γεννάνε το σκίζουν. Τελειώνουν μισό σουπιοκόκκαλο σε μια γέννα. Πιστεύω πως εκτός περιόδου αναπαραγωγής δεν κάνει καλό το πολύ ασβέστιο. Όταν η θηλυκιά μας χρειάζεται ασβέστιο για να κάνει αυγά ο οργανισμός αρχίζει και παίρνει από τις αποθήκες του (κόκκαλα). Σε πουλιά που είχαν πάντα σε υπερβολική αφθονία το ασβέστιο έχει παρατηρηθεί ότι ο μηχανισμός απορόφησης από τον οργανισμό δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο σε πουλιά που το χρειάζονται τακτικά (για αυτό κάποιες φορές παρουσιάζουν δυστοκία θηλυκιές που παίρνουν ασβέστιο). Αν και δεν έχει αποδειχτεί κάτι, είναι λογικό όταν ο οργανισμός χρησιμοποιεί τα κόκκαλα για να πάρει ασβέστιο και μετά το αναπληρώνει και το κάνει αυτό όλο το χρόνο το επαναλαμβάνει με ευκολία και την περίοδο της αναπαραγωγής. Όταν δεν το χρειάζεται ποτέ και έχει πάντα άφθονο δυσκολεύεται να το πάρει από τα κόκκαλα όταν ξαφνικά το χρειαστεί γιατί είναι μια διαδικασία που δεν έχει συνηθίσει. Η χρυσή τομή λοιπόν για μένα είναι να μένει το πουλί με το σουπιοκόκκαλο όλο το χρόνο (και την σωστή διατροφή φυσικά) και λίγο πριν την οωτοκία να του χορηγούμε το συμπλήρωμα για επιπλέον βοήθεια. Κυρίως στα ζεμπράκια που έχεις κι εσύ θα βοηθήσει αφού όταν ξεκινάνε να γεννούν ξεχνάν να σταματήσουν.
 
Σευχαριστώ Βασίλη!
Εχω σκοπό να δώσω λίγο για βοήθεια τώρα που τα ετοιμάζω για γέννα.Αργότερα όταν ολοκληρωθεί η γέννα δεν θα τους δίνω.
Εσυ Αρη πως το χορηγούσες το συγκεκριμένο σκεύασμα; Κάθε πότε;
 
διευκρινησε μας, στις οδηγιες λεει να το δινεις 5-7 φορες βδομαδα παρα βδομαδα συνεχως ή 5-5 μια βδομαδε μετα κενο και την επομενη βδομαδα αλλη μια 5νταδα δοσεων και τελος; Ειναι σημαντικοτατο αυτο να διευκρινιστει.υπαρχουν συμπληρωματα με δοσολογια για συχνη χρηση και αλλα που η περιεκτικοτητα τους ειναι τετοια (ισχυρη) ωστε να χορηγονται για μικρο χρονικο διαστημα αλλα για συγκεκριμενο σκοπο με ταχυστα αποτελεσματα (πριν απο αναπαραγωγη, μετα απο ασθενεια κλπ).σε περιπτωση συνεχισης τους δημιουργουνται προβληματα παρα βοηθεια στο πουλι

σε ολα αυτα που σωστα σου προτεινε ο βασιλης θα ηθελα να σου προτεινω να δινεις πριν και κατα την αναπαραγωγη σουσαμι στο μιγμα ή στην αυγοτροφη με μειωση αντιστοιχη καποιου λιπαρου σπορου. Το σουσαμι ειναι σημαντικοτατη πηγη ασβεστιου
 
σε ολα αυτα που σωστα σου προτεινε ο βασιλης θα ηθελα να σου προτεινω να δινεις πριν και κατα την αναπαραγωγη σουσαμι στο μιγμα ή στην αυγοτροφη με μειωση αντιστοιχη καποιου λιπαρου σπορου. Το σουσαμι ειναι σημαντικοτατη πηγη ασβεστιου
Αν πρόκειται για τα ζεμπράκια εξαρτάται από το αν θα το φάνε το σουσάμι. Δύσκολα τρώνε λιπαρούς σπόρους από τη φύση τους.
 
Στις οδηγίες λέει:5-7 μέρες την πρώτη εβδομάδα, μετά κενο μια εβδομάδα και την επόμενη αλλη μια επανάληψη 5-7 μέρες και τέλος.
Ο Αρης θα μπορούσε να βοηθήσει μιας και το έχει χρησιμοποιήσει.
 
βασιλη εχεις δικιο δεν το προσεξα. Αυτο ισως σε ενδιαφερει, το θυμηθηκα τωρα που ανεφερες για τα ζεμπρακια

απο τη στιγμη που λεει τελος εχει καποιους λογους που πιθανοτατα αφορουν αποφυγη υπερδοσολογιων συσσωρευτικα στα πουλακια. Να ακολουθησεις τις οδηγιες. Ειδικα αν θες πιο γρηγορα αποτελεσματα αφου κυριως το θελεις τωρα σαν σμπληρωμα στα θηλυκα. Αν τα πουλια δεν πολυδινουν σημασια στο σουπιοκοκκαλο τοτε δινε 2-3 μερες το πολυ καθε μηνα.
 

Συνημμένα

Θα το δώσω στην προετοιμασία όπως λένε οι οδηγίες ή και λιγότερο και νομίζω αρκετά είναι.
 
απο τη στιγμη που δεν ειναι και πολυ λατρεις του σουπιοκοκκαλου τα πουλακια δωσε οσολενε και οι οδηγιες. Οχι λιγοτερο. Μετα την αναπαραγωγη βαζε εστω 3 μερες ανα διμηνο στα θηλυκα και 2 αν μηνα στα νεα πουλια για την αναπτυξη του σκελετου 😉
 
Το εδινα 5 συνεχεις μερες σταματουσα και το εδινα αλλες τοσες μετα απο μια βδομαδα. Το σουπιοκοκαλο δεν το πλησιαζουν καθολου τα δικα μου πουλια γιαυτο πριν απο την αναπαραγωγη ειμαι με συμπληρωματα. Εμεινα ευχαριστημενος με της orlux
 
Back
Top