Ασθένειες Χορευτικές κινήσεις ποδιών απο Εγγλεζικο budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georgina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Georgina

PB Supporter
Εγγραφή
11 Σεπ 2006
Μηνύματα
6.134
Πόλη
Αθήνα
Aπο την ημέρα που αποκτήσαμε το Εγγλέζικο παπαγαλάκι μας, παρατηρήσαμε οτι κουναει συνεχώς τα ποδια του, κάνοντας επιτόπιες χορευτικές κινήσεις. Αρχικα πιστεψα οτι ειχα καποια ενόχληση ή ισως προβλημα ξεροδερμίας και του εβαζα epithol cream. Oμως διαπιστωσαμε οτι ο επιτόπιος χορός συνεχίζεται.

Το πουλάκι είναι πολύ ήρεμο, κανει μπανιο σχεδόν καθημερινά, ειναι ευδιάθετο, τρώει, παιζει. Ακομα και όταν το κραταμε στο χερι μας κανει την ιδια κίνηση. Μικρά επιτόπια βηματα, σαν να μην βολέυεται στη θεση του. Ακόμα και οταν προσπαθει να κοιμηθεί!

Εχει συμβει σε άλλους αυτό? Τι μπορεί να σημαίνει; Υπαρχει καποια εξηγηση;
 
... Και εμενα η παπαγαλινα που ειχα παλια... Εκενε κιννησης με ρυθμο... Της αρεσε ο χατσγιαννης... Και μουσικη απο τον τζεϊμς μποντ...😛
 
Ενα σχεδόν μήνα μετά, επανέρχομαι για να ενημερώσω για την κατάσταση του μικρούλη.

Μετά το αρχικό ποστ παρατήρησα προσεχτικότερα τα ποδια του μικρούλη μου,τα οποία στο σημείο που ξεκινάνε τα πουπουλα στα πόδια του παρουσίαζε ενα δερματικό εξάνθημα. Το σημείο ήταν καλυμένο από το φτέρωμα και ετσι αρχικά δεν είχα καταφερει να εντοπίσω το πρόβλημα. Παρόλο που έβαζα epithol cream στα δαχτυλάκια του, δεν είχα διαπιστώσει οτι το πραγματικό πρόβλημα ήταν σκεπασμένο με πουπουλα.
Ετσι εφάρμοσα τοπικά στο συγκεκριμένο σημείο σε καθημερινή βαση για μια εβδομαδα την ίδια κρέμα. Η ενόχληση υποχώρησε εξολοκλήρου απο την 2η μερα, αλλα συνέχισα την περιποίηση για αρκετές μερες.

Οι χορευτικές κινήσεις σταμάτησαν, τό μονο προβλημα ήταν οτι λερώθηκε λίγο το φτέρωμα της κοιλιάς. Με συχνά μπάνια τις επόμενες μέρες αποκαταστάθηκε και αυτό και ο Εγγλεζάκος μου είνα πάλι πανεμορφος, ηρεμος και παιχνιδιάρης.
 
Back
Top