Ασθένειες Χρήζει αντιμετώπισης η συγκεκριμένη έλλειψη φτερών;

petros3110

PB New Member
Πόλη
Axarnai
Εκτιμάτε ότι η έλλειψη φτερών στις φωτογραφίες που θα ακολουθήσουν, χρήζει κάποιας ιδιαίτερης αντιμετώπισης?
Τον συγκεκριμένο τον αγόρασα από πετ πριν από δύο βδομάδες, δεν παρουσιάζει κάτι άλλο εμφανές όσο αφορά την υγεία του, βελτιώθηκε η διατροφή του (συσκευασμένοι σπόροι, αυγό, λαχανικά, φρούτα) και τραγουδά συχνότατα.

Συνημμένα

• 20221012_093710.webp
    20221012_093710.webp
    61,4 KB · Προβολές: 27
  • 20221012_093746.webp
    20221012_093746.webp
    58,7 KB · Προβολές: 26
  • 20221012_093808.webp
    20221012_093808.webp
    59,1 KB · Προβολές: 25
  • 20221012_093808.webp
    20221012_093808.webp
    59,1 KB · Προβολές: 27
@petros3110 καλημερα. Στο μαγαζι που τον πηρες ηταν σε κλουβι μονος του ή μαζι με πολλα αλλα που μπορει να ηταν επιθετικα απεναντι του ?Στο διαστημα που το εχεις εσυ εχει αλλαξει κατι στα κενα? ειδες καποια βελτιωση πχ?
Σε προσφατο post εδω με ενα καναρινι με πολυ πιο εντονο θεμα απο το δικο σου εχει αρκετα πραγματα για να μελετησεις.
Θα σε συμβουλευα παντως οτι καλο θα ηταν να το εβλεπε καποιος πτηνιατρος ή να μιλησεις με καποιον πτηνιατρο. Μπορει μια καθαρη φωτο να ειναι πολυ ενδεικτικη για τον γιατρο και να σε καθοδηγησει εστω και τηλεφωνικα.
το post παρακατω ειναι οπως ανεφερα πολυ βαρια περιπτωση πιθανοτατα αλλης αιτιολογιας αλλα αν διαβασεις τις απαντησεις θα βρεις καποιες χρησιμες πληροφοριες εν γενει

και μια λιστα πτηνιατρων

και ενα μικροβιολογικο που αναλαμβανει εξετασεις με διαδικασια που θα σε ενημερωσουν.

Αν τα χρειαστεις ας τα εχεις ευκαιρα

@φιλομαθης στο πετ, όταν τουλάχιστον εγώ τον αγόρασα ήταν μόνος του. Αυτό το διάστημα που το έχω, παρατήρησα μια μικρή βελτίωση. Στην αρχή είχε κ λευκά καρφάκια στο σκουφάκι του έτσι συμπέρανα και συμπεραίνω ακόμη ότι ήταν προς το τέλος πτερόρροιας.(ίσως και να κάνω λάθος όμως). Διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο θορυβήθηκα και αναρωτιέμαι...

@petros3110 ως άδειασμα φτερών εννοείς εκείνη την μικρή τρύπα στο κεφάλι; Εγω θεωρώ ότι είναι από την πτερορροια και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!! Το πουλάκι έχει ενέργεια; Τρώει πίνει κανονικά; Κουτσουλιές και αναπνοή φυσιολογικά;;

@petros3110 η βελτιωση που βλεπεις ειναι καλο σημαδι οπως και τα καρφακια που ειδες επισης. Παρατηρεις την εξελιξη των κενων που φαινονται εννοειται και ισως με καθαρες και κοντινες φωτο για διευκολυνση δικη σου. Συνεχιζει και χανει φτερα ή το εχει ολοκληρωσει αυτο το σταδιο?
Το post ξεκαθαρισα οτι ειναι μια πολυ πολυ βαρια περιπτωση. Για τις απαντησεις του στο εστειλα που δειχνουν καποιες πιθανες αιτιες οταν υπαρχει υπαρχει καραφλα(συγγνωμη για τον ορο) σε καποια σημεια του σωματος τους.
Επισης ειμαι 100% υπερ της επισκεψης ή επικοινωνιας με πτηνιατρο οπως ανεφερα.
Η σωστη φροντιδα του ειναι αυτο που μπορεις να κανεις . Δεν ειμαι ουτε γιατρος ουτε εκτροφεας.
Καλη συνεχεια
[automerge]1665566139[/automerge]
αυτο εννοεις κενο @petros3110 ?
1.webp

Τελευταία επεξεργασία:
Όταν πρωτοείδα το πουλάκι νόμιζα ότι ήταν ένα δικό μου που έχω. Είναι ολόιδιο και έχει ακριβώς την ίδια αραίωση στο κεφάλι. Κατά πάσα πιθανότητα, είναι γενετικό και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Τουλάχιστον στην δικιά μου περίπτωση, το πουλάκι που έχω, ο πατέρας του είχε το ίδιο κενό, και απ'ότι φαίνεται το κληρονόμησε στους απογόνους.
Screenshot_20221012-123720_Instagram.webp

Back