Βότανα Χρήση του ιπποφαές στα πουλιά μας

fotakos

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιαν 2009
Μηνύματα
34
Πόλη
Καρδίτσα
τι γνωμη εχετε γι αυτο το superfood;

θα μπορουσαμε αραγε να το χρεισιμοποιησουμε για τα πουλια μας;
 

Συνημμένα

  • ippofaes.webp
    ippofaes.webp
    14,1 KB · Προβολές: 199
το ιπποφαες ειναι ενα δενδρο που πηρα το ονομα του απο την ιστορια ή μυθο δεν μπορω να το πω σιγουρα οτι τρωγανε αποτους καρπους και τα φυλλα του τα χτυπημενα αλογα του στρατου του μεγαλου αλεξανδρου και γινοτανε καλα ενω ελαμπε και το τριχωμα τους. Το σιγουρο ειναι οτι η θρεπτικη του αξια ειναι μεγαλη τοσο για τις βιταμινες του οσο και για τα αντιοξειδωτικα και αντιβακτηριδιακα φλαβονοειδη που περιεχει. Το συγκεκριμενο σκευασμα το οποιο αποτι ξερω ειναι και το μονο ελληνικο (απο την ευβοια) ειναι σε καψουλες που δεν ξερω κατα ποσο διαλυονται σε σκονη. Αν το εχεις μπορεις να μας πεις περισσοτερα για το πως ειναι το προιον.

* επ ευκαιρια🙄
καθε φυτικο προιον με ιδιαιτερες ιδιοτητες "συμπληρωματος" που εχει διαπιστωθει οτι δεν εχει παρενεργειες γνωστες τουλαχιστον στα πτηνα ειναι ενδιαφέρον αρκει ολα μαζι να μην προστιθενται συσσωρευτικα. Επισης τα φυσικα συμπληρωματα καλα ειναι να ερχονται να αναπληρωσουν εναλλακτικα τα συνθετικα και οχι να τα συμπληρωνουν στο καθημερινο διαιτολογιο των πουλιων κατα τη γνωμη μου. Ειτε μονο συνθετικα, είτε μονο φυσικα. Αλλιως μπορει να εχουμε προβλημα υπερδοσολιων 😉

otc.gr/en/ippofaes-efboias-ippofaes-eubias (Η σελίδα δεν λειτουργεί πλέον)

http://haralambous.pblogs.gr/2008/04/magiko-fyto-ippofaes.html

... Και αλλα πολλα:)
 
Το έχω χρησιμοποιήσει σε αυγοτροφή δοκιμαστικά αλλά δεν το έχω εντάξει ακόμη στη δίαιτα των πουλιών μου. Είναι λίγο δύσκολο να διαλυθεί επειδή δεν είναι υδατοδιαλυτό. Εγώ το διέλυσα σε ένα κουταλάκι λάδι και το σκόρπισα στην αυγοτροφή. Σε σιτέλαιο πιστεύω θα ήταν το ιδανικό ώστε και να διαλυθεί και να προσθέσουμε το σιτέλαιο στην αυγοτροφή μας. Ποτέ δεν βάζουμε παραπάνω από μια υπερτροφές στην αυγοτροφή μας πχ. Σπιρουλίνα μαζί με Ιπποφαές. Η το ένα ή το άλλο για να αποφύγουμε την υπερβολή.
 
Back
Top